Pásová pila na kov Pilous
- Jezevec
Re: Pásová pila na kov pilous
Nebo je jeste zkus kouknout na Pegase to jsou taky velice dobre pily napr. http://www.pegas-gonda.cz/cz/pily/150x200-man-r_84.htm
@ota: Pilous ARG 105 i 130 jsou ve výběrovém řízení, josef z bazose mi asi těžko napíše daňový doklad, takže je ve skutečnosti dražší než nová a navíc nemá záruku...
@Jezevec: I ta nejmenší od pegasu je celkem velká, ale dík za tip.
@Jezevec: I ta nejmenší od pegasu je celkem velká, ale dík za tip.
Pokud jste v místnosti nejchytřejší, jste ve špatné místnosti.
No to já nemyslel, aby jsi kupoval zrovna tuhle. Ale spíš jako ilustrační obrázek. Jinak pod 15 000 Kč jsem ji nenašel novou.
Však jasné, jinak 15000 je s DPH, bez 20% a 15% DP to bude kolem těch 11000. Každopádně nejdůležitěší informace pro mě jsou pozitivní reference na výrobce.
- Jezevec
Tak pilous to jsou urcite kvalitni pilky, maj je v hodne provozech co jsem byl a bez problemu to same Pegas. Nevim jestli by nebylo lepsi si priplatit a koupit, uz gravitacni pilu abys u toho nemusel stat.
Tak si Oto náhodou vložil odkaz na muj inzerát,Dnes šla pilka do světa , doufám,že bude novému pánovi sloužit tak dobře jako mě
To tiger kdybych měl prachy, tak bych bejval o ní dost uvažoval. protože na podobné větší řežu v práci. To jsem tady psal. Je to 230 je to už profi pila. Ale potřebuju každou chvíli něco říznout doma. Proto bych ji bral. Stejně se chystám do budoucna nějakou koupit. Za tu cenu by byla dobrá.
Co máme tu velkou, nepamatuju si že by někdy s ní něco bylo, nebo nešlo. Řeže na ní kde kdo. že někteří jsou ho.... a pořát je vpohodě. I ty pásy každou chvíli někdo dokurví, zmuchlá jím plechový výlisek jako prd. A už něco uřízla.
Co máme tu velkou, nepamatuju si že by někdy s ní něco bylo, nebo nešlo. Řeže na ní kde kdo. že někteří jsou ho.... a pořát je vpohodě. I ty pásy každou chvíli někdo dokurví, zmuchlá jím plechový výlisek jako prd. A už něco uřízla.
První zkušenosti s Pilousem 105:
Na první pohled nevypadá moc pečlivě vyrobená, hlavně svěrák za moc nestojí, ale na přesnosti jsem to nezaznamenal. Díly kde je důležitá přesnost (otáčení pily, sklápění ramene) chodí přesně s přiměřeným odporem, na nich se nic neklepe. Za kličku od svěráku by měli někoho pověsit za koule do průvanu. Plastové koncovky pořád padají a klička pak vypadává (spravily to dvě matky).
Při řezání profilů na kolmo přesnost lepší než jsem byl schopen změřit, u L profilů do 45°trochu pořezávala (cca 1mm, tenčí část kratší), ale to byly moje první řezy, takže to mohlo být tím.
Celkový dojem nakonec přebil počáteční nedůvěru, řezání bylo v celém výrobním procesu to nejpřesnější.
Doma jsem vyhrabal nepoužité čerpadlo na takovou tu květináčovou fontánku z roku 1994, takže výhledově bude i chlazení. Zatím jsem to kropil obyčejným olejem, podle zvuku to pomáhalo.
Na první pohled nevypadá moc pečlivě vyrobená, hlavně svěrák za moc nestojí, ale na přesnosti jsem to nezaznamenal. Díly kde je důležitá přesnost (otáčení pily, sklápění ramene) chodí přesně s přiměřeným odporem, na nich se nic neklepe. Za kličku od svěráku by měli někoho pověsit za koule do průvanu. Plastové koncovky pořád padají a klička pak vypadává (spravily to dvě matky).
Při řezání profilů na kolmo přesnost lepší než jsem byl schopen změřit, u L profilů do 45°trochu pořezávala (cca 1mm, tenčí část kratší), ale to byly moje první řezy, takže to mohlo být tím.
Celkový dojem nakonec přebil počáteční nedůvěru, řezání bylo v celém výrobním procesu to nejpřesnější.
Doma jsem vyhrabal nepoužité čerpadlo na takovou tu květináčovou fontánku z roku 1994, takže výhledově bude i chlazení. Zatím jsem to kropil obyčejným olejem, podle zvuku to pomáhalo.
To chlazení a mazání řezným olejem je fakt dobré. Když ho nepoužíváme tak se ta pilka kurví. Je to znát i na tom zvuku pásu. Ta naše má trubičkou nataženou chlazení na ty konce, kde vylejzá pás z těch krytů jak jsou ty vodící ložiska. Čerpadýlko je takové malé, ale uplně dostačující. Chce to ale pod celou pilu dát takovou vanu. jenom třeba 3 cm vysokou hranu. Aby se ta kapalina zase stahovala a stejkala naspátek k čerpadýlku. Tam dej sítko. Aby se ti nekurvilo čerpadýlko. Máme tady nerez sítka, díry oček 0,5 mm. Kdybys jel kolem, kus bych Ti dal. To by mohlo být akorát.
Jo u té naší pily bylo také plastové kolečko u svěráku. Pořát drželo. Ale jednou jsem s kolegou řezali hromady 200 ůček a bylo to dost těžké. Když šel šéfík, mluvil na nás a něco že ještě potřebuje. jak jsme vyndavali to ůčko a kecali jsme, málo to zvedli a to kolečko jsme tím ůčkem urazili. Nakonec jsme udělali na vysekávačce kolečko nové a stočili nový náboj kovový a teď je pokoj.
Jo u té naší pily bylo také plastové kolečko u svěráku. Pořát drželo. Ale jednou jsem s kolegou řezali hromady 200 ůček a bylo to dost těžké. Když šel šéfík, mluvil na nás a něco že ještě potřebuje. jak jsme vyndavali to ůčko a kecali jsme, málo to zvedli a to kolečko jsme tím ůčkem urazili. Nakonec jsme udělali na vysekávačce kolečko nové a stočili nový náboj kovový a teď je pokoj.
flukas píše:První zkušenosti s Pilousem 105:
Tu kličku si prodluž Stává se,že při řezání se rameno zastaví právě o tu kličku(nedořízné materiál).Já jsem si to udál nasouvací zajištěný červíkem.Šlo by to i navařit,ale kuli záruce jsem to udál tak,aby to šlo vrátit do puvodního stavu.
@tiger Jo, jo ta klička mě taky srala, prodloužení je dobrý nápad.
Nezkoušeli jste někdo použít na chlazení odtokové čerpadlo z pračky? Mám to v plánu, takže zkušenosti by se hodily...
-
Nazdarte tiez by som chcel do buducna kupit nejaku pilku a co poviete na Optimum:http://www.bow.cz/produkt/3300121-pasov ... m-s-121-g/a ohladom toho chladenia ja som na sustruh pouzil cerpadlo na akvarko vytlak 1.5m v pohode staci
Ja mám na redaj motor s prevodovkou z okružnej píly na kov. Keby si na to niekto zohmal stôl a s trochou práce by to dal dokopy.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=43183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=43183
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :