Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Miches

Re: Svářecí technika

#301 Nový příspěvek od Miches »

Taky jsem se díval na neznačkové stroje s despektem až jsem v nouzi zkusil kamarádovo MIG MAG 160 z Baumaxu stačilo trochu seřídit použít kvalitní plyn Stargon místo potravinářského CO a vařilo to až jsem čuměl. A na 220!!!!!!!!!!!! Takže už vím že když budu potřebovat někde mimo dílnu vařit nemusím tahat svařečku na 380. A to v práci vařím s Alfa in 500.
ZT 300. Svařujeme nerez a hliník i olejotěsné sváry.

Toreto

#302 Nový příspěvek od Toreto »

dms píše::), no ak chces radsej ti mozem ponuknut pdf knihu zvaranie elektrickym oblukom :),
tam toho bude urcite viac ak v tomto videu...
Možeš,,prosíím

dms

#303 Nový příspěvek od dms »

Toreto

#304 Nový příspěvek od Toreto »

Dík moc. :friends:

dolls
Kontaktovat uživatele:

#305 Nový příspěvek od dolls »

Tak jsem si dnes udělal radost, ke KITinu mi přibila tahle Speedglaska.....musím říct sváření je nebe a dudy oproti nablikávačce kterou jsem používat do teď :wink:
Přílohy
speedglas.JPG
speedglas1.JPG

ota

#306 Nový příspěvek od ota »

Čau, to Ti přeju tu kuklu. 8) Já si ji půjčuju v práci od kluků. Oni k ní mají ještě takovej ten chobot a na záda filtr s ventylátorem. Jak se u nás říká ,, fekál" a s ním to je uplně super. Já mám problém, že se mi to potí, nejvíc v zimě. Funim a hned mám sklo zapocený. S tím fekálem to je pořád průhledný a pohoda.
Ale proč píšu, dostal jsi kuklu? Nebo jsi ji někde koupil? Já mám od kámoše z práce displai. Celej komplet a ještě by to chtělo tu kuklu, to šasy. Oni jim měněji každý tři roky displai a tak mi jeden dal, plně funkční. Proto scháním kuklu a potřeboval bych nějakej tip na levnou koupi. Jinak stojí jak kde od 3000 do 4000 Kč. To je nesmysl. Právě se mi ho nechce pasovat do klasický kukly, tenhle je trochuvypouklej a nesedí to. Tak kdyby jsi měl kontakt na nějakej dobrej obchod kde by se dalo to ,, šásko" sehnat tak dej kontakt.
Přílohy
P9042210.JPG
P9042211.JPG

cont33

#307 Nový příspěvek od cont33 »

Má tu niekto takuto mašinu?? ako ste s nou spokojný??? Mna už riadne sere.... Vyrábaju to v Nitre ale mám silný pocit že je to čína... nechce to riadne variť a strašne zle chytá oblúk... 2,5 elektrody ako tak varí od ESABU len 123. nechce variť 121 a tak som kupil nejaké turecké tie ako tak idú... K nej bolo asi 30 elektrod skušobných a tie varila nádherne ale normál ESABY sa jej nepáčia..... No a cena ani nehovorím... asi pred troma rokmi som za nu dal 11000... :vztek:
Přílohy
04092010490.jpg
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

dolls
Kontaktovat uživatele:

#308 Nový příspěvek od dolls »

Ahoj, díky taky mám z kukly radost. kuklu mám od známého taky je v práci měněj, ale mě před výměnou nechal vyměnit tu hlavní kazetu takže ta je úplně nová, je to ta novější digitální, dal mi k tomu i ty čelové pásky, a dva vnější ochranné štítky a dva vnitřní. Chtěl za to 2tis. takže jsem jí hned vzal. No a s tím náhradním šáskem, to je problém, všude je to jak říkš hodně drahé. Pošlu ti SZ ;-)
Přílohy
speedglas2 (Medium).jpg
speedglas3 (Medium).jpg

ota

#309 Nový příspěvek od ota »

To cont33 s těma elekrodama mám zkušenost od kámoše. Koupil nějaký Čínský. Chytaly oblouk jedna báseň a vařily jako z praku. Krásnej svár, struzka odpadávala sama. No spokojenost. Potom potřeboval zavařit ulomený kolečko na kárce. Zavařil to Čínou. No a v první zatáčce na zahradě kolečko ulítlo a lehlo to na zem. Prasklo to přesně v prostředku té housenky. Novadí, zavařil klasickou Českou elektrodou a dobrý. Potom sázel brambory a měl tam jen místo třetího bodu řetěz. Tak vyrobl pěknej držák a taky ho zavářnul Čínou. No a potom sázel a sázel až jednou na babosed sedli dva sazeči a on jel na kraji pole a chytnul za břeh a lup, a už se sazeči i s bedýnkama váleli v kopřivách za babosedem s ulomeným držákem třetího bodu. No a prasklo to zase v prostřed té housenky. Tak elektrody vzal a dal je nahoru na almaru a tam si ležej. No a zase vytáhnul ty klasický co taky hůř chytaji oblouk.

