Svářecí technika
Re: Jakou používáte svářečku na silný materiál (rám atd)
když je v dobrém stavu tak je to věčný kus železa a mědi zatím co tvoji pravnuci s ní budou vařit dál tak bude většina invertorů pod kytičkama ta 220-ka sa dá aj odtlačit po betóně v jednom človělu neni to také hovado jak ty 350 ky
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
tos mě potěšil . Já tu mám zámkovku před domem, a jinak zatravňovačku. Už vidim ja to po ní rvu . Ale to by se dalo řšit, a hlavně bych rád taky už měl nějakej prostor pod střechou, takže by stála na jednom fleku. A právě proto, že od lidí vím, že je to nesmrtelnej stroj a svaří cokoliv, tak o ní uvažuju. Dávno vím, že staré dobré poctivé věci z éry před revolucí (a mnohdy ještě mnohem dřív) jsou nejlepší . Dneska se všechno dělá tak, aby se životnost přiblížila době záruky. Nedej bože, aby to vydrželo 2x tolik, nebo dýl..
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
možeš na ňu místo tech úzkých gumáků dat třeba 13-ky kola ze škodovky dopředu závěs na kulu a pak možeš špacírovat gde sa ti zachce klidně aj do sůsední dědiny až doděláš ten trachtór...věčinů k ní ludé majů dvoje káble jedny kratší cca 10m o menším průřezu na vaření blízko a jedny delší a silnější běžně 30m dlůhé a máš dosah veliký..šak nejsi montážník abys s tým lozíl gdesi po žebřu jo a furt sa vyrábjá a klikni na odkaz až budeš sedět na pořádnej židli aby sas z tej cifry nevykotíl...
http://www.triodyn.com/stranka.php?id=cenik
http://www.triodyn.com/stranka.php?id=cenik
a tadyk sů parametry...Technicka specifikace rotacni svarecky Triodyn K220 -hmotnost 192kg ... (hvezda/ trojuhelnik), 7.5 kW, 2900 ot/min, 380V 15A, nebo 220V 27A, nebo 500V 12A ...
Klady:
+) Pripojka 3x16A/400V umoznuje bezproblemovy rozbeh i provoz svarecky v plnem rozsahu (pracoval jsem i s 5mm elektrodami pri 220A) !!! Hlavni jistic mam B 16 (bezna rychlost) a vyhodil jsem ho pouze jednou, kdyz jsem pri rozbehu jeste ne zcela roztocenou svarecku prepnul na trojuhelnik.
Klady:
+) Pripojka 3x16A/400V umoznuje bezproblemovy rozbeh i provoz svarecky v plnem rozsahu (pracoval jsem i s 5mm elektrodami pri 220A) !!! Hlavni jistic mam B 16 (bezna rychlost) a vyhodil jsem ho pouze jednou, kdyz jsem pri rozbehu jeste ne zcela roztocenou svarecku prepnul na trojuhelnik.
Tie bezne invertory su vacsinou na 220. Ak sa pusta invertor cez dlhsiu predlzovacku, tak sa odporuca mat hrubu predlzovacku na 380V a na konci s redukciou na 220V (na plny vykon moze mat nejaka 165-ka odber aj 5KW, co by na 220V a 16 A islo len tazko).Terablick píše:Aha, tak já to beru podle toho COčka. Pokud jde o zásuvku, tak já myslel, že u těhle silnějších svářeček je samozřejmostí 3-fázová zásuvka a 32A jištění .
Inac vseobecne pravidlo je zvaraci prud pre obalovanu elektrodu je 40 nasobok priemeru elektrody v mm, takze na tie 2,5 bohate staci 100 A a Gamou 145-tkou zvaram aj s 3.15 bez vacsich problemov, ak je hruby material tak treba toho prudu trocha viac ....
Hlavne aby to malo vyssie napatie naprazdno, bo sa unadavas pri tom chytani obluku a ucinnik aspon 60% pri bezne pouzivanom zvaracom prude ....
Najlepsie ak pojdes do nejakej predajne, kde sa to da aj vyskusat. Najdu sa aj tie cinske celkom normalne, tam kde kupujem ja, maju GAMY, FRONIUSY + nejaku cinsku znacku. Vraveli,
ze tu cinsku trafili tak na siesty pokus (vystriedali 6 znaciek, kym nasli, taku, s ktorou su spokojni aj z pohladu vysledkov aj z pohladu poctu reklamacii)
Triodyny su aj z pohladu ucinnosti prezitok...
BTW: S rotacnymi zvarovacimi zdrojmi sa tusim neodporuca palenie....
