Ahoj,zkoušel jsi s ním materiál 11600 ?Lišák1 píše:Osobně používám řezný olej od firmy Blaser Swisslube, vascomill usk 42, potrhaný závit neznám.
http://www.blaser.com/index.cfm?type=start&land=cz
naučte mě soustružit
Re: naučte mě soustružit
Prosím o odpověď.Veselda píše:No mě když to začne zlobit (házet) tak tam upnu přípravek, přebrousím čelisti a hotovo - kde utahuji sklíčidlo absolutně neřeším.
Já používám jedině tento
http://www.elotechnik.cz/paramo-cut-16-h-10-l.html
http://www.elotechnik.cz/paramo-cut-16-h-10-l.html
Věrný člen agresorů.com
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Absolutně všechno, je to řezný olej do strojů na obrábění. Univerzální pro obrábění a broušení téměř všech materiálů.vitex píše:Ahoj,zkoušel jsi s ním materiál 11600 ?Lišák1 píše:Osobně používám řezný olej od firmy Blaser Swisslube, vascomill usk 42, potrhaný závit neznám.
http://www.blaser.com/index.cfm?type=start&land=cz
Ideální pro provozy s vysokou produkcí obrábějící titan, nerezové oceli, žárupevné slitiny a další těžko obrobitelné materiály.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
To není možný,já když řežu 12050 tak i bez oleje,jakmile vezmu 11600 tak nepomůže ani svěcená.A to mám všechny možné řezné oleje.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Firmu máš v Brně, stav se u nich a oni ti poradí. Já tohle od nich dostal jako pozornost, tak ani nevím cenu. Ona ta 11600 je spíš choulostivá na ostrý nástroj.
Já teď nedávno dělal ty šrouby do kol. Na veterána. Na jedné straně M 14x1,5 a na druhé u 10 ks klasika M 14x1,5 a u 10 ks M 14x1,5 Levý. Měl jsem očka na to. To levé stoupání bylo už popužívané a říkal jsem si, aby mi to netrhalo závit. To klasické bylo fungl nové. No a bylo to pořesně opačně. To nové trochu trhalo a to použité šlo pěkně. Mastil jsem to taky už potom vším možným. Nakonec jsem to přeci vyrobil ale musel jsem to stočit o 0,2 mm slabší. Potom to bylo dobrý. Jinak to ,,kousalo" Materiál byl pevnostní závitová tyč. Ta se hodně blbě závituje. Ale nakonec to bylo dobrý. On si pán dá ty závity o 0,1 mm nachromovat a prej to bude dobrý. Udělal jsem mu o tři víc a na těch se to vyzkouší.
Ono asi kdybych to předříznul nožem, bylo by to lepší, ale to by zase trvalóó!!
Ono asi kdybych to předříznul nožem, bylo by to lepší, ale to by zase trvalóó!!
zas ten ota teho má vic, já zase troškař..
mažu fermežó, sice je pak všecko zatvrdly ale ono to pak při dalšim použiti odtvrdne
mažu fermežó, sice je pak všecko zatvrdly ale ono to pak při dalšim použiti odtvrdne
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Toš Baťo1 pěkná práce! Víš co mě docela štve na tom rádlování? Že když dělám třeba 20 ks tak jich je 18 narádlovanejch parádně a ty dva třeba stojej za starou bačkoru. Neseběhnou se mi zoubky a můžu to zahodit. Já jsem jednou dělal takoví objímky na kontrolky. Parádnický, rádiusy a tak. Poslední operace na trnu se závitem se natočila ta objímka a dělalo se rádlování. Dřív to nešlo udělat, až nakonec. No a u 18 ks paráda a dva zahodit. tak většinou tohle dělám víc a potom je to jako bonus.
Jo a co mě ještě docela teda nebaví a zrovna čeká dělat, tak to jsou mosazný mazničky, jako škodovácký, ale mají ten předek ne šestihrannej, ale klasicky průměr a do rádiusu. Tak jako poslední operace je vrtání dírky zazadu pro kouličku. Potom se do kuličky opře pružinka a zajistí se to. Ale do té mosazi jedeš a nic a nic a najednou ryc a je to v prdely. Projede vrták skrz. tam zůstane tak slabonká stěna, aby ta kulička ,,vykukovala" jen jak má.
No až budu dělat v dohledné době, už mám materiál, klasické zinkované mazničky, ty jsou jako dárce kuliček a pružinek. Tak dám fotky. Ale moc se na to teda netěším.
Je omlouvám se ale nenaučil jsem tady soustružit. Napravím to, až bude trochu čas. Nestíhám tak potom taky něco napíšu k té ,,vyuce"
Jo a co mě ještě docela teda nebaví a zrovna čeká dělat, tak to jsou mosazný mazničky, jako škodovácký, ale mají ten předek ne šestihrannej, ale klasicky průměr a do rádiusu. Tak jako poslední operace je vrtání dírky zazadu pro kouličku. Potom se do kuličky opře pružinka a zajistí se to. Ale do té mosazi jedeš a nic a nic a najednou ryc a je to v prdely. Projede vrták skrz. tam zůstane tak slabonká stěna, aby ta kulička ,,vykukovala" jen jak má.
No až budu dělat v dohledné době, už mám materiál, klasické zinkované mazničky, ty jsou jako dárce kuliček a pružinek. Tak dám fotky. Ale moc se na to teda netěším.
Je omlouvám se ale nenaučil jsem tady soustružit. Napravím to, až bude trochu čas. Nestíhám tak potom taky něco napíšu k té ,,vyuce"
jaky je recept na reznou kapalinu z domácích prostřeků?(motorak,prevodak,hydraulik,nafta,petrolej,benzin,jar,lih,fermež)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
vem kuzi z uzenyho se sadlem a nebo skus sadlo uvidis jak budes rezat jinak cut 32 nebo od bernera pouzivame to na vykruzovace stredu delame stim stredy 300 mm vykrouzim na jednou do 18 silnej matros
krásné práce, to je fakt,a s tím vroubkováním je to pravda taky se mi některý kousky nepovedou přesně jak píše ota na to aby byl nějakej přípravek...... sladit rádlovací kolečka přes nějaký převody?
To je všechno vyzkoušené,nejlepší je lůj,jak hovězí tak kozí nebo ovčí.Pavel píše:vem kuzi z uzenyho se sadlem a nebo skus sadlo uvidis jak budes rezat jinak cut 32 nebo od bernera pouzivame to na vykruzovace stredu delame stim stredy 300 mm vykrouzim na jednou do 18 silnej matros
Ostří nože jsem řešil během řezání závitu.Žádný kladný výsledek.Lišák1 píše:Firmu máš v Brně, stav se u nich a oni ti poradí. Já tohle od nich dostal jako pozornost, tak ani nevím cenu. Ona ta 11600 je spíš choulostivá na ostrý nástroj.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jenom řezat pod emulzí.vitex píše:Ostří nože jsem řešil během řezání závitu.Žádný kladný výsledek.Lišák1 píše:Firmu máš v Brně, stav se u nich a oni ti poradí. Já tohle od nich dostal jako pozornost, tak ani nevím cenu. Ona ta 11600 je spíš choulostivá na ostrý nástroj.