Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#2101 Nový příspěvek od Antony30011 »

Asi tak :-/ taky mám kuklu za 1200. Ale když nasvářím ročně to, co někteří tady za tejden (nebo i den) tak je pro mě kukla za 25k prostě hovadina...

duchodce

#2102 Nový příspěvek od duchodce »

duchodce píše:Již jsem to kdysi psal i s výpočtem . Spočítejte si rychlost světla /300 000 km.sek/ vzdáleností oblouku od oka ,tak seberychlejší kukla vás neochrání - stejně tu "pecku" chytnete .Někde na netu ,již jsem to nenašel byly křivky zatmavování z nějakého testu, nejen že tam byly rozdíly kus od kusu ale ten údaj o rychlosti se týkal začátku zatmívání.Takže k skutečnému zatmavění došlo o dost déle. Pouze tělo na to -zatím- nereaguje. Já mám poničené oči /nejen od sváření/ a při bodování jsem musel používat normální kuklu , pálili mě po několika hodinách oči a viděl jsem neostře.Co se týče osvětlení , trvejte - většinou narazíte u šéfů, oni si oči neničí- na přesvětlení pracoviště . Pokud jste ve tmě máte, jak píše kolega nahoře, otevřené zorničky a stačí boční odraz a oči opět trpí. Taky jsem byl "geroj" nyní mám nevratně poškozené oči a není to nic příjemného.
...A ještě něco ono to potom není o tom že máte problémy se čtením , oni vám seberou řidičák......
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

pepa.traktor

#2103 Nový příspěvek od pepa.traktor »

u mě je to taky od mala největší problém při sváření když jsem něco držel v místnosti a bylo šero a otec svářel tak to byli noci to si každý určitě zažil jak jsem sváření začal provádět sám tak nejdříve to bylo klasickou kuklou a svářečkou KS 250 stou se vařilo léta traverzy na stropech a bylo ktomu dálkové ovládání na magnet a šup na štafle či lešení a jenom měnit elektrody ale šel čas a zakoupilo se co2 a k tomu byla taková ta klasická kukla dá se říci za levno tak to i vypadalo a furt to nebylo ono ruku na kukle druhá držela hořák a furt ta jedna pazoura chyběla

pak se dělala dílna futra a rámy vrat z jeklu a U profilů a oprava techniky a rozhodlo se že se koupí samostmívačka a stála 1500kč s náhradními ochranými štítky a potítka vím že to nebude žádnej zázrak v kvalitě ale bral jsem to ve svářecích potřebách ve městě a je to asi jak píše výše Schrek levné mají žřejmě pro nás co kutíme a moc drahé pro nás co kutíme ale nevím co na to tělo ale oči mě nebolí a vnoci spím jako mimino tak nevím čím to je jestli tím že přeci ty oči jsou chráněný více jako kdo sváří než ten hokr co něco drží v místnosti a čumí do strany a od zdí se mu to odráží jako na diskotéce --fakt nevím včem to je ale momentálně mě vyhovuje že mě bulvy nebolí a mám obě ruce volný škubnu hlavou a je to dole a můžu vařit jinak i já mám bez baterií a drží 3 rok tuk tuk ale zase netuším mám jí na svářečce přikrytou hadrem aby se do ní neprášilo ale jestli to má na tu baterii vliv :-/ :-/ ale aspon vní nemám humus a nemusím dýchat usazenej prach

moje vaření hoby je roční obrat cca 25-30 kg drátu 0,8mm letos sbídou líznu kousek 2 cívky váří se občas a pak jako jsem dělal konzole na pergolu tak jsem pálil pásovinu a roxory a vařil dohromady s vrtáním děr 1,5 dne ale po té zase jenom 2 hod týdně je strop .

Bůh ví jak to stěma kuklama je ale je pravda že zdraví máme jenom jedno :ano:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

exot
Kontaktovat uživatele:

#2104 Nový příspěvek od exot »

Asi takhle v praci svarim hodne cca 10-40% casu ostatni cas jsou speedglas z prace ostatni pripravny cas.Takze me oci jdou zvykle(po 14 denni dovolene je taky nekdy prvni den trochu citim.Tak mi neva doma cinska kukla(privarit konzolu nabodovat nejaky plech atd) protoze jsem zvyklej (pokud chci doma vic svaret vezmusi kuklu z prace). Vy kteri nejste zvykli bude vzdy cinska kukla problem.Tvrdim se ideal pro obcasne svareni (vyjma plechariny)obycejna sklenena kukla s krizem na hlavu tak staci jen klepnout hlavou a je dole ostatne takhle se svarelo drive a jak;)
Nejvic me dostavaji ruzne firmy kde svareci svari cely den a cinskyma kuklama ja byt na miste svarecu tak si vydupu nebo sam koupim kvalitni kuklu (speedglas nebo jakson)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

