Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1891 Nový příspěvek od Antony30011 »

Hlavne, ze jste se panove pobavili :) exotovi dik za vysvetleni :friends: mne radost z Jasica nezkazite, krasna to krabicka :)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1892 Nový příspěvek od Antony30011 »

Dneska sem byl u kamoša svářeče svařovat. Prvně se na Jasica tak koukal a po chvíli zkoušení říkal že dobrý. Pěkně to zavařilo i 10mm, sice naplno ale jo. On má teda 350A vodníka, ale říkal že je to dobrej strojek 8) tak snad mi bude sloužit. Musím ještě sehnat lahev, snad mi něco sežene on, nový se mi to kupovat nechce. Měli sme připojenou jeho.

exot
Kontaktovat uživatele:

#1893 Nový příspěvek od exot »

Skoda ze to mas z ruky mam tu lahev navic sic predelany hasicak s kulatym dnem bez stoupacky a s rok starou tlakovkou.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1894 Nový příspěvek od Antony30011 »

Diky za nabidku :) mam kus za barakem chlapka co plni ty lahve a kamos ho zna, tak prej neco sezene

studna002

#1895 Nový příspěvek od studna002 »

stacilo bi mi to na pajenie mosadzou ?
http://www.super-naradi.cz/Profi-horak- ... -d2369.htm

Boniek

#1896 Nový příspěvek od Boniek »

Jen na cín, na mosaz už musí být kyslík.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1897 Nový příspěvek od Terablick »

A nestačil by místo kyslíku jen stlačenej vzduch? Někde jsem četl že na pájení nebo nahřívání se dá směs Acytylenu a Kyslíku nahradit směsí PB a stlačeného vzduchu (kompresor + tlak. nádoba) :) Samozřejmě je potřeba směšovací rukojeť k autogenu :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

studna002

#1898 Nový příspěvek od studna002 »

kolko treba stupnov na mosadz

BohousSPE

#1899 Nový příspěvek od BohousSPE »

To nevím přesně, ale už se jedná o tzv. tvrdé pájení, takže teplota je nad 450°C. Před pár lety jsem zkoušel kombinaci Pb + vzduch a vůbec mi to tu pájku ani nenatavilo :nene:

exot
Kontaktovat uživatele:

#1900 Nový příspěvek od exot »

Mosaz s tim pajet jde ale jen male kusy vetsim horakem.Uz se tady myslum i resilo o ohrivani horakem na PB veci na kovani.vzhledem k relativne nizke teplote PB plamene se mnoho veci da dat mezi samotove cihly a pak diky minimalnimu uniku tepla vse lepe funguje.Ale jak jsem psal vyse nebyl problem zapajet brzdovou trubicku ale vetsi veci uz nejdou.Nebo je mozno pouzit tvrde pajeni stribrnou pajkou ta se da pouzit i na nerez ale hlavne ma nizsi bod taveni nez mosaz.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1901 Nový příspěvek od Terablick »

No a co třeba zaletovat nádrž? To by mělo jít, ne? On asi málo kdo bude chtít touhle metodou spojovat nosníky nebo třeba i jekly. K tomu každej použije spíš klasickou svářečku :) Ale právě zaletovat děravou nádrž nebo spojit dva tenké plechy bude to po čem člověk u pájení mosazí touží :) A na to by PB + kompresor měl stačit, ne?
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

ITS

#1902 Nový příspěvek od ITS »

Tomu PB+kompresor se mě nechce věřit. Při letování mosazí se musí podkladní materiál docela dobře nažhavit a jak bylo řečeno - lákají nás tenké plechy - takže rychle a lokálně, jinak se všechno fest dokroutí. Tam bude kyslík nepostradatelný.
Jinak k té nádrži - otcův bratranec letoval nádrž na Polském Fiatu kulmou, cínem a zinkovým plechem. To bylo pro mě také nepochopitelné.
A ještě - tou mosazí se dají dobře letovat i drobné litinové věci.

pumpa dyza

#1903 Nový příspěvek od pumpa dyza »

ja mam v práci turbojet od wurtu zevraj je tam zmes propan -butan- aceton a ma to teplotu nad 2000C ale to je take ked je nova patrona tak ztim ako tak zaleješ z mosadzou tak akurad tenkú trúbku na hydrauliku takže mi to aj staci trocha boraxu a idem nato a inac z tim iba prihrievam ked nieco treba ale ne do červena :smich: možno plech a trúbku a cinujem chladiče keď sa da a ešte taka otázka neviete aké su bazické elektródy značky ZIKA izraelske wurt ich teraz predáva 2,5mm4,5kg za 12až13euruz neviem presnú cifru.
SOU,D...PO Multicar M22,Zetor 7011 z horneho Šariša, http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=61514
https://www.youtube.com/watch?v=xOLutNOE5LY (Srdcom východniar)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1904 Nový příspěvek od Antony30011 »

Dneska jsem svařoval Jasicem - elektrodama, protože láhev je ještě na cestě. Vaří to krásně, oproti trafu nebe a dudy. Jsem spokojen :) 2,5 elektroda úplně bez problémů, ale s tím se počítalo.

ota

#1905 Nový příspěvek od ota »

Tak taky dám jednu pozitivní.
V neděli mi kámoš přivezl válec z hoblovky a kouslo se mu ložisko a v hřídely udělalo asi 2 mm hlubokou drážku. Motalo se to v kroužku a ložisko stálo. Tak jsem vytáhnul cočko a vyvařil tu drážku. Šlo to parádně a čistě. Měl jsem obavy, aby to nepěnilo, hřídelka byla rezatá jako liška všude kolem. Přetahnul jsem to na obě strany, aby bylo co stočit a udělat pěkný rovný čela, za která se opírá celá hřídel do kroužku ložiska aby to nelítalo bokem. Potom jsem to na soustruhu stočil. Akorát on namastil ten důlek palicej a musel jsem udělat novej, ten původní tam bohužel nezbyl! Po stočení paráda, ani by nepoznal, že to je opravované. Dneska jsem mu to dovezl a šel to dávat dohromady. 8) Tak jedna pozitivní, cočko sváří jako fík! A to su lajk s tímhle typem. Nastavil jsem si šťávu na 5 a drátu tak nějak nevím kolik a jen to šustilo!
Zato v práci vařil kámoš příruby. Nejdřív to jel tigovkou a ke konci mu to pěnilo, Tak to vybrousil a vzal cočkem. Zase pěnilo. Nekonec to vzal elektrodou. To bylo celkem slušný. Když to povařil, přišli na to, že ta příruba co navařil se bude vařit až to prostrká dírama, tak jsem to doma odtáčel na soustruhu pryč a on to teď večer vařil znova prostrkaný dírama. No zase bída. Však to možná budete znát. Ty původní vařil tigem a kořen a potom vrch, pohoda. Jenže ty příruby stály peníze, tak se koupili levnější prej taky dobrý. A oni tak dobrý asi nejsou. :D Mastil se tam s tím celé odpoledne.
Když jsem to odtáčel pryč, ten původní svár, v jednom místě to bylo jako ementál. On to povídal, v jednom místě to prostě ne a ne pořádně zavařit. A to on to umí vařit a nejde to ani jemu.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“