Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Frezka TOS FA3U

#3076 Nový příspěvek od vitex »

Vo podložky by mě vůbec nešlo,to je to poslední ale mašinka vypadá velmi zachovale-klobouk dolů. 8)

milda87

#3077 Nový příspěvek od milda87 »

Ahoj Oto,vypadá fakt zachovale a maník jinej inzerát nemá,takže asi žádnej překupník... I když Ty po tom skočí hned!

Kdybych frézku neměl a měl na ní koruny ,tak do ní jdu. 8)

Jinak ty podložky by se mi sakra hodily!! Ještě jsem se na ně nezmoh a podkládám plátky Radeco!! :'(

Takže kdyby někomu doma zahálely rozumný podložky za rozumnou cenu,tak nabídněte!

Díky Milda

vitex

#3078 Nový příspěvek od vitex »

Máte oba frézky,tak stačí splašit matroš,zúhlovat,dle druhu cementovat a kalit,nebo pouze kalit a přebrousit dvě plochy v páru. :-/
Kde je problém?

ota

#3079 Nový příspěvek od ota »

No to jo s těma podložkama. :) Já to pořát látuju jak se dá. Ono když střídám na třech mašinách 7 svěráků, tak to už je třeba nějaká podložka. Jednou jsem právě z netu koupil od pána sadu malejch kalenejch broušenejch podložek za dobrou cenu. Jsou pokaždé dvě spolu sbroušený. A jsou po půl milimetru odstupňovaný. A to je paráda. Taky se stane, že mám na velký frézce placatej a výklopnej svěrák a na druhý placatej a na vrtačce taky placatej. No a nejdřív na malé navrtám, na vrtačce vyvrtám, na velké ofrézuju na rovinu a potom rovnou na výklopnej nějake uhlík sfréznout. No a to se podložky hejbají jako škatule. Tohle někdy jde i několikrát za den, kor když je to po jednom, nebo i do deseti kusů. Tak se to pořát předělává a nemá cenu ty svěráky schazovat. A nejlíp když si říkám, kde je tahle ta podložka a oblezu všechny mašiny a ona je nakonec někde položená. :D
No jen k té frézce, je tam jen od oka asi 10 trnů a když vezmu že se prodávají za 500 Kč/kus, je tam v trnech 5 fíků!
Ahoj Víťo, asi víš kde je u mě problém s podložkama. Materiál by se našel, kalení by nebyl problém, obroušení při troše práce u bratra na vykutání brusky taky ne. No akorát nějak chybí ta časová jednotka!

vitex

#3080 Nový příspěvek od vitex »

:smich: Tak nechrápej do oběda. :friends:

ota

#3081 Nový příspěvek od ota »

Vždyť mě znáš, já bych byl potom celej den jako schnilák! Jak se nevyspím, nic do mě nejni. Ale na druhou stranu můžu zase dělat do delší noci. Třeba do těch 22 hodin mi to nevadí. Tam to zase naženu. No a v týdnu nezbejvá čas. Většinou dělám teď kolem 220 i 250 hodin a potom přijdu dom a už se mi nic nechce. A když dělám doma, tak to nemám kam strčit. Jo jedině že bych dělal Stachana! :D Na soustruhu čepy a na frézce podložky. A to já umím ještě řezat na pásovce k tomu. :D A potom se někde zaškobrtnu a než se zorientuju co kde tak to chvilku trvá! :smich:

vitex

#3082 Nový příspěvek od vitex »

Vidíš to? Já znám chlapíka,který dokáže dělat na čtyřech strojích zaráz a nic nezkazí.Nejdřív nachystá BPH,potom 63 Millstar,BK a na závěr SV 18R.To máš vidět ten cvrkot.A to je o 15 let mladší.

ota

#3083 Nový příspěvek od ota »

No ono mě se to moc nesejde tak pěkně, většinou samá kusovka a u toho to nejde moc naštelovat na delší dobu. Jo takhle když jsem dělal ty 1000 mm dlouhý plocháče na frézce, to si jelo dobu a u toho jsem měl puštěnou druhou frézku, řezal pásovkou kulatinu a na soustruhu jsem ji zatáčel na míru. No a pak jsem šel přebrousnout nůž na soustruh a celé se to zastaví. :smich:

kenybz

#3084 Nový příspěvek od kenybz »

no ta frézka je v top stavu 8) i ta cena je super i když ruské jsou vždy levnější jak tosky
mám vlastně její ségru univerzální ten spodek a posuvy jsou stejné
a když jsem ju bral vnástrojárně před lety tak říkali že ty narážky nevypínají no jo když to měli opačně namontované prostě šikmý náběh byl na druhou stranu
ty podložky co jsou na fotce jsou kalené je to vidět podle té boční nebroušené plochy
jě pěkně tmavá jak to šoupli z pece do oleje

pidi

#3085 Nový příspěvek od pidi »

zdravím,
mám dotaz jaký je rozdíl mezi Fa3u a Fa3au? Domlouvám se pomaličku s pánem, kt. na bazoši prodává Fa3au
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54879150/FA3AU.php
neznáte ho, nebo tento stroj někdo?

díky

winch

#3086 Nový příspěvek od winch »

To je normálna univerzálna frézka, akurát je trochu modernizovaná- delaná matica na pozdlžnom stole na vymedz. mrtvoly, pohon od motora cez hardyspojku, ručné kolo na pozdlž. posuv iba na lavej strane... Inak klasika, dobrá mašina, no asi by bolo lepšie keby mala kužel ISO 40, ale to je vec zvyku a názoru.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

vitex

#3087 Nový příspěvek od vitex »

Nedomlouvej se pomalu,rychle ji vezmi než Tě někdo přeplatí.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3088 Nový příspěvek od elbarto »

Asi bych nepropadal panice, tohle se da koupit i za pulku. Kolega kupoval bez delicky peknou za 20 ...

pidi

#3089 Nový příspěvek od pidi »

taková cena by určitě byla zajímavější, ale většinou se za takový peníz kupují z provozů, které se ruší a po známosti, což u mne moc nehrozí. Vždycky se to dozvím až je všechno vyklizeno. Další věc je příslušenství, za 20 frézka bez ničeho může ve finále vyjít ještě dráž. Ale kdybys o něčem věděl, tak budu rád za echo.

to Vitex: tak rychle to nejde, nemám možnost sednout a hned tam jet. Mám to 300 km a musím domluvit odvoz naložení x složení a to jsem ji viděl jen na fotkách. Když jsem kupoval soustruh, tak to chvíli trvalo, než jsem narazil na nějaký provozuschopný a to už nemluvím o domluvě z prodávajícím. Vždy byla slyšet jen sama chvála a když to pak člověk zkoukne pořádně, nějaké mouchy se najdou. Jó jiná věc je když je to někde za rohem, tam to jde se ráno dojet podívat, dát zálohu a co nejrychleji to otočit i s odvozem zpět.

vitex

#3090 Nový příspěvek od vitex »

:-/ ,s tímto příslušenstvím bych neváhal ani vteřinu.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“