Svářecí technika
Re: Jakou používáte svářečku na silný materiál (rám atd)
Na tenké materiály používam COčko a na hrubšie a ked chcem mat istotu tak triodyn 220. Zvar COčkom sa mi zdá trochu krehkejší, a obalovaných elektrod rôznych pevností materiálov a zložení mám asi 30 druhov, tak je vždy z čoho vybrat. Drátu do COčka mám len tri druhy aj to sa mi nechce prehadzovat cievky.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná sestavička . Ta triodyna se u mě snad brzy taky bude vyskytovat , ale na takový COčko asi hned tak nedosáhnu . Ale triodyna stačí a ve spojení s tím COčkem co mám si myslím vystačím .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme 2 . Já ty moje "sváry" taky radši moc neprezentuju veřejně . Snad se to s kvalitní technikou zlepšíbastardtraktor píše:No spíš koukam i nato, že tomu vaření vůbec nerozumim a vařim všechno asi naprosto prasácky
a je s podivem, že se toho moc nerozpadlo , neurvalo a tak.
Taky když u měl byl pan Ráďa Škoda , tak videl v dílně zrovna nejakej můj "svařenec" a pěkně mi za ty krápníky vynadal.
Ale svařování mě strašně moc baví
vařit nějakou konstrukci že železa je pro mě snazší, než jí dělat ze dřeva.
Když uříznete o 1 mm kratší kus hranolku, tak se bohužel smrková elelktroda vzít nedá .
hlavně musíš vidět, jak se ti při svařování pořádně natavují obě strany. na to domácí svařování si každy ručí za sváry sám. když se něco urve, tak můžeš nadávat sám sobě. jsem svářečský technolog. doma si svařuji co-čkem. nikdy jsem na co-čko zkoušky nedělal, ale snažím se to svařování pilovat. tigem jsem svařoval jako profesionální svářeč 4 roky, ale na mašinu tig ac/dc taky nemám
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
Ahoj,no já vařím už roky,všeckým možným a eště ně nikdy nic neupadlo až na jednu věc,no ona sice neupadla aľe po mojém svařování už tam byla skoro k hovnu.
Dělál sem cosi v sůsední dědině a jak sem tam véz cirkuľu a najížďál sem už u nich na zámkovů dlažbu.Pod březů sedělo celé rodinné osazenstvo a netrpělivě na mňa čekali,no a to by nesměl byť Oľa aby si na posledním metře nezamachrovál aľe to sa kurva přepočítál a zapoměl,že za sebů táhne vozík.Takže jak sem brňknůl po tem plyně,vozík hýp na tem nájezdě a cirkuľa skákala po dvoře jak dřevěné štěňa.Napřeď sem si vyslech cože su to za kus chuja,Zdena řvala,tož to si hošku zpravíš,ináč koruny neuvidíš,kurva neřvi a běž uvařiť kafé ať sa z teho zbrchám.Šak jo,při kafí sem už býl kruci Zdeny napočůvaný až běda,pořáď,poď sa podívať cos tu nadělál za ďůry,šak to máš na zimu aby ti neškuhaly nohy,to neznáte Zdenu,kurva já ti dám zimy až ti zlě zabude,Hradile tož s ním kurva už udělaj pořádek.Prosímťa nech ho už na pokoji nebo sa zebere,utěče a budeš si to dělať sama,já bych mu kurva dala a tak pořáď dokola,dokolěčka,dokola.No tak sem ju nechál tak a jál sem sa nejakéj práce,čumím lěpší na cirkuľu a naraz ně zostál v rukách celý ten pojezdový vozík na úhly,tož to ně sakra byl čert dlužen,nebo ňa spěš vytrestál.Ruda hneď,já mám céóčko,tož sem s ním,dojeli sme do jeho dílny(má jakési bagry,grejdra a pár tater)naložili sme svářečku a na dvoře sem to nachystál k sobě,on pozapínál káblě a tož vař.Tož néni to blbec on,že já s tým vařiť neumím,tož na co to teda máš,no já si dycky nekoho najmu,no tož to je v prdeli,davaj to sem,šak s tým musí uměť svařovať každý blbec.Zaséj sem býl vedľa,jak ta jedľa,hoši,ten drát létál po dvoře skoro jak ta Zdena,šak to máš jaksi blbě zešteľované,začál sem ze všeckým krůtiť,poledně sa kvapem blížilo a vozík furt lěžál vedľa cirkulě.Už sem pomály začál pochybovať o svojích kvalitách aľe vtom sa vám ně snáď rozsvítilo či co a první vlaštovka vylětěla z téj pistoľky či jak sa tom praví co z teho léce ten drátík.No abych to pokrátíl,vypľéskál sem eště kus špůlky po dvoře a trochu aj na cirkuľu aľe to vám povím,že by sa z teho jeden zbľůl jak to vypadalo a jak to vlastně cosi držalo pokopě ně vůbec néni jasné.Tak to sem sa raz v životě zetkál s cóčkem a rači sem sa vrátíl k pořádnéj elěktródě a sváry sů zas jak vymaľované od Lady.
