Gola sada - vyber

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ITS

Re: Gola sada - vyber

#196 Nový příspěvek od ITS »

A ty imbusové ořechy máš koupené zvlášť ??

chuck77

#197 Nový příspěvek od chuck77 »

tu golovku z Reichu mám dodnes, stále mě v roce 1991 cca 1300 Kč a mimo toho, že už nemám vnitřní plast + tak 90% součástí tak dobrá :)
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

kenybz

#198 Nový příspěvek od kenybz »

no já jsem ji kdysi z tama přivezl hned jsme utrhli 13-ku ořech pak se posrala ráčna ale víš co je z ní dobré palcové ořechy občas potřebuju na sekačce povolit na motoru nějaký palcák a ty drží nemají tak slabou stěnu jo a ještě větší shity byly ty s tou jakože šroubovací překlápěcí ráčnou to už se rozpadlo jen při pokusu použít ji :D

chuck77

#199 Nový příspěvek od chuck77 »

to byla doba, kdy se normálně nedala v shopech Domácí potřeby velká gola Tona koupit a nic jinýho sme neznali.....já to měnil cca po 10-15ti letech 8) ......osobně si pamatuju že když sme povolovali kolo na traktoru tak sme nasadili ořech 27ku na t-čko a tak 1,5m dlouhou rouru...a ohli to do pravýho úhlu :smich: …..prostě začátky...dnes na to máme kolové klíče, golu 3/4´´, násobič, rázovej utahovák..tenkrát nebylo nic...

ITS

#200 Nový příspěvek od ITS »

Vy jste snad neměli z počátku 80-tých let tu čínskou sadu v plechové krabici ??? Je nezničitelná.

chuck77

#201 Nový příspěvek od chuck77 »

nn nebyla......jk píšu, první byla ta šajze sada z Reichu 8) .mám i staré ořechy a klíče Hazet nebo Gedore klíče Smalcada made in gdr a další kousky z Polska Indie i Číny a to sou držáky proti sučasnýmu blátu

kenybz

#202 Nový příspěvek od kenybz »

a bylo to hezky lesklé čoveče ale bruska funguje do teď stolní dvoukotoučovka já si myslím že teď je nářadího hodně a poměr cena výkon parádní a pokud se to používá s rozumem tak není co řešit.
mám tu k velkému utahováku haldu starých kovaných ořechů tak jsem přikoupil menší kované od 8mm- do co já vím 24 a k tomu dali do krásné krabičky neskutečné redukce taky dobrá sranda zítra snad udělám foto pro zasmátí nebo jak vypadají prodloužené bity od würth po pár použití fušeři ale jinak Zebra FORUM RECA s tím problém není on i ten ploberger prodává nějaké akční sety a to mě zrovna řekne obchodník, že je to shit

chuck77

#203 Nový příspěvek od chuck77 »

pěkně jste mě + další členy nas….l ale proč ne 8)

Tomas6

#204 Nový příspěvek od Tomas6 »

S tou tříosminkou nemáte kluci pravdu. Byly místa kde jsem se s velkou nedostal a s malou bych si ani neškrtl. Ono záleží co s tím kdo dělá. Stará tona taky žádná hitparáda. Strhlých ráčen z dob minulých si pamatuju dost. A napsat že k utahovačce ty ořechy nejsou taky asi napíše ten co stín moc nedělá. Za těch x let na servisu už mi prošlo rukama hafo nářadí,něco se zk...ilo něco poztrácelo, když jsem ještě dělal stavební stroje a jelo se někam na opravu,často vercajk rozházený po dílně tak se prostě vzala další takže srovnání by bylo.
Tady ty sady co se prodávají na netu,to je pořád jedno a to samé. Trochu jinak poskládané,trochu v jiné krabici ale kvalita jednaká. Na doma dobrý,dostačující,jestli vybereš honiton,Extol nebo cokoliv jiného, ať si každý vybere klidně podle barvy kufru, furt je to sada okolo trojky,plus mínus,záleží podle toho kolik v ní je kusů. Ale koupit pořádný vercajk je pomalu dvakrát tolik. A pokud s tím má člověk dělat denně a má ho to živit,tak tyto levné sady jsou o ničem.To ani ten vzpomínaný wütrh nestoji za nic.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

chuck77

#205 Nový příspěvek od chuck77 »

díky za info.vzpomeneš si na značky kvalitních sad????nyní to je ve všem buď Würth nebo elektro Milwaukee, ale na všem je China :)

staník

#206 Nový příspěvek od staník »

