Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
radas

Re: Jakou používáte svářečku na silný materiál (rám atd)

#211 Nový příspěvek od radas »

zajímavá diskuze, ale nějak neznám žádného svářeče se státnicemi ,který by svařoval podpisové svary invertorem. proč se asi sápou po triodyně ? :-/ na lepení doma je to celkem jedno. donedávna jsem doma plácal vše doma dělaným trafem rutilkama i v době kdy jsme hospodařili na nějakých 60 ha a svary taky držely. pravdou je ,že ty z wtu jsou hezčí. :)

rezis

#212 Nový příspěvek od rezis »

Ale jo jsou. Na elektrárně je jich dost. A vaří přímo tlakové věci. Ale není to invertor z obi za 4tisice :vysmech: Tedy ten co chci na nabijecku
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#213 Nový příspěvek od Terablick »

pali píše:před dvěma lety 21000,-bez daně a byla v tom svářečka, 6kg láhev Co2, 15kg drátu, redukčák s topením a samostmívačka
Tak to neni až tak zlé ;-). Ale v mojí fin. situaci nepřijatelná suma ;-). Musel bych se tím živit aby se mi to vyplatilo ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

kenybz

#214 Nový příspěvek od kenybz »

se to tu rozjizdi :-)
Kdyz jste vzpomeli tu ekonomiku pocital nekdo kolik stoji 1kg svaru alektrodou a 1kg treba cockem? Ja treba varim elektrodama a mam jich zatim jeste asi 30kg a vzdycky nejake obevim ve srote vysusim zabalim do pes folie a mam vzdy nachystane suche elektrody tak cenu neresim ale dneska stoji balik tusim 600,- nevim kolik je tam kg zeleza ale zajimalo by ma to jak to vychaza...myslim ze cocko vyjde lepsi na kg co?

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#215 Nový příspěvek od Mikro »

Jestli ti jde o nejlevnější spoje, tak si kup vázací drát :smich:

kenybz

#216 Nový příspěvek od kenybz »

kanagon taky neni spatny

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#217 Nový příspěvek od Terablick »

Nebo vteřinový lepidlo :D . Ne ale vážně, nevím to, a nikdy jsem to nezkoumal. Jde mi spíš o to, aby to bylo svařené dobře a drželo to, než kolik mě stojí kg sváru. Ani bych se nepočítal s tím, kolik třeba cm je z toho kila ;-). Když už bych něco počítal, tak na kolik mě vyšlo svaření třeba jednoho stroje (traktoru), ale stejně spíš jen pro představu, takže se na to vy... ;-). A taky na něco je lepší COčko (na plechy atd) a na něco zase elektroda. ;-).

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

kenybz

#218 Nový příspěvek od kenybz »

no já cenu neřeším a vařím jenom elektródama mam je zadara a cocko doma nemam tak me ani nic ineho nezbyva ale díval jsem sa na ceny a pokud beru kg Co drátu a kilo elektrod myslim ciste zelezo bez strusky tak elektrody su 2x drazsi

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#219 Nový příspěvek od Mikro »

Tak jestli dvakrát, to nevím, ale dražší jsou. U toho Cé-óčka taky musíš připočíst cenu technického plynu, sem tam potřebuješ revizi na láhev, průvlaky do hořáku a sprej, aby se ti na hořák nelepil ten odstřikující kov.

kenybz

#220 Nový příspěvek od kenybz »

To je jasne ..a taky zapocist nemalu amortizaci co svarecky ktera taky neni mala v 60 tych letech zavadely CO svarecky kvuli vysoke produktyvite neoklepavas strusku muzes udelat silnejsi svar za kratsi cas nemas odpad a hlavne je to snazsi se naucit varit cockem ale nadoma pokud ma clovek jen jednu svarecku je lepsi elektroda mzikem muzes varit jiny material zmenou elektrody nejsu take naroky na cistotu svarovanych materialu u ceocka staci par zrnek rzi a uz to stoji zahovno idealni je met vsecko vcetne tigu ale to zustane enom takym snem...nedavno jsem si zkusil mikropulzni svarovani to je parada delaji se tim velice presne navary na vstrikovaci formy je to doslova malovani kovem proste nadhera

pali

#221 Nový příspěvek od pali »

Terablick píše:Tak to neni až tak zlé ;-). Ale v mojí fin. situaci nepřijatelná suma ;-). Musel bych se tím živit aby se mi to vyplatilo ;-).
proč živit? to je první svářečka co jsem koupil a ta mi musí vydržet do konce mého života :ano:
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#222 Nový příspěvek od Terablick »

Jasně, ale tak pro mě je to dost suma. A na to, abych s tím slepil 2 traktory a sem tam něco kolem baráku je to moc :-/ . Na to poslouží výborně ta Triodyna za 10% ceny ;-). Když bych měl dílnu na kšeft, nebo aspoň dělal se svářečkou často, uvažoval bych o tom. Je to pohodové svařování, a tyhle kvalitní silný stroje vaří fakt pěkně ;-). Ale na těch pár věcí a v mojí fin. situaci... :-/

dms

#223 Nový příspěvek od dms »

Drot do CO-cka sa da zohnat presne tak isto ako obalovane elektrody :). 10 kg kotuc mam +/- za flasu :) (a nie je to zasa taka vzacnost, takto k tomu prist), sem tam to niekomu padne na zem, pokrivy sa ten vodiaci obal a uz s tym nerobia, lebo sa to zasekava v masine :). ja si to potm pretocim na 1Kg male kotuce :)...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#224 Nový příspěvek od Terablick »

Koukám, že jsem tu jedinej "pitomec" co chodí spotřební materiál kupovat za plnou cenu :-/ . Ale je fakt, že drát do COčka mě nezrujnuje. Koupím jednu nebo dvě 5kg cívky za rok... To spíš takový kotouče do flexy, šrouby, matky, podložky atd... :-/

bastardtraktor

#225 Nový příspěvek od bastardtraktor »

No spíš koukam i nato, že tomu vaření vůbec nerozumim a vařim všechno asi naprosto prasácky
a je s podivem, že se toho moc nerozpadlo , neurvalo a tak.

Taky když u měl byl pan Ráďa Škoda , tak videl v dílně zrovna nejakej můj "svařenec" a pěkně mi za ty krápníky vynadal. :smich:

Ale svařování mě strašně moc baví
vařit nějakou konstrukci že železa je pro mě snazší, než jí dělat ze dřeva.
Když uříznete o 1 mm kratší kus hranolku, tak se bohužel smrková elelktroda vzít nedá .
ooooooooooooo

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“