Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1906 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mám dotaz - teď jsem otevřel krabičku s redukčním ventilem, co sem dostal ke svářečce. Je tam v budíkách napsáno oxygen. Lze ho použít na CO2 nebo je to na kyslík? :-/

exot
Kontaktovat uživatele:

#1907 Nový příspěvek od exot »

Z principu redukcniho ventilu je v podstate jedno na jaky plyn je pouzit(pokud se nepresahne max vstupni tlak) (jen u cisteho kysliku musi byt mastnoty prosty)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1908 Nový příspěvek od Antony30011 »

Takže toto lze použít?
Obrázek

exot
Kontaktovat uživatele:

#1909 Nový příspěvek od exot »

Pokud ti bude pasovat zavit v prevlecne matici na lahev tak ano.Jen udaj o prutoku bude treba nastavit podle prutokomeru nasazeneho a horaku.

Lesa

#1910 Nový příspěvek od Lesa »

Exote, prosím tě, rád čtu tvoje příspěvky kolem vaření. Nemohl by jsi občas přihodit i nějakou tu fotku jak co vypadá když to není zrovna košer? Mám na mysli třeba u vaření COčkem moc plynu/málo plynu, rychlý posuv/pomalý posuv, nízké napětí/vysoké napětí - vliv na svár a jak to vypadá v reále. Upřímně se ti přiznám, že elektrodou si přivařím knoflík k montérkám, ale u Magu občas trochu bruslím, někdy i trochu víc... :) Fotek hezkých svarů jak to má vypadat je plný net, ale co je blbě a jak to napravit... :-/
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

romus145

#1911 Nový příspěvek od romus145 »

No můj učitel pan Dolejský vydal knihu o svařování MAG technologií. Docela borec 8) Nám to dost pomohlo, ale musel by sis ji koupit. Zde :friends:
Věrný člen agresorů.com

traktoristaPB

#1912 Nový příspěvek od traktoristaPB »

romus145 píše:No můj učitel pan Dolejský vydal knihu o svařování MAG technologií. Docela borec 8) Nám to dost pomohlo, ale musel by sis ji koupit. Zde :friends:
Sťahuj:https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q= ... 2k&cad=rja

romus145

#1913 Nový příspěvek od romus145 »

no a nebo tak :friends:
Věrný člen agresorů.com

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1914 Nový příspěvek od Antony30011 »

A nevyužijete někdo ten kyslíkovej líp jak já? :-/ Kamoš má na CO a zdál se mi lepší, má to tam přímo v litrech který tečou, podle jeho redukčáku mě to učil... klidně vyměním za jinej

exot
Kontaktovat uživatele:

#1915 Nový příspěvek od exot »

Lesa píše:Exote, prosím tě, rád čtu tvoje příspěvky kolem vaření. Nemohl by jsi občas přihodit i nějakou tu fotku jak co vypadá když to není zrovna košer? Mám na mysli třeba u vaření COčkem moc plynu/málo plynu, rychlý posuv/pomalý posuv, nízké napětí/vysoké napětí - vliv na svár a jak to vypadá v reále. Upřímně se ti přiznám, že elektrodou si přivařím knoflík k montérkám, ale u Magu občas trochu bruslím, někdy i trochu víc... :) Fotek hezkých svarů jak to má vypadat je plný net, ale co je blbě a jak to napravit... :-/

Stáhni si manual na WLSP315 naprosto geniální učebnice metody Mag tam je supr popsané co a jak ;) časem něco nafotím a hodím sem ;)

Ta učebnice v odkazu je taky dobrá sice tam je pár drobných nepřesností ale nic zásadního podle ní se dá naučit teorie na zkoušky

ALE OBECNE BY JEJÍ NÁPŇ MĚL ZNÁT KAŽDÝ KDO NĚCO SVÁRÍ EL OBLOUKEM
Naposledy upravil(a) exot dne pon čer 09, 2014 6:10 pm, celkem upraveno 1 x.

