Svářecí technika
Re: Svářecí technika
E-R 118
Obal: rutilový Svařovací proud: ~,=(-)
ČSN 05 5010 E 44.71
AWS A-5.1 E 7014
Rutilová elektroda pro svařování kotlových trubek, potrubí a armatur z ocelí pevnosti cca 500 MPa. Velmi dobře ovladatelná ve všech polohách kromě svislé shora dolů.
náhrada:
OK 46.16 je rutilová elektroda vhodná pro všechny polohy svařování. Používá se pro svařování běžných ocelí, poskytuje méně strusky než většina jiných rutilových elektrod a struska je snadno odstranitelná. Kresba svaru je jemná a pravidelná.
E-R 117
ČSN 05 5010 E 44.16
AWS A-5.1 E 6013
Nejpoužívanější rutilová elektroda pro svařování běžných ocelí třídy 10 a 11 do pevnosti cca 480 MPa. Je velmi vhodná pro stehování a svařování tenkých plechů do tl. 3 mm.
náhrada:
OK 46.00 je univerzální rutilová elektroda, snadno ovladatelná ve všech polohách a s dobrou odstranitelností strusky. Je relativně málo citlivá na nečistoty na svařovaném povrchu. Užívá se především pro svařování tenkých plechů z konstrukčních nelegovaných ocelí a je vhodná i pro stehovací a překlenovací svary.
zdroj informací:
http://www.now.cz/weld/materialy/katalog/er117.htm
http://www.now.cz/weld/materialy/katalog/er118.htm
http://products.esab.com/Templates/T095 ... dCode=Mild
ČSN 05 5010 E 44.71
AWS A-5.1 E 7014
Rutilová elektroda pro svařování kotlových trubek, potrubí a armatur z ocelí pevnosti cca 500 MPa. Velmi dobře ovladatelná ve všech polohách kromě svislé shora dolů.
náhrada:
OK 46.16 je rutilová elektroda vhodná pro všechny polohy svařování. Používá se pro svařování běžných ocelí, poskytuje méně strusky než většina jiných rutilových elektrod a struska je snadno odstranitelná. Kresba svaru je jemná a pravidelná.
E-R 117
ČSN 05 5010 E 44.16
AWS A-5.1 E 6013
Nejpoužívanější rutilová elektroda pro svařování běžných ocelí třídy 10 a 11 do pevnosti cca 480 MPa. Je velmi vhodná pro stehování a svařování tenkých plechů do tl. 3 mm.
náhrada:
OK 46.00 je univerzální rutilová elektroda, snadno ovladatelná ve všech polohách a s dobrou odstranitelností strusky