kompresory

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ola

Re: kompresory

#31 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,Já to o tem redučáku všecko vím,sem to tam o tem ofukování cosi nedopsál či co.Tož,jak bych to nejak okecál,no možná to úplně zbytečně komplikuju alě to je tým,že na to tak je syn zvyklý.Ono to néni zrovna to pravé ořechové,ľétať si ke kompresoře cosi šteľovať na ofůknutí a pak na stříkání.Na začátku sem aj uvažovál,že bych,prostě kľofnůl další ďůru do nádrže a nahastrošíl tam druhů pistoľ na ofuk a dál redučák alě to je další hadica,kerá by sa pľantala pod nohama,tož nevím.Takto si hodíš kus kredenca na koze,kompresor máš nafůkaný,ofůčeš to od prachu,podruh od přebrůseného ľaku,tlak Ti špetu spadne a stříčeš alě to sa ešče vystopuje.Já vím,úvahy sů to všelijaké a také že to potom jede stéjně hore,důlě alě ta pistoľ stříče faň aj s určitým tlakovým rozsahem.Úplně néjlěpší by bylo,gdyby egzistovál nejaký maľučký,lěhučký redučák,kerý by sis nahodíl k ruce před pistoľ,tam bys do teho dycky týsnůl a už bys jél.Kenybz,udělám to asi tak,kámoš chce staviť také kompresor a on má zaséj kámoša,kerý mu komplět všecky věci okolo donés z práce,jediné co mu chybí je alě to podstatné a to,samotný kompresor a tož si ho na zkůšku poščám a nahodím ho tam negde za ten odkaľovač.No to sů enom úvahy kolem,napřeď s tým chce neco postříkať a potom sa uvidí co a jak.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

kenybz

#32 Nový příspěvek od kenybz »

šak ten redučák može byt aj mezi hadiců pokáď je bez cecku...jo a na nekeré pistoli to ide štelovat já mám toťkaj tuto:
http://www.schneider-bohemia.cz/Web/Cat ... 193&GLN=10

rezis

#33 Nový příspěvek od rezis »

Jak toto funguje? Neměl to někdo rozebráno? K tomu asi musí být ten tlakový spínač s přípojkou odlechčovacího ventilu? Ten tlakový spínač to sám neumí?
Sakra a odkaz jsem nedal

http://www.svarecky-kompresory.cz/rozbe ... a/d-72790/
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Robo

#34 Nový příspěvek od Robo »

Olo, jenom ten tlakový spínač z OEZ Letohrad, by jsi měl bez problémů koupit na VS v Elektrocentrumu na potůčkách u pana Války. A když ho nebudou mít skladem tam ho objednají a na druhý den tam je.

ola

#35 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,robo,Já už sem ten tlakový spínač kůpíl v téj Bystřici,jak psál cipísek,už sem o tom psál,co tam bylo za haľó.Sranda je že sa naň dívál syn na Vsetíně u rýnky a tam stál to samý od 4 do 6 o dvě stovky meň.Cipísku,to gdybys ho chťél kupovať a měl náhodů cestu na Vsetín.Rezis,nevím,jak to cosi funguje alě ten tlakáč musí byť s tým vývodem na ventýlěk,aspoň,tak ně to jeden říkál,také sem o tom uvažovál alě protože tam máme 5,5 kiľovatový motor,tož sem si říkál,na co.Alě gdyž sme tam ten tlakáč nahodili a měl od výroby našteľované zapínání na 4,tož při zapnutí enom mrčál a nerozjél sa,tož sem začál banovať,že sa nekůpíl s tým vývodem pro ten ventýlěk.No alě gdyž sa to snížilo na dobré 3,tož už to zapne bez probľému alě moh tam klidně byť,gdyby náhodů.

rezis

#36 Nový příspěvek od rezis »

No právě o tom uvažuju. Máme na kompresoru motor 4kW a nestalo se že by se nerozjel při 5Atm. Maximálně vyhodí jistič, ale šupa to sítě je to při rozjezdu neuvěřitelná. Nemáš ten motor mít na přepínač Y/D a ty ho máš pořád v Y? To by se pak nemusel rozjet.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

ola

#37 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,tož to ňa ani nenapadlo študovať,lěsti by to nemělo byť na trojůhelník,na ščítku teho už moc viděť néni.Prd tom rozumím alě šak ten tlakový spínač to ani nedokáže tak přepínať a nebo by sa to na začátku zaplo a potom už by to bylo jedno,hm,tož to ide mimo mňa.