ITS

#2105 Nový příspěvek od ITS »

Dříve, než se u Choboly objevily kukly stmívačky do 2000 tisíc, tak jsem odtamtud měl kuklu s dvojitým sklem. Takové šidítko. Ačkoliv ji v té prodejně mají stále, žádný odkaz na ni nemůžu najít. Kukla má celou přední stěnu z tmavého skla s UV filtrem, přes které je jakš takš vidět a teprve na tom skle nahoře uprostřed visí sklo tmavé klasické velikosti. Alespoň mě se s tím dělalo dobře.

Jaryn82

#2106 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Nedavno jsem se také byl podívat v jedné svařovně a tam svářeči měli čínský a ještě se o ně střídali s daší směnou. Já když jsem nastoupil tak všichni svářeči měli speedglas a každý svou nic se nepůjčuje, pak se začali svařovat i zinkované konstrukce drátem cusi3 kde byla nutnost filtrace adflo s uhlíkovým filtrem, to koupili jednomu a postupně tím vybavili všechny svářeče a musím říct že to je paráda s tímto svařovat ;-) žádný zápach,pocení ani bolest očí. Nablikáno jsem měl z práce jen jednou když jsem pomáhal kolegovi a přidržoval jsem mu a on bodoval vždy jsem se otáčel a koukal na druhou stranu ,ale od plent které máme se to odrážeo i když jen málo a člověk to moc nevnímá,tak jsem nespal celou noc.

jarda avsop

#2107 Nový příspěvek od jarda avsop »

dnes jsem byl v polsku a ty kukli jsou tam o hodně levnější ale žadna kukla tam neměla vyměnné baterie je to zase tak že se to jednou posere.Ale cena za nejlevnější 600kč a nejdražší 1800kč.Přiznam se že chci opravdu kuklu kde ty baterije mužu vyměnit jako v hodinach

jarda avsop

#2108 Nový příspěvek od jarda avsop »

jinač sam za rok vysvařím 150 až 200kg dratu

Jaryn82

#2109 Nový příspěvek od Jaryn82 »

to je pořád do kola prostě se smiřte s tím že za 1500kč žádnou pecku nekoupíte :)

ZipBene

#2110 Nový příspěvek od ZipBene »

Za litr jsem to opravdu nečekal ale jsem zatím spokojený.

Sadra17

#2111 Nový příspěvek od Sadra17 »

mam v plánu tohle http://aukro.cz/dm45-automaticka-samost ... 78719.html dělám často věci kde se boduje tak mi to urychlí práci, nevařim nikdy dýl jak 2-3 hodiny na mojí spotřebu 5-10kg 0.8 drátu ročně
malej traktorista v malým traktoru

Shrek

#2112 Nový příspěvek od Shrek »

Na netu je nova spidka 9100xx za 5-6tis, tak kdo vyvari vic jak 2-3 civky na co2, tak by si mel uvedomit ze oci ma jen jedny. Ja uz skusenost s 3ks cinskejma udelal, a za me uz nikdy. To si radeji na noc nasypu do oci ten pisek sam.
Verim ze nejakej pokles v cenach nastat musel, ale proste nejak neverim ze kukla za 5kliste funguje stejne jako 10-20x drazsi vec.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Jaryn82

#2113 Nový příspěvek od Jaryn82 »

souhlasim a kdyz by jsi nekupoval ty tri činsky tak uz by jsi mel tu
Spidku skoro zaplacenou :) dnes jsem daval nové baterie
Obrázek

Shrek

#2114 Nový příspěvek od Shrek »

Ja uz ji nakej patek mam... Ale vzal jsem zrovna 9100xx ;-)
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

BohousSPE

#2115 Nový příspěvek od BohousSPE »

Já jsem taky dřív používal "levnou" samostmívačku, kterou jsem dostal spolu s invertorem, ale postupem času přes ní bylo čím dál tím hůř vidět :zly: I se mi zdálo, že mě pobolívali oči, tak jsem si řekl dost, oči mám jenom jedny a koupil jsem si Speedglass 9002X (tu co mám v avataru :) ) a od tý doby mám klid :ano: Sice nejsem žádný profi svářeč, ale doma svařuju rád a často (střídám na ní MMA,MAG a TIG), takže rozhodně nelituju těch cca 10.000Kč - zdraví máme jen jedno :) Navíc tahle kukla (kazeta) má zvětšený průzor (55x107mm), takže je to paráda 8)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“