Dělál sem cosi v sůsední dědině a jak sem tam véz cirkuľu a najížďál sem už u nich na zámkovů dlažbu.Pod březů sedělo celé rodinné osazenstvo a netrpělivě na mňa čekali,no a to by nesměl byť Oľa aby si na posledním metře nezamachrovál aľe to sa kurva přepočítál a zapoměl,že za sebů táhne vozík.Takže jak sem brňknůl po tem plyně,vozík hýp na tem nájezdě a cirkuľa skákala po dvoře jak dřevěné štěňa.Napřeď sem si vyslech cože su to za kus chuja,Zdena řvala,tož to si hošku zpravíš,ináč koruny neuvidíš,kurva neřvi a běž uvařiť kafé ať sa z teho zbrchám.Šak jo,při kafí sem už býl kruci Zdeny napočůvaný až běda,pořáď,poď sa podívať cos tu nadělál za ďůry,šak to máš na zimu aby ti neškuhaly nohy,to neznáte Zdenu,kurva já ti dám zimy až ti zlě zabude,Hradile tož s ním kurva už udělaj pořádek.Prosímťa nech ho už na pokoji nebo sa zebere,utěče a budeš si to dělať sama,já bych mu kurva dala a tak pořáď dokola,dokolěčka,dokola.No tak sem ju nechál tak a jál sem sa nejakéj práce,čumím lěpší na cirkuľu a naraz ně zostál v rukách celý ten pojezdový vozík na úhly,tož to ně sakra byl čert dlužen,nebo ňa spěš vytrestál.Ruda hneď,já mám céóčko,tož sem s ním,dojeli sme do jeho dílny(má jakési bagry,grejdra a pár tater)naložili sme svářečku a na dvoře sem to nachystál k sobě,on pozapínál káblě a tož vař.Tož néni to blbec on,že já s tým vařiť neumím,tož na co to teda máš,no já si dycky nekoho najmu,no tož to je v prdeli,davaj to sem,šak s tým musí uměť svařovať každý blbec.Zaséj sem býl vedľa,jak ta jedľa,hoši,ten drát létál po dvoře skoro jak ta Zdena,šak to máš jaksi blbě zešteľované,začál sem ze všeckým krůtiť,poledně sa kvapem blížilo a vozík furt lěžál vedľa cirkulě.Už sem pomály začál pochybovať o svojích kvalitách aľe vtom sa vám ně snáď rozsvítilo či co a první vlaštovka vylětěla z téj pistoľky či jak sa tom praví co z teho léce ten drátík.No abych to pokrátíl,vypľéskál sem eště kus špůlky po dvoře a trochu aj na cirkuľu aľe to vám povím,že by sa z teho jeden zbľůl jak to vypadalo a jak to vlastně cosi držalo pokopě ně vůbec néni jasné.Tak to sem sa raz v životě zetkál s cóčkem a rači sem sa vrátíl k pořádnéj elěktródě a sváry sů zas jak vymaľované od Lady.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Olo akorát sem ťa vzpomínál že gde si totˇkaj telefónujem s mojů po skajpu no a klinu že na aktivní téma a tam aktivní ola přez celů obrazovku čoveče čumím do 24 palcového monitora a tá tvoja historka sa tam ani nevlézla a chlámem sa z teho obá dvá hahaha tož ti přeju ladovské sváry a na céóčko ani na zdenu nešahaj čoveče podelvé teho jak píšeš tož tá zdena má ale paštěku...
