Svářecí technika
-
Re: Svářecí technika
a k nastaveni,kdyz nemame tabulku?chceme videt lazen s rozumnym prohrivanim okolí.a k tomu slyset ševelení oblouku bez praskani,prskani,zbytecnyho rozstriku.nastavi se proud a da se rychlej drat a neni spatny tam mit pomocnika,co vam zacne pri vasem vareni,kdy vam to bude trkat do pistole,to jsme tam dali schvalne rychlej posuv plynule stahovat rychlost dratu.az zacnete varit.a vypada to kloudne.to je ten moment.kdyz budete dal zpomalovat,tak se vam zakapne pruvlak.a pak znacku fixou a jedem!!!!hubici strikat sprejem ,cistit. a jeste lepsi je pasta.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
No jasný, tak buď to člověk chce (potřebuje), tak si to koupí a nebo ne a nebude to řešit a poradí si jinak Mě to je jedno, já svůj mám Já jen, že jste tu řešili ty průtoky, tak jsem dal odkaz - třeba to neznáte Každopádně u MIG/MAG bych to tolik neprožíval. Já ho používám jen na TIG - tam vidím opodstatněníTerablick píše:Budu ještě utrácet za průtokoměr
A navíc tyhle kontrolní průtokoměry (jak jsem dával odkaz) jsou mnohem lepší než ty manometry přecejchované na průtokoměry. Když už průtokoměr na redukční ventil, tak rozhodně s plovákovým průtokoměrem (viz. třeba zde)
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyka nastaveni tabulky nejsou potreba staci obcas trochu svaret a mas to v uchu ale to tu bylo mockrat popsane.Co se tyka spreje nebo pasty tak fajn je sprej pokud se nevari dlouhodobe vetsimy proudy tak radsi sprej na pastu musi myt hubice ohrata jinak pasta vse zalepi a pak brzdi prutok plynu a svar zacne penit a pak kdyz se ten zbytek vytavi tak zas dela bordel ve svaru.Zkouseli jse "keramicky sprej a ten byl fajn i na vetsi proudy.sekalsemmalo píše:a k nastaveni,kdyz nemame tabulku?chceme videt lazen s rozumnym prohrivanim okolí.a k tomu slyset ševelení oblouku bez praskani,prskani,zbytecnyho rozstriku.nastavi se proud a da se rychlej drat a neni spatny tam mit pomocnika,co vam zacne pri vasem vareni,kdy vam to bude trkat do pistole,to jsme tam dali schvalne rychlej posuv plynule stahovat rychlost dratu.az zacnete varit.a vypada to kloudne.to je ten moment.kdyz budete dal zpomalovat,tak se vam zakapne pruvlak.a pak znacku fixou a jedem!!!!hubici strikat sprejem ,cistit. a jeste lepsi je pasta.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No jasný, a hlavně já nesvařuju denně Jen kolem domadělů a vyjímečně něco jinde... Nějak to nastavený mám, na regulátor nesahám vůbec, na posuv drátu jen při změně proudu (naštěstí mám na posuvu stupnici, takže se snadno najde správná pozice) a stejně nikdy nic neni daný přesně, ale dolaďuješ to podle potřebyBohousSPE píše: No jasný, tak buď to člověk chce (potřebuje), tak si to koupí a nebo ne a nebude to řešit a poradí si jinak Mě to je jedno, já svůj mám Já jen, že jste tu řešili ty průtoky, tak jsem dal odkaz - třeba to neznáte Každopádně u MIG/MAG bych to tolik neprožíval. Já ho používám jen na TIG - tam vidím opodstatnění
A navíc tyhle kontrolní průtokoměry (jak jsem dával odkaz) jsou mnohem lepší než ty manometry přecejchované na průtokoměry. Když už průtokoměr na redukční ventil, tak rozhodně s plovákovým průtokoměrem (viz. třeba zde)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Což to já mám stupnici na posuv, a cca vím kde na jakej proud to je akorát Ale právě problém neni v tom že bych nevěděl jak nastavit proud nebo posuv, ale že na stejný nastavení to jeden svár udělá parádní a druhej otřesnej. Na stejným kusu železa. Totéž s tím trkáním nebo zatavováním průvlaku - stejný nastavení, stejnej kus, a jeden svár je ok a druhej to dělá tohle... Takže hádám že to spíš bude o mašině...sekalsemmalo píše:a k nastaveni,kdyz nemame tabulku?chceme videt lazen s rozumnym prohrivanim okolí.a k tomu slyset ševelení oblouku bez praskani,prskani,zbytecnyho rozstriku.nastavi se proud a da se rychlej drat a neni spatny tam mit pomocnika,co vam zacne pri vasem vareni,kdy vam to bude trkat do pistole,to jsme tam dali schvalne rychlej posuv plynule stahovat rychlost dratu.az zacnete varit.a vypada to kloudne.to je ten moment.kdyz budete dal zpomalovat,tak se vam zakapne pruvlak.a pak znacku fixou a jedem!!!!hubici strikat sprejem ,cistit. a jeste lepsi je pasta.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Větší proudy neřeším Mám mašinu do 150A max. a do 0,8mm drátu. Bohužel. Ale ta keramická pasta mě zajímá Mrknu se po níexot píše:Co se tyka nastaveni tabulky nejsou potreba staci obcas trochu svaret a mas to v uchu ale to tu bylo mockrat popsane.Co se tyka spreje nebo pasty tak fajn je sprej pokud se nevari dlouhodobe vetsimy proudy tak radsi sprej na pastu musi myt hubice ohrata jinak pasta vse zalepi a pak brzdi prutok plynu a svar zacne penit a pak kdyz se ten zbytek vytavi tak zas dela bordel ve svaru.Zkouseli jse "keramicky sprej a ten byl fajn i na vetsi proudy.
