Svářecí technika
Re: Jakou používáte svářečku na silný materiál (rám atd)
zajímavá diskuze, ale nějak neznám žádného svářeče se státnicemi ,který by svařoval podpisové svary invertorem. proč se asi sápou po triodyně ? na lepení doma je to celkem jedno. donedávna jsem doma plácal vše doma dělaným trafem rutilkama i v době kdy jsme hospodařili na nějakých 60 ha a svary taky držely. pravdou je ,že ty z wtu jsou hezčí.
Ale jo jsou. Na elektrárně je jich dost. A vaří přímo tlakové věci. Ale není to invertor z obi za 4tisice Tedy ten co chci na nabijecku
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak to neni až tak zlé . Ale v mojí fin. situaci nepřijatelná suma . Musel bych se tím živit aby se mi to vyplatilo .pali píše:před dvěma lety 21000,-bez daně a byla v tom svářečka, 6kg láhev Co2, 15kg drátu, redukčák s topením a samostmívačka
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
se to tu rozjizdi :-)
Kdyz jste vzpomeli tu ekonomiku pocital nekdo kolik stoji 1kg svaru alektrodou a 1kg treba cockem? Ja treba varim elektrodama a mam jich zatim jeste asi 30kg a vzdycky nejake obevim ve srote vysusim zabalim do pes folie a mam vzdy nachystane suche elektrody tak cenu neresim ale dneska stoji balik tusim 600,- nevim kolik je tam kg zeleza ale zajimalo by ma to jak to vychaza...myslim ze cocko vyjde lepsi na kg co?
Kdyz jste vzpomeli tu ekonomiku pocital nekdo kolik stoji 1kg svaru alektrodou a 1kg treba cockem? Ja treba varim elektrodama a mam jich zatim jeste asi 30kg a vzdycky nejake obevim ve srote vysusim zabalim do pes folie a mam vzdy nachystane suche elektrody tak cenu neresim ale dneska stoji balik tusim 600,- nevim kolik je tam kg zeleza ale zajimalo by ma to jak to vychaza...myslim ze cocko vyjde lepsi na kg co?
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti jde o nejlevnější spoje, tak si kup vázací drát
kanagon taky neni spatny
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Nebo vteřinový lepidlo . Ne ale vážně, nevím to, a nikdy jsem to nezkoumal. Jde mi spíš o to, aby to bylo svařené dobře a drželo to, než kolik mě stojí kg sváru. Ani bych se nepočítal s tím, kolik třeba cm je z toho kila . Když už bych něco počítal, tak na kolik mě vyšlo svaření třeba jednoho stroje (traktoru), ale stejně spíš jen pro představu, takže se na to vy... . A taky na něco je lepší COčko (na plechy atd) a na něco zase elektroda. .
no já cenu neřeším a vařím jenom elektródama mam je zadara a cocko doma nemam tak me ani nic ineho nezbyva ale díval jsem sa na ceny a pokud beru kg Co drátu a kilo elektrod myslim ciste zelezo bez strusky tak elektrody su 2x drazsi
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli dvakrát, to nevím, ale dražší jsou. U toho Cé-óčka taky musíš připočíst cenu technického plynu, sem tam potřebuješ revizi na láhev, průvlaky do hořáku a sprej, aby se ti na hořák nelepil ten odstřikující kov.
To je jasne ..a taky zapocist nemalu amortizaci co svarecky ktera taky neni mala v 60 tych letech zavadely CO svarecky kvuli vysoke produktyvite neoklepavas strusku muzes udelat silnejsi svar za kratsi cas nemas odpad a hlavne je to snazsi se naucit varit cockem ale nadoma pokud ma clovek jen jednu svarecku je lepsi elektroda mzikem muzes varit jiny material zmenou elektrody nejsu take naroky na cistotu svarovanych materialu u ceocka staci par zrnek rzi a uz to stoji zahovno idealni je met vsecko vcetne tigu ale to zustane enom takym snem...nedavno jsem si zkusil mikropulzni svarovani to je parada delaji se tim velice presne navary na vstrikovaci formy je to doslova malovani kovem proste nadhera
proč živit? to je první svářečka co jsem koupil a ta mi musí vydržet do konce mého životaTerablick píše:Tak to neni až tak zlé . Ale v mojí fin. situaci nepřijatelná suma . Musel bych se tím živit aby se mi to vyplatilo .
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale tak pro mě je to dost suma. A na to, abych s tím slepil 2 traktory a sem tam něco kolem baráku je to moc . Na to poslouží výborně ta Triodyna za 10% ceny . Když bych měl dílnu na kšeft, nebo aspoň dělal se svářečkou často, uvažoval bych o tom. Je to pohodové svařování, a tyhle kvalitní silný stroje vaří fakt pěkně . Ale na těch pár věcí a v mojí fin. situaci...
Drot do CO-cka sa da zohnat presne tak isto ako obalovane elektrody . 10 kg kotuc mam +/- za flasu (a nie je to zasa taka vzacnost, takto k tomu prist), sem tam to niekomu padne na zem, pokrivy sa ten vodiaci obal a uz s tym nerobia, lebo sa to zasekava v masine . ja si to potm pretocim na 1Kg male kotuce ...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že jsem tu jedinej "pitomec" co chodí spotřební materiál kupovat za plnou cenu . Ale je fakt, že drát do COčka mě nezrujnuje. Koupím jednu nebo dvě 5kg cívky za rok... To spíš takový kotouče do flexy, šrouby, matky, podložky atd...
- bastardtraktor
No spíš koukam i nato, že tomu vaření vůbec nerozumim a vařim všechno asi naprosto prasácky
a je s podivem, že se toho moc nerozpadlo , neurvalo a tak.
Taky když u měl byl pan Ráďa Škoda , tak videl v dílně zrovna nejakej můj "svařenec" a pěkně mi za ty krápníky vynadal.
Ale svařování mě strašně moc baví
vařit nějakou konstrukci že železa je pro mě snazší, než jí dělat ze dřeva.
Když uříznete o 1 mm kratší kus hranolku, tak se bohužel smrková elelktroda vzít nedá .
a je s podivem, že se toho moc nerozpadlo , neurvalo a tak.
Taky když u měl byl pan Ráďa Škoda , tak videl v dílně zrovna nejakej můj "svařenec" a pěkně mi za ty krápníky vynadal.
Ale svařování mě strašně moc baví
vařit nějakou konstrukci že železa je pro mě snazší, než jí dělat ze dřeva.
Když uříznete o 1 mm kratší kus hranolku, tak se bohužel smrková elelktroda vzít nedá .
ooooooooooooo