Peter768

#310 Nový příspěvek od Peter768 »

To cont: Jednoducho povedané na tvoj invertor "nešťastná kúpa". Tvoj invertor má tieto parametre:
zvárací prúd 5- 130A
napätie naprázdno 82V
príkon 3,8kVA
istenie 16 A
zaťažiteľ garantovaný 130A/25% , 85A/60%, 70A/100%
pre elektródy 1.6-3,2 mm
hmotnosť 4 kg
Výkon nič moc (to čo je červeným je podstatné), čiže so 70A môžeš variť NONSTOP a invertor by to mal zvládnuť bez prestávky.
Ak to porovnám s:KITin 150 TIG LA tak tento invertor je výkonnejší a lepší.
Parametre:
Vst. napětí 50/60 Hz 1x230 V
Jištění 16 A
Rozsah proudu 10-150 A
Zatěžovatel 100 proc. 125 A
Zatěžovatel 60 proc. 140 A
Zatěžovatel max. I 45 A
Napětí na prázdno 88 V
Krytí IP 23 S
Rychlospojka 10-25
Rozměry DxŠxV 310x143x220 mm
Hmotnost 5,5 kg
Tento invertor mám a ako čítam tak aj dosť ľudí tu z fóra. Zvára super a cena 240€ tiež pekná.
Známy mal kupovať taký istý invertor ako máš ty, ale po porovnaní parametrov s mojim a tiež cenou kúpil KITin150A a ešte mu zostalo aj na kuklu. Na tom KITin150LA som zváral najviac na 130 až 135A a nestalo sa aby sa invertor prestal zvárať. Skôr sa mi stalo že mi vyhodilo 16ampérový istič (B), lebo na ten okruh boli pripojené aj iné zariadenia, inak max. spokojnosť.

cont33

#311 Nový příspěvek od cont33 »

Nevyhadzuje istič a varím s ním aj cez centrálu ked som niekde na výjazde a v pohode ale štve ma to že kurevsky zle chytá oblúk... Mám už odzvaráné dosť ale ked to porovnám z inými zváračkami tak mi to silne pripomína moje prvé neusmernené trafo doma robené na rutilky.... :vztek: :pistol:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

dms

#312 Nový příspěvek od dms »

To je divne, ze chyta zle obluk, to napatie naprazdno 82V mi pride celkom dost...

Este k tomu uciniku:
pre bezne zvaranie plne postacuje ak je hodnota ucinnika pri najcastejsie pouzivanom prude 60%.
Vtedy v podstate mozes pracovat v kuse, lebo pri najbeznejsich zvaracich cinnostiach
sa pocita, ze 60% casu zvaras a 40% casu pripravujes, oklepavas, presuvas sa na ine miesto atd...
Samozrejme to neplati ak zacnes obvarat rury s priemerom 1 meter....

Peter768

#313 Nový příspěvek od Peter768 »

KITin 150 má tú výhodu, že si môžeš nastaviť % zvýšenia prúdu a čas pri zapalovaní oblúka. Ja som vo zváraní "začiatočník", pri rozhodovaní som prečítal rady na svarfore a so zváračkou som max. spokojný. Zatiaľ som spálil len 3 balíky elektród takže toho za sebou moc nemám ale zváram pekne, aspoň to tvrdí tata. Na teoretickú prípravu som použil knihu Oblúkové zvarovanie (ja som taký samouk :chytry: )
Přílohy
Oblukove zvarovanie.jpg

Viťa1

#314 Nový příspěvek od Viťa1 »

Ahoj nemáte někdo co2 wlsp 315 pár dotazů jak svařuje mám možnost ji koupit :)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

ota

#315 Nový příspěvek od ota »

Ahoj Viťo1 s co2 wlsp 315 jsem vařil dříve v práci před tím co jsem přešel sem. Vařil jsem s ním spíš řekněme kutilsky. Ale jestli scháníš dobrou a kvalitní mašinu a máš možnost ho koupit levnějc jak 8 000 Kč, i za 10 000 kč to ještě jde, plně funkční, tak bych asi nepřemýšlel. Vaří to parádně a tyhle malinký cočka co mají v marketech tomuhle nesahají ani po paty. A nebo i co si teď půjčuju v práci Cebora, Migatronik vaří slušně, ale ne tak jako tohle. Nebo se nedají tak pěkně seřídit jako tohle wlsp 315. Když se zeptáš chlapů co s pár mašinama vařili, tak Ti to potvrdí. Ale znáš to, co člověk, to názor. Já bych do toho za slušnou cenovku šel. 8)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“