Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
capumpor

Re: Frezka TOS FA3U

#3031 Nový příspěvek od capumpor »

Ahoj. Co má společného firma Fermat machinery s Fermat použité stroje, která mi před 12 lety odpověděla na mou poptávku soustruhu a za starou kulatou SU50 s rozvaděčem odseklým sekerou požadovali 150 tisíc bez DPH? Potom mi ještě několik let volali jestli neplánuji kupovat nějaké použité stroje :)

Lojza2

#3032 Nový příspěvek od Lojza2 »

vitex píše:Ono to škrabání je na ruky zabíračka a navíc když škrabeš celej život.Já se to naučit musel ale dnes škrabu jen pro sebe.Jinak rovinnosti spojovaných ložat v v délkách až 27 metrů dokážeme udělat do 0,05mm.Norma sice povoluje podstatně více ale schvalovací proces jde přeze mne a já jsem takovej trochu větší puntičkář. :-/ proč. :smich:

Zdravím,
Vitex, zaškrabává se jen plocha pod linární vedení, ale můžeš prozradit lak se ty plochy měří v takových délkách...
Slunce už není středem sluneční soustavy, teď už to jsou prachy...

mufik

#3033 Nový příspěvek od mufik »

capumpor píše:Ahoj. Co má společného firma Fermat machinery s Fermat použité stroje, která mi před 12 lety odpověděla na mou poptávku soustruhu a za starou kulatou SU50 s rozvaděčem odseklým sekerou požadovali 150 tisíc bez DPH? Potom mi ještě několik let volali jestli neplánuji kupovat nějaké použité stroje :)
Je to ta samá firma,mám s nima podobnou zkušenost,mašiny sice dělají pěkné,nicméně v oblasti použitých strojů je to pořád ta samá písnička,o servisu strojů z bývalého Strojtos lipník už radši ani nebudu mluvit.Za to ovšem Vitex nemůže,nemá s tím nic společného.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

vitex

#3034 Nový příspěvek od vitex »

capumpor píše:Ahoj. Co má společného firma Fermat machinery s Fermat použité stroje, která mi před 12 lety odpověděla na mou poptávku soustruhu a za starou kulatou SU50 s rozvaděčem odseklým sekerou požadovali 150 tisíc bez DPH? Potom mi ještě několik let volali jestli neplánuji kupovat nějaké použité stroje :)
Firma Fermat tenkrát vznikla jako firma,která se zabývala pouze použitými stroji a na přání zákazníka dělala repas a nebo nedělala-dle přání zákazníka a jeho finančních možností.Tzn.v dnešní době jako překupníci.Toto oddělení funguje dodnes ale není to nosný program firmy.Nové stroje firma začala vyvíjet a vyrábět až v roce 2008.Strojtos Lipník byl zakoupen na podzim roku 2010 a s repasem bývalých výrobků nepočítejte.Doufám,že je odpověď dostačující.

vitex

#3035 Nový příspěvek od vitex »

Lojza2 píše:Zdravím,
Vitex, zaškrabává se jen plocha pod linární vedení, ale můžeš prozradit lak se ty plochy měří v takových délkách...
Plocha pro lineární vedení se nezaškrabává-obrábí se,zaškrabává se pouze boční opěrná hrana.Měření rovinnosti horní plochy se provádí libelou a přímost laserem apod.Vyhodnocuje se finální hodnota pomocí grafů.

turban

#3036 Nový příspěvek od turban »

Zdravím. Mám problém s čerpadlem mazání z rozvodné skříně ve stojanu stroje. Po zapnutí stroje motor běží (bzučí) ale olej z trubičky do olejoznaku neteče. Čeho jsem si ještě všiml tak jsou vznikající bublinky v oleji u sacího košíku čerpadla. Nevíte kde by mohla být chyba případně co s tím?

pidi

#3037 Nový příspěvek od pidi »

opačné otáčky? nepřehodil jsi fáze?

vitex

#3038 Nový příspěvek od vitex »

Anebo netěsnost sání.

Baťa1

#3039 Nový příspěvek od Baťa1 »

to by vznikaly bubliny na trubičce v kontrolním okynku, taky sem to měl byli přeházeny dráty (fáze)
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

turban

#3040 Nový příspěvek od turban »

Vyřešeno! Díky vám! Taková prkotina...

ota

#3041 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tak jsem dneska konečně sehnal tomu mímu Garntíkovi trn na mašinu. Byla to náhoda, ale je. Na burze jsem šel k pánovi co jsem u něj minule koupil klasické trny na čelní válcové frézy. A šel jsem k němu jestli nějaké nemá zase. On otevřel plachtu na vozíku ( protože pršelo tak měl plachtu ) a tam měl trnů všelijakejch. No a já hnedle viděl ten co scháním. Tak šup sem s ním. A ještě tam měl ISO 40/MK3 tak jsem ho vzal taky. Ty klasické už mám tak ty jsem nekupoval. No akorát jsem ještě chtěl ISO40/MK4 a to neměl. Tak jsem přijel domů a hnedle napasoval nožovku na trn. Musel jsem ho očistit, byl uplně novej nepoužitej ještě namazanej tím voskem. Očistil jsem ho a pak lehce nasadil hlavu a utáhnul. Ještě plátky na ní ty nemám jen jednu sadu. A ta je ještě jetá.
No a dvě čelisti ke svěráku co mi jedna chyběla. Pán je měl jako sadu k sobě. Taky namontováno a sedí ve svěráku.
No dneska to byla celkem dobrá burza spokojenost! 8)
Obrázek

winch

#3042 Nový příspěvek od winch »

Tiež mám podobnú, a ide ako do masla, plátky tam používam ako na fote, kupujem ich od známeho po 20 € krabička, a zatial ich mal vždy, tak ak by si mal rovnaký typ, a nemohol si zohnať, mohol by som sa popýtať, aj keď som ich naposledy bral asi pred rokom a pol
ObrázekObrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

ota

#3043 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, to máš taky Garanta? Zdá se mi, že tam máš pod plátkem podložku. Já tam právě mám pláky celkem silný. Myslím 5 mm. Koupil jsem na zkoušku na minulé burze 20 plátků za dobrou cenu a oni mají jen malinko jiný uhel břitu a nevlezou tam až na doraz. To by asi byly na tu podložku plátky.
Až budu mluvit s kámošem co mi dal tuhle hlavu, musím mu říct o prázdnou krabičku od plátků kvůli označení.

winch

#3044 Nový příspěvek od winch »

Ano je tam podložka, a plátky sú hrubé odhadom 2,5-3 mm, je to Sandvik
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

kenybz

#3045 Nový příspěvek od kenybz »

oto napiš označení té frézy zkusím dohledat jaké plátky na ňu idů

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“