První jsem měl takovou sadu Polskejch ořechů,ráčna plochá ,jen se přesouval ten čtyřhran vevnitř. Potom jsem si koupil Tonu ráčnu , pamatuju že když jsem ji koupil tak ji spolupracovník sebral a snad půl dne ho bavilo s ní točít aby vrněla.
Když jsem chtěl nějaký šestihranný ořechy tak jsem si koupil asi za devadesát korun takovou malou krabičku Tona a v ní byly tuším od 8-19 šestihrany a jen taková fajfka jako rukojeť.
No a potom jsem postupně sháněl další a další až mám asi tři kompletní sady 1/2",další 1/4" no a k tomu utahováky jak vzduch tak 3/4" elektrickej ,násobič 3/4" a momentový taky 1/2" a 3/4" K tomu mám ořech a držák 1"
Všechno jsou to Tony 8)
S těma ráčnovejma moc nedělám,radši bych sehnal sadu plochejch očkovejch-nevyhnutejch. Něco jsem měl ale nechal jsem je tenkrát kolegovi Lesa,ten jich bohužel neužil. Jestlipak si na něj vzpomenete :friends: alespoň teď v čase vánočním.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

exot
Kontaktovat uživatele:

#207 Nový příspěvek od exot »

"kenybz"pises mi z duse:)

Jinak me treba stve gola od Würtha co mam v praci hladke orechy a v tom poradaci se furt hrabu jak blbej jasne vzdy sahnu vedle zlata cina ta ma u kazdyho orechu cislo.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Fizz

#208 Nový příspěvek od Fizz »

Tu lacinou co vypada stejne jak kenybzova mam doma asi 18roku, za tu dobu uměly plastový zapínaky, a pant, taky asi 6 bitů ale musím říct ze v situacích kdy asi výdržet ani nemohly. Poslední dva roky je k dispozici na stavbě ukrajincum a vsemu co ma ruky.

Tragicky je tam hlavně takovy kus ocelovyho lanka jako ohebný prvek na malou racnu.

3/8 golu jsem taky skoro nepoužíval, od te doby co je při ruce, a mam ji v nekolika sadach je to moje oblíbená velikost hlavně při práci na motorkách, ale i autech protože s ni mam vic místa než s pulpalcovou.

Na vercajku me spis sere pokud to klouze jako prase i když je jen trochu mastná, jak dobře se to čistí, kolik zubů má racna, jestli nacvaknu/sundam orech jednou rukou, jak dobre jde z ořechů ven orezla matice, jak zvládá ohlodané srouby atd. Jestli jsou v kufru 4 chromované imbusky je mi fakt jedno,.... Ze zkušeností který mám mi vychází ze ty goly jsou výkonnostně téměř totožné. A když holt jednou za par let lusknu orech koupim novy, já hledám uživatelský komfort, a to je pro mě festovy kufr s odolným nebo vyměnitelným zavíracím systémem, s takovým adapterem který se nevysype kdyz ducnes do otevrenyho kufru,...
Taky je něco jinýho udelat si radost obměnou vercajku ve vybavený dílně a startovat to pak otacis kazdou kachli 10x.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Chose11

#209 Nový příspěvek od Chose11 »

Staníku vzpomínám, byl to dobrej rádce
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#210 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tomas6 píše:S tou tříosminkou nemáte kluci pravdu. Byly místa kde jsem se s velkou nedostal a s malou bych si ani neškrtl. Ono záleží co s tím kdo dělá. Stará tona taky žádná hitparáda. Strhlých ráčen z dob minulých si pamatuju dost. A napsat že k utahovačce ty ořechy nejsou taky asi napíše ten co stín moc nedělá. Za těch x let na servisu už mi prošlo rukama hafo nářadí,něco se zk...ilo něco poztrácelo, když jsem ještě dělal stavební stroje a jelo se někam na opravu,často vercajk rozházený po dílně tak se prostě vzala další takže srovnání by bylo.
Tady ty sady co se prodávají na netu,to je pořád jedno a to samé. Trochu jinak poskládané,trochu v jiné krabici ale kvalita jednaká. Na doma dobrý,dostačující,jestli vybereš honiton,Extol nebo cokoliv jiného, ať si každý vybere klidně podle barvy kufru, furt je to sada okolo trojky,plus mínus,záleží podle toho kolik v ní je kusů. Ale koupit pořádný vercajk je pomalu dvakrát tolik. A pokud s tím má člověk dělat denně a má ho to živit,tak tyto levné sady jsou o ničem.To ani ten vzpomínaný wütrh nestoji za nic.
Procitam to od strany 10 a konečně to někdo napsal, díky

3/8 v autech se dneska používá skoro víc, jak pulkova sada...

V práci máme bgs, jonesway a ještě jednu. Dá se říct, na to, kdo ti má v pazourach, že to drží

Doma v dílně tona, honiton, bgs. Nedávno jsme s otcem koupili vozík kraftwele, nářadí odpovídá ceně 11tis, ale zatím drží, ale hodně to střídáme, výhoda je, že když to potřebuješ, otevřeš suplata a maka se.

Mě třeba vždycky chybí 7micka inbus. Kdo ho používá? No a doma používame 3 velikosti, 2-3 délky ...je to různý

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“