Právě tím, že měníš rychlost posuvu, reguluješ svařovací proud To co tam máš skokově měnitelné (buď spínačema nebo otočným přepínačem), tak to je napětí (v oblouku). Menší napětí - více vystouplý svár a opačně. Vždycky si musíš nastavit napětí a posléze doladit rychlost drátu (proud) třeba "na ucho"Terablick píše:... jak nastavit proud nebo posuv....
-
neklouze ti drat na podavaci v rolnach?musi furt stejnou silou tlacit,kdyz ho chytnes za hubici.jak nejede plynule,tak to v zivote nenastavis...nebo pruvlak vyšeptalej?to proste neni mozny,aby to takle rozdilne varilo.kdyz zavaris konec pruvlaku,tak by ten podavac mel dal hrnout,treba tam i udelat smycku.ne ze to udrzis rukou....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No podavač jsem nastavil tak, aby mi právě drát nesmyčkoval při každým zadrhnutí drátu, protože kdo to má každou minutu otevírat a pokaždý zahodit dva metry drátu... Ale jen tak aby proklouzl při totálním zaseknutí drátu, ale ne při malém tlaku. Rukou ho určitě neudržím. Když poskakuje, tak mi ruku normálně od sváru odstrčí pryč jako nic. Průvlak mám fungl novej, vařil asi půl hodiny. A měnil jsem ho už několikrát a nepomohlo to.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Fakt? A já vždycky myslel že napětí je jedno a mění se proud A posuvem že se doladí jen to aby drát neodhoříval moc rychle nebo zase moc pomalu - prostě aby šel do sváru tak akorát rychle Tak možná dělám chybu tam, ale vždycky jsem na silnější materiál nastavil větší "číslo" spínačem a na slabší menší a při větším čísle trošku přidal na posuvu a osvědčilo se mi to Dělal jsem to tedy pod dojmem že zvyšuju proud, čili drát musím do sváru "krmit" rychleji No jo no... Holt jsem samouk. Nikdo mi to nikdy neukázal ani nevysvětlil, všechno jsem se učil za pochodu sám U invertoru se reguluje proud, tak jsem myslel že tady takyBohousSPE píše:Právě tím, že měníš rychlost posuvu, reguluješ svařovací proud To co tam máš skokově měnitelné (buď spínačema nebo otočným přepínačem), tak to je napětí (v oblouku). Menší napětí - více vystouplý svár a opačně. Vždycky si musíš nastavit napětí a posléze doladit rychlost drátu (proud) třeba "na ucho"Terablick píše:... jak nastavit proud nebo posuv....
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Na tomhle redukčním ventilu průtok nenastavíš, ten ukazuje pouze tlak ve vysokotlaké části (v lahvi) a v nízkotlaké části (za redukčním ventilem). Pokud bys chtěl nastavit přesný průtok, musel bys koupit plovákový průtokoměr na který jsem odkazoval o pár příspěvků dříve. Nebo vyměnit za redukční ventil s už namontovaným průtokoměrem Na tomhle si nastavíš (přečteš) akorát tlak
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Z toho plyne že na svařování s CO2 je k ničemu, jak jsem si myslel? Takže co, koupit toto http://www.froweld.cz/svarovaci-technik ... D-UHLICITY ? Nebo s tím teda něco nastavím a svařovat můžu?
Ale to ne, to neznamená, že není k ničemu Jen Tebe nezajímá tlak (kterej ukazuje), ale Ty potřebuješ nastavit průtok (L/min - kterej on bohužel neukazuje). Nejlevnější varianta je pořídit již zmínění průtokoměr, přiložit ho k hubici takhle:
Stiskneš tlačítko, svářečka pustí plyn a plováček v průtokoměru vyjede "někam" na stupnici a ty na regulátoru ubereš/přidáš, dokud nebude průtok takový, jaký potřebuješ Je lepší koupit tento průtokoměr za 200Kč, než kupovat nový "hodiny" za x stovek až tisíc, ne?
Stiskneš tlačítko, svářečka pustí plyn a plováček v průtokoměru vyjede "někam" na stupnici a ty na regulátoru ubereš/přidáš, dokud nebude průtok takový, jaký potřebuješ Je lepší koupit tento průtokoměr za 200Kč, než kupovat nový "hodiny" za x stovek až tisíc, ne?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle parádní vysvětlení, díky. A rada kterou sem dostal že průtok má být 8-10l je teda dobrá a platná? Průtokoměr objednám, díky
Jo a tlačítko musím pustit bez puštěný svářečky, ne? Jinak tam letí i drát?
Jo a tlačítko musím pustit bez puštěný svářečky, ne? Jinak tam letí i drát?