- fastrac8250
tak WTU 315 je jedna uzasna masinka ktora ma este nikdy nesklamala
To je sice mozne , ale je vysoko pravdepodobne, ze jeho pravnuci budu mat hlavny istic celej budovy taky, ze ten TRIODYN ani nespustia ....kenybz píše:když je v dobrém stavu tak je to věčný kus železa a mědi zatím co tvoji pravnuci s ní budou vařit dál tak bude většina invertorů pod kytičkama ta 220-ka sa dá aj odtlačit po betóně v jednom človělu neni to také hovado jak ty 350 ky
Tady nejde o to co je lepsi a ucinejsi ale za kolik a na jak dluho uvedom si ze po 20 rokoch budes mit invertor v prdeli aj kdyz ho nebudes pouzivat protoze ESR kondenzatoru v menici bude vlivem starnuti vysoky a nebude ti fungovat vykonovy stupen ..nebo ti to odpali koncovy IGBT mosfet...invertor je super masinka neprekonatelna v hmotnosti ucinosti a spotrebe a diky dnes uz kvalitnim regulacnim obvodum vari pekne ale na to abych si ho kupil do dilny a pouzival 2x tydne cely zivot a mel by aspon ty vlastnosti co ma triodynka tak by to byl invertor s cenu nad 10 000
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak moc děkuju všem za všechny rady. Každá rada dobrá (to asi znáte všichni ). Snad s tím co jsem tady načerpal budu fungovat bez problému . Díky moc. .
Zvaz aj tu mobilitu, k 200 kg zvaracke aby si bol schopny ako tak fungovat ti bude treba minimlane 2 x 5-10 m kabla (to sa potom stale matla po konstrukcii a musis davat pozor, aby si ho niekde na cerstvom zvare neprepalil ), ked ho budes musiet kupit a nebude sucast toho co kupis, tak budes s cenou zasa niekde hodne inde...
2kenybyz: co bude o x rokov mi je v zasade jedno , vtedy sa uz najskor o taketo veci bude starat moc syn a ja nebudem mat znicene krize posuvanim 200kg zvaracky hore dole po dvore (pripadne prekonavanim roznych schodikov pri ukladani do dielne). To, ze to uz vsetko smeruje k invertorom resp. chopprom je fakt a s je to cim dalej tym lacnejsie...
2kenybyz: co bude o x rokov mi je v zasade jedno , vtedy sa uz najskor o taketo veci bude starat moc syn a ja nebudem mat znicene krize posuvanim 200kg zvaracky hore dole po dvore (pripadne prekonavanim roznych schodikov pri ukladani do dielne). To, ze to uz vsetko smeruje k invertorom resp. chopprom je fakt a s je to cim dalej tym lacnejsie...
VTS 500 a CO VLSP 315 a argon MA315 tu teprve zprovozňujem .
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak já předpokládám (a ještě to ověřím) že ta svářečka má všechno co potřebuje k provozu. Přemisťovat jí nikam doma nebudu. Bude na jednom místě a to tam, kde dělám. Až bude hotová dílna, dostrkám jí tam, a tam už zůstane na pořád . Ten invertor stojí moc peněz, a na nějaké velké nošení sem tam to taky moc neni . Ta triodyna má aspoň kola .
Už pár rokov používam UTA-200.1 , predtým som varil trafom. Bolo síce ok, ale plynulú reguláciu ani usmernovač to nemalo
Inak úplná spokojnosť, zvárali sme s UTA už dávnejšie v práci, tak som si povedal, že to musím mať doma. Chcel som ešte CO-čko, ale už som sa k tomu nedostal, práce je dosť málo, a okrem toho máme autogén...
Inak úplná spokojnosť, zvárali sme s UTA už dávnejšie v práci, tak som si povedal, že to musím mať doma. Chcel som ešte CO-čko, ale už som sa k tomu nedostal, práce je dosť málo, a okrem toho máme autogén...
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
za 50let bude mit triodyna diky velke hmotnosti zeleza a hlavne medi obrovskou hodnotu ...surovin je cim dal min zato invertor bude jen bezcenna krabicka elektroodpadu :-)))))
kazdy nech si kupi co chce doma nemam ani invertor ani triodynu mam jiny zdroj aby jste si nemysleli ze su nejaky zaujaty
kazdy nech si kupi co chce doma nemam ani invertor ani triodynu mam jiny zdroj aby jste si nemysleli ze su nejaky zaujaty
před dvěma lety 21000,-bez daně a byla v tom svářečka, 6kg láhev Co2, 15kg drátu, redukčák s topením a samostmívačkaTerablick píše:No jo, ale 250A je trochu jiná hračka než to co mám já. Nasadíš Corgon a vaříš jak fík 2 traverzy k sobě . Ale to asi byla drahá mašinka, ne?
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778