cipisek

#38 Nový příspěvek od cipisek »

Olo dky za Tip ale jestli bych mel jet do Vsetina tak ty 200kc cos usetril bych pomalu projel.to me mrzi ze jste k vuli me docela prodelal. ale zas treby by jste prisel o kulturni vlozku tech 3 poplasenych strycu 8)
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

ola

#39 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,to je jasné cipísku,Já mysľél,gdybys tam měl náhodů cestu,to ťa mrzeť nemusí,projebalo sa kolikráť věcéj alě kulturní vložka to fakt vyvážila.Stéjně to cosi nechápu,aj na internetě sů kolem sedmi stovek a na bľbém Vsetíně za štyři,no a u vás stál šest,tož sa ně ešče zdálo že je oproti internetě laciný.

arid
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od arid »

kluci a co tam dat rychlospojky, T kus, na jednu stranu nacvaknót redučák a druhá strana na plné tlak. potom možeš jenom přecvaknót hadicu.
http://www.technika-vm.cz/vzduchove-rozvadece/
http://www.hasici-kunicky.estranky.cz/

Žena je jako kaktus, čím je starší, tím je pichlavejší.
Muž je opakem ženy, čím je starší, tím méně píchá.

jurij.jp

#41 Nový příspěvek od jurij.jp »

Promiňte, že sa do toho montuju, nechtěl jsem zakládat nové téma, snad to nevadí. Koupil jsem si kompresor, můj první, tak sháním rady, postřehy, nejprve co to je za typ kompresoru. Ani pán, od kterého jsem to kupoval to nevěděl. Je tam štítek, ale nečitelný. Je tam napsáno rok výroby asi 1975 a název Remokov, nebo Renokov. Myslíte, že bude stačit na domácí stříkání, ofukování, foukání pneu a rázový utahovák, popř. bruska? Vzdušník je na 125 litrů. Motor taky nemá štítek a je na 400V. Mám tam redukčaák, se kterým si nevím rady odfukuje moc brzo už při 4Atm, a tlakový spínač který nevypíná ani nespíná, minulý majitel říkal že se to nějak šteluje. No je toho víc....
Přílohy
SL375483u.JPG

kenybz

#42 Nový příspěvek od kenybz »

je to chladírenský kompresor výkon v litrech pravděpodobně malý tlak bez problémů 20baru pozor na ten tlak dokáže to při poruše pojistného ventilu roztrhat vzdušník.
je tam nějaký štítek na tom rámu co je tam napsané?

DYK

#43 Nový příspěvek od DYK »

Nevíte někdo něco o kompresorech co byly třeba ve výměníkových stanicích na tlakování topného systému? Jde to použít jako kompresor, zdroj stlačeného vzduchu? Motor to má třífáz, ale výkon celkem nic moc kolem 2kw? Nevím přesně, ale tři to určitě nejsou.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

jurij.jp

#44 Nový příspěvek od jurij.jp »

ten štítek je právě nečitelný, jak jsem uvedl, renokov, nebo remokov a r. v. 1975 nic víc jsem nevyčetl... na rázový utahovák to asi teda nebude co... Spletl jsem se s tím redukčním ventilem, myslel jsem právě pojišťovák, že brzo odfukuje. Ten tlak si dokážu představit, že by to roztrhlo, jestli to umí 20 bar!! Podle mě stačí tak 10 bar.. Nebylo by lepší sehnat teda nějaký z liazky dvoupísťák? Aby byl i silnější

DYK

#45 Nový příspěvek od DYK »

Jestli je to jak píše kenybz, že má malej litovej výkon je to na pneu nářadí blbý. Něco pokryje obsah vzdušníku ale i tak tě to může limitovat a budeš naštvanej. Pneu nářadí stačí i 6 atm, ale potřebuje víc vzduchu, tak i některý hobby kompresory na to nemají. Nehledě na to, že na ráz. utahovák je třeba tlusčí hadice než ta šestka nebo kolik co je standart u hobby.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“