- bastardtraktor
No mě se nepovedlo oporavdu hodně jen jedno svařování / oprava / korbičky a vleku za kamarádův jednoosý traktorek Moutfield.,
Přijel ke mě, že se mi z plechový korby urvaly pod korbou dole originál navařený výztuhy a abych mu to požádně vyztužil dalším materiálem
Tak jsem to udělal
jéééénomže
Než s tím ale dojel po lesní cestě domu do vedlejší vsi, tak ty výztuhy zase upadaly.
Béďa Trávníček to vyrobil asi z nějk divnýho plechu
nebo to nedokážu pochopit
Přijel ke mě, že se mi z plechový korby urvaly pod korbou dole originál navařený výztuhy a abych mu to požádně vyztužil dalším materiálem
Tak jsem to udělal
jéééénomže
Než s tím ale dojel po lesní cestě domu do vedlejší vsi, tak ty výztuhy zase upadaly.
Béďa Trávníček to vyrobil asi z nějk divnýho plechu
nebo to nedokážu pochopit
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne sob lis 07, 2009 9:23 pm, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo
Ahoj,tož to si kenybz piš,taků prořezanů paščeku enom tak lěhko nevidíš,dělál sem s ňů aj s Rudů za komanča roky v jednéj firmě aľe ňa má ráda a já ju také,to dělala vichr enom tak aby řeč nestála aľe přesně tajak sem to napsál,spěš sem hodíl kůsek cenzůry.Dycky enom sa zas stav a neví co by ně znésla,šak co pokecáme,zaspomínáme,zasmějem sa a o tom to je,jak ti nekdo enom kýve jak nemocný osel,tak to néni žádná sranda.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
-
to ja sem si jednou vyvaroval favorita jenomze jak byl schnilej tak mi drat projel az nekam do kabiny a tam sem si zapalil sedacku,kdyz se to najednou nekde dotklo kostry.tak mi to pripomelo tvuj boj s ceockem OLO.kazdej se ucime,ale jak to postelujes,tak je to paradni vareni.ja ho kupovat nebudu,mame ho v praci a sef je svolnej a puci mi ho i domu,kdyz je potreba na auto.jinak mam invertor a i terablickovi doporucuju,aby si ho nekde pujcil a zkusil si s nim a pak uz nebude chtit nic jinyho.ja tomu nerozumim,te elektronice,co je v nem,jenom ho uzivam.sou tam funkce na snadny zapaleni oblouku a i odpojeni pri prilepeni.
Naposledy upravil(a) sekalsemmalo dne sob lis 07, 2009 9:55 pm, celkem upraveno 1 x.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- pani-kenybzova
ešče že všecky ženské nejsů také paščeky
- Petr 55
Vidím, že otázka čím svařujete silný materiál se zvrhla v plkání o hovadinách. Silný materiál svařuji s radostí obyčejným trafem a proudem minimálně 160A, elektrodami 3,2 a sváry jsou parádní. Horší je to se slabším materiálem, tam už trafem moc parády nadělat nejde.
Ferda Mravenec - můj vzor.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak když máš trafo co dá 160A tak neni co řešit . Slabší neřeším. Mám dobrý COčko .
Pánové prosím o radu a třeba i školení ať nezakladám nové téma. Svářecí invertory Gama třeba 160 a KiTin 160 jaký je mezi tím rozdíl. Připadá mi, že je to od jednoho výrobce. Je zde prosím někdo kdo o tom ví technicky více?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Původně to byla jedna továrna, potom se rozdělila právě na tyto dvě značky, ale snad se to dokonce pořád dělá v jedné společné hale
Mikro díky znamená to že by i střeva mohla být přinejmenším dost podobná? Jinak se mi zdá, že KiTin je o chlup levnější a navíc existují jaké si sety, prostě komplet se vším co ja třeba, což u Gamy jsem nenašel. Máš proto nějaké vysvětlení? Abych se plně doznal uvažuju o některé z těchto mašinek s hodnotou právě kolem 160 což by mi asi stačilo ahledám nejoptimálnější variantu. Bohu žel neznám nikoho, kdo by mi řekl kup tuto protože.....prostě dobře míněná rada nad zlato.
Oprava oslovení, napsal jsem Mokro místo Mikro. Promiň
Oprava oslovení, napsal jsem Mokro místo Mikro. Promiň
Naposledy upravil(a) DYK dne ned lis 15, 2009 4:23 pm, celkem upraveno 1 x.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod