Svářecí technika
-
Re: Svářecí technika
fajn,chce to cist a chce si ty situace nasimulovat,umele je v praxi vyvolat na nakym zkusebnim svaru,at vidis ty rozdily.tim se nejvic naucis to ovlivnovat.kazdeho svarece zajima provareny koren.ten dela pevnost svaru.pak az naky krasotinky kryciho svaru,kterym se tady vsichni tak venujou.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Trochu odbočím od tématu. V lednu jsem tu napsal něco takového :
PROSÍM o radu. Chtěl bych do firmy koupit nový invertor. Měl by mít dálkové ovládání a TIG. Některý Tig má nějaké zapalování bez škrtnutí a nové invertory mají nějaké vylepšené zapálení elektrody. Nemá někdo něco takového ( třeba ve firmě), aby ...
Kterýsi z Vás mě odepsal, že pokud jsem zvyklý na Fronius, tak budu těžko měnit.
Tak jsem v pátek přivezl tohle : http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID ... 9_1495.htm - je to souprava s Tigem a je tam dálkový ovladač ( ten je trochu neforemný).
Stálo to 22 tis. Dnes jsem potřeboval udělat čtyři sváry. NO NÁDHERA. Jako by mě ruky vyměnil. Kamarád z vedlejší firmy před měsícem kopl Fronia do bazénu s vodou a tak mu šéf ihned koupil cosi žlutého. Vyjádřil se něco v tom smyslu, že to stojí za ...
PROSÍM o radu. Chtěl bych do firmy koupit nový invertor. Měl by mít dálkové ovládání a TIG. Některý Tig má nějaké zapalování bez škrtnutí a nové invertory mají nějaké vylepšené zapálení elektrody. Nemá někdo něco takového ( třeba ve firmě), aby ...
Kterýsi z Vás mě odepsal, že pokud jsem zvyklý na Fronius, tak budu těžko měnit.
Tak jsem v pátek přivezl tohle : http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID ... 9_1495.htm - je to souprava s Tigem a je tam dálkový ovladač ( ten je trochu neforemný).
Stálo to 22 tis. Dnes jsem potřeboval udělat čtyři sváry. NO NÁDHERA. Jako by mě ruky vyměnil. Kamarád z vedlejší firmy před měsícem kopl Fronia do bazénu s vodou a tak mu šéf ihned koupil cosi žlutého. Vyjádřil se něco v tom smyslu, že to stojí za ...
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Jj to vis poradny stroj je poradny stroj .V praci mam podobnou jen od alfy taky vodnika ,ted svarime novy stroje a tam jsou 10 svary na jeden zatah;) cca270A 32V a 15 m/min posuv pekne mi hori ruce:).
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Poradnej stroj to urcite je, taky asi i cena musi byt poradna. Kamos to ma jen puceny, jeho je ten Compac vedle. Na moje svareni by to bylo asi jak ferrari na jezdeni do skoly
byl jsem v Praze na školení robotizace a učitel chytrá hlava, programuje mimo jiné roboty ve škodovce na sváření karoserií, byl hodně dobrej a vysvětloval mi svářečky za tisíce euro co tam makají. Když jsem mu řekl že mám triodynu, nevěděl co to je, netušil že existují rotační svářečky Asi se to na vysoké už neučí....
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Ono není nic co by na triodyně programoval
To byl pěknej pitomec, když nezná základní věci.
To byl pěknej pitomec, když nezná základní věci.
Jede traktor, je to Zetor 3011
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jestli programoval masiny ve skodovce tak nevim k cemu by mu byla znalost triodyny, ktera uz se ani nevyrabi
nedá mě to abych nereagoval.. nazvat pitomcem odborníka je trochu ujeté co říkáš?
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Njn ona vyroba OA dnes vyzaduje ponekud jinou technologii.Zase na druhou stranu pokud zna svuj obor dobre a dokaze sve znalosti pouzit a vyuzit jen dobre a pokud se zivi jen programovanimtak v zadade ani triodynu znat nepotrebuje. Vzdyt dnes je spousty svarecu co rotacni svarecku nevidelo a ani s ni nesvarelo.Chose11 píše:byl jsem v Praze na školení robotizace a učitel chytrá hlava, programuje mimo jiné roboty ve škodovce na sváření karoserií, byl hodně dobrej a vysvětloval mi svářečky za tisíce euro co tam makají. Když jsem mu řekl že mám triodynu, nevěděl co to je, netušil že existují rotační svářečky Asi se to na vysoké už neučí....
Ono popravdě triodyna patří již do muzea, je dávno překonaná, dnes ji hravě strčí do kapse kdejakej měnič a vaří za polovinu a je i přenášitelnej .
tak o tomto silně pochybuju a kolik jsi s tou triodynou navařil? Ta ti dovolí pěkné věci a jak umí odpouštět chyby
- exot
- Kontaktovat uživatele:
zetor6340, to je sice pravda o tom zadna ale jen castecne co se spotreby a manipulace tyka, kdo varil takovymto rotacnim zdrojem dobre vi ze jeho dynamicke vlastnosti(treba udrzet oblouk nebo nezhasnout pri co nejkratsim oblouku) dosahne jen maloktera moderni zvarecka.Proste vse na svete ma sve misto nakonec vetsina produktovodu se svarela rotacnimy agregaty.
No vzhledem k faktu že vím proč nezapaluje použitá elektroda tak snadno jako nová as .......
Máme doma ještě jeden kousek s motorem z třicítky v pojízdné dílně na V3S, ale měnič ji vytlačil mimo, už asi 6 let je tam kde je....
Prostě dneska už je mimo, smiřte se s tím, je to holý fakt.
Máme doma ještě jeden kousek s motorem z třicítky v pojízdné dílně na V3S, ale měnič ji vytlačil mimo, už asi 6 let je tam kde je....
Prostě dneska už je mimo, smiřte se s tím, je to holý fakt.
Exot, přesně tak, je těžká a neforemná, ale zavaří naprosto vše ke všemu a když si naladíš proud tak jsou to sváry na jedničku, oblouk rozpustí barvu, rez, strusku a neuhasne. To invertor nedokáže, možná super drahej.