Lesa

#1916 Nový příspěvek od Lesa »

Díky kluci, tohle znám. Měl jsem ale na mysli připomínky a vychytávky "Pana" svářeče, protože podle poznámek a připomínek či rad předpokládám, že Exot už má navařeno víc kilometrů než mi tady dohromady. :) Ví, kdy si co může dovolit, nebo jak si poradit a pomoct. Ta publikace je fajn, ale jestli jste si všimli, jsou tam jen asi 2-3 fotky toho, jak to nemá vypadat a spousta řezů a pod. Ale kdo z nás dělá zkušební řezy? Nevím, ale myslím si, že dobrý svářeč je schopný už podle hoření a tvaru svaru říct "aha, tady pozor, musím si to stáhnout (přidat) na tom a na tom...." protože to vypadá tak a tak a ne tak jak bych chtěl já. :) Já jako amík budu laborovat a zkoušet, co je blbě metodou pokus omyl (a ne vždycky si to člověk může dovolit), Exot na to mrkne, cvrnkne do čudlu, protože ví do kterého a proč a hned to vypadá jinak. :)
Naposledy upravil(a) Lesa dne pon čer 09, 2014 5:57 pm, celkem upraveno 1 x.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Lesa

#1917 Nový příspěvek od Lesa »

Tak ten neznám. :) Stáhnu, mrknu... Ale pokud se ti bude chtít, bude vděčný. Dík.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1918 Nový příspěvek od Antony30011 »

Exote, ten návod k WLSP mám, ty tabulky jsou super. Ale já mám jen 0,8 drát a tam je dost mění. Tím pádem, můžu já dodržet proud i posuv drátu s tenčím drátem?

traktoristaPB

#1919 Nový příspěvek od traktoristaPB »

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1920 Nový příspěvek od Terablick »

Ten manuál k WLSP bych si taky rád stáhl (Až tu bude :)), a i já bych ocenil takové ty rady z praxe, jak píše Lesa :) Teorie, řezy atd jsou fajn, ale nám kutilům jde spíš o to jak poznám že top dělám blbě na sváru kterej samozřejmě nechci už pak řezat atd, jak poznám jestli přidat nebo ubrat proud/posuv/plyn, jaké zhruba hodnoty nastavit na ten a ten materiál, ten a ten drát, ten a ten plyn, nebo mě třeba konkrétně by zajímalo jak správně nastavit průtok plynu, když mám budík kde je stupnice tlaku a samozřejmě nemám žádnej měřák... A mám jen úplně obyčejné COčko s přepínačema 1/2, 2/3 a min/max, a kolečko na posuv drátu a víc nic... Celkem často se mi stane že si "zavařím" drát do průvlaku (v 99% případů se po vychladnutí 2-3 vteřinky sám uvolní, nebo ho nějak dostanu ven), a nebo zase drát "poskakuje" - nedrží trvale oblouk i když hořák držím pořád stejně daleko, a půlku sváru držel oblouk normálně. Co zkusit nastavit jinak? Nebo jde o vadu přístroje - neudrží proud? Udělám třeba polovinu svárů pěkných a pak některé horší a pár úplně hrozných, a přitom bych řekl že všechno dělám furt stejně :-/. Jednou nasadím a jedu jako fík, a jindy se mi nedaří navázat stabilní oblouk, drát poskakuje nebo naopak odhořívá moc rychle (někdy se i v jednom kuse zatavuje do průvlaku), a přitom svařuju tentýž materiál na stejné nastavení a i hořák držím snad úplně stejně... :-/ Včera mi zase pořád vznikala na hubici koule kovu, i když jsem svařoval na plocho (hořák směřoval dolů). Už nevím jestli to je rukama nebo mašinou... Někdy vaří jedna radost a jindy neudělám slušnej svár... S elektrodou (invertorem) mi to jde tak nějak furt stejně, ale to COčko takhle zlobí, nebo to s nim prostě neumim... :-/ Je to Daco MIG 151, čili žádná čína, ale ani žádná profi mašina... :-/ Svařuju převážně drátem 0,8 (s tím se chová o něco líp), ale momentálně mám jen 0,6, a ten zlobí víc. Samozřejmě kladku mám otočenou a i průvlak mám správnej :) Přítlak posuvu i cívky mám nastavenej tak nějak aby se drát v podavači neohl a cívka nerozmotala když se drát zasekne v průvlaku, ale aby šel do bowdenu dostatečně silou a nevázl :) Bowden je kovovej a díky předchozímu majiteli je kabel od "bedny" k hořáku jen asi 150cm, takže o to snáz by měl drát běžet... :-/ Uvažuju i o koupi nového hořáku s kabelem, ale nevím jestli to má smysl... :-/ Smysl by to mělo jen pokud by to pomohlo vyřešit ty popisované jevy, jinak mi stačí ten co mám...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“