Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
scorpion.at

Re: Frezka TOS FA3U

#3001 Nový příspěvek od scorpion.at »

no zatím to tam vleze ale bude se přistavovat

ota

#3002 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, aby Jsi to neměl jak toho kámoše známej. Ten měl frézku velkou jako svět! Nevím co to bylo za potvor už. Nahoře na vřeteníku to mělo setrvák. No a on přitáhnul domů mašinu, měla jít do šrotu tenkrát. On na ní kdysi dělal a tak ji koupil za šrot. K tomu almaru věcí. Přitáhnul to domů a kam s tím? No zatím že ji postaví takhle vedle garáže, přikryl plachtou. No a potom potřeboval něco dělat a štvalo ho, pokaždé to odplachtovávat. Tak vyštrachal matroš a nad mašinou postavil kůlnu. No ale nemohla bejt moc široká, aby se dalo vyjet autem. Tak ve stěnách udělal okna, aby tam mohl vyjíždět stolem. Šel dělat, otevřel okna a už to jezdilo. No ja něco popili jednou a neotevřel okno, že to vyjde a vjel do něj a bylo po něm. :D Takoví ty starý špaletoví okna tam měl.

scorpion.at

#3003 Nový příspěvek od scorpion.at »

dobrý nápad oto ale tohle zatím nehrozí mašiny se mi ještě do dílny vlezou a vím že na jaře budu přistavovat přerdběžně je dán půdorys 9 x 6 metru plus kousek do L kde bude kotelna, další fáze bude rozšíření po celé délce dílen a to 6 x 22metru. Letos sem chtěl začít ale hold sem na horách a nechci ,it bordel na dvoře do jara když napadne sních tak to nechávám na jaro
ajorát že na jaře musím posvařovat rám na kmenovou pásovou pilu na dřevo v té nové přístavbě abych si na té mašině nařezal krovy atd na to rozšíření , nechce se mi platit pořez a navíc výroba kmenové pily je celkem jednoduchá když je strojní zázemí a přesná rovná podlaha
jinak podlahu do té nové přístavby již mám vyřešenou budu tam dávat plotny z reciklátu kabelu cenově super a hlavně čistota a přesnost a žádné lití betonu a jeho nedejbože poškození

turban

#3004 Nový příspěvek od turban »

Ahoj, blížím se do finále. Brzo přidám nějaké foto mé FA3U. A proto bych měl dotaz. Jak řešíte ustavení frézek? Kde kupujete anti-vibrační podložky/ nohy?

ota

#3005 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, ustavil jsem frézku jako se to dělalo na fabryce. Normálně na dřevěné klínky. Postupně jsem ji sundaval pajsrem ze špalků co jsem dal když jsem ji dovezl paleťákem na místo. Potom slabší prkýnka až jsem dal klínky. Mám ji na čtyřech klínkách. Pěkně jsem ji vyrovnal na strojařskou vodováhu a zůstala na klínkách. Dříve se ještě podmazávala betonem. Ale to jsem nedělal, přeci jen na té natřené podlaze se mi to nechce. Nemám právě ty antivybrační štelovací nožičky. Ono to ještě zvednou do vejšky. A myslím, že by to bylo vysoké zbytečně. Jsou taky ještě ty seřizovací podložky. Ale zajedno n¨je nemám a jinak stojej balik peněz. A zase se to zvedne. Ve firmě jsme měli CNC vysekávačku na antivybračních štelovacích podložkách a ani se to nehlo. Ale jedna ta kostka stála ranec.

vitex

#3006 Nový příspěvek od vitex »

Tak už mám povoleno se pochlubit:

kenybz

#3007 Nový příspěvek od kenybz »

no hezky už vím naco budu šetřit :)

scorpion.at

#3008 Nový příspěvek od scorpion.at »

moc krásné 8) 8) 8)

milda87

#3009 Nový příspěvek od milda87 »

Jen jestli se nechlubíš cizím peřím! :tyty: :tone:

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#3010 Nový příspěvek od Lišák1 »

Ale nechlubí, opravdu to tam tak vypadá. Je to velice moderní výrobní závod. Např. Žďas ve Žďáře nad Sáz. je proti nim zastaralá manufaktura.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

vitex

#3011 Nový příspěvek od vitex »

milda87 píše:Jen jestli se nechlubíš cizím peřím! :tyty: :tone:
Záleží jakým pohledem se na to díváš.

kenybz

#3012 Nový příspěvek od kenybz »

vitex natom má taky podíl žejo
jsou to videa firmy fermat a tady jsou další
https://www.youtube.com/channel/UCl8eNJ ... 7ZztXs15CA

duchodce

#3013 Nový příspěvek od duchodce »

vitex píše:Tak už mám povoleno se pochlubit:
https://www.youtube.com/watch?v=5FmaAkX ... sIpEgiUDFt
Tak z těhle mašin jdu do kolen. Jen to odlít i když je to z více bloků /asi/ potom opracovat aby se to nekroutilo. Jo to je kus řemesla, tam se nedá nic okecat , ukázaná platí.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

kenybz

#3014 Nový příspěvek od kenybz »

no neni to jednoduché...
do nástrojárny přivezly obráběcí centrum předtím tam měli na zkoušku identické staré pár měsíců a nechali si vyrobit nové
pak přivezli teda to nové centrum osadily vyvážili atd no a milé centrum vibruje a nikdo neví proč
byl jsem sa nato jen tak podívat kolem hafo servisáků od výrobce všecko poměřily vůle atd prověřily usazení stroje mařili vibrace atd..
na obrobku to podle povrchu vypadá na axiální vůli ale ta tam neni prostě ve směru osy vřetena jsou na obrobku rýhy periodicky se opakující nástroje všecko vpořádku stejný nový stroj na stejném místě
jo a ve fabrice u výrobce ten nový stroj funguje normálně
typnul bych to na problém s ustavením prostě jiné kotvící elementy a na tom betonovém asi 10m3 ingotu to dělá paseku
možná už to vyřešili nebyl jsem tam teďkaj

vitex

#3015 Nový příspěvek od vitex »

kenybz píše:vitex natom má taky podíl žejo
jsou to videa firmy fermat a tady jsou další
https://www.youtube.com/channel/UCl8eNJ ... 7ZztXs15CA
Vzhledem k tomu,že jsem se na tom podílel od"prkna" přes přípravu,montáž,vychytání much,různých zkoušek a finální geometrii,tak nějakej podílek tam bude.Ale jak jsem psal v příspěvku:"Mám povoleno",znamená,že se na tom podílel veliký kolektiv.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“