Plasmová řezačka
Re: Plasmová řezačka
To oco13 já mám orlíka po ruce. jen strčím kabel do zdi a odkreju plachtu z něho. Nasdím hadici. Než dojdu s plasmou z dílny ven je nafoukáno. Postavím plasmu zapojím a stolek je taky na místě. Pár minut a je to připravený. Jasně, že karbik je v ruce hned. Já s ním dělám taky jen venku. Jak píšeš, plasma dělá dobře zatáčky, otvory. Třeba na ty účka, to bych spálil kolik kotoučků a odřezávám to plasmou rychlejc.
Pokud má zatěžovatel 30A 20% jak píšeš tak to neznamená že můžeš minutu rezat a 4 chladit (odpočívat) , ale můžeš při 30A 2 minuty řezat a 8 by jsi měl chladit.bourač píše:toto je velmi správný názor pokud se bavíme o té plasmě z Lidlu tak je třeba počítat s tím že je to řezání s 20 - 30A a to ještě se zatěžovatelem 20%
což znamená že 1 minutu řežu a 4 minuty má plasma odpočívat. V návodu k obsluze je napsáno "řezat 5 sec"
Kolik se dá uříznout za 5sec 30A? Při takovém zacházení plasma asi vydrží dlouho.
Řezal jsem s tím zatím jen chvilku, řeže to pěkně a i docela rychle, ale tloušťka 10mm je maximum (12už to neprořízne).
A kvalita řezu zůstane stejná?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Asi to té z Lídlu půjdu.
Asi zvážím doporučení Oty a připlatím si.
Víťo, určitě se to vyplatí.
Tady jedna pořádná mašina
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1004156 ... -40-70.php
v návodu k obsluze je napsáno "řezat 5 sec."Jaryn82 píše: ale můžeš při 30A 2 minuty řezat a 8 by jsi měl chladit.
mimochodem - ten návod k obsluze vypadá jak přeloženej googletranslátorem a následně vyladěn nějakým češtinářem,
je bez gramatických chyb ale plnej nesmyslů
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
U všech strojů svářecích a řezacích se uvádí zatěžovatel který se počíta v 10min intervalech, tedy pokud tam napíšou 30A 20% tak z toho je jasné kolik může být stroj v provozu a je zbytečné tam psát to v čase třeba 5 s. V tomto připadě je to navíc blbost
Jaryn aj tak to laik ťažko pochopí 30A/20% znamená že 20% z tých 10 minút,alebo celých 10 minút je vlastne 20% a teda 10 minut režem a 40 oddychuje.
Jaryn ano, to je zavedený standard, a pak se někdo rozhodne že vyrobí plasmu za 3500Kč, se zárukou 3 roky
Má to kontrolku přehřátí, jestli to i vypne řezací proud netuším.
Má to kontrolku přehřátí, jestli to i vypne řezací proud netuším.
Mám to u nosu, ale co bych s tím dělal.Jaryn82 píše:Tady jedna pořádná mašina
v pohodě řezal ocel do 10mm, Al i víc, Cu blbě (za řezem se slévá zpět) a taky uhlíková vláknaBritt píše: co bych s tím dělal.
A teď mi řekni, kdy já to potřebuji, když sotva lezu a neživím se tím. Je dobré mít doma kvalitní vercajk, když náhodou jednou za čas něco děláš, ale já to budu potřebovat max. 2x za život a mašina mi bude akorát zabírat místo. to to raději říznu autogenem nebo fričkou, které už mám.
Na tom není nic k nepochopení. 100% 10minutoco13 píše:Jaryn aj tak to laik ťažko pochopí 30A/20% znamená že 20% z tých 10 minút,alebo celých 10 minút je vlastne 20% a teda 10 minut režem a 40 oddychuje.
Např. 50A 50%
5 minut řežu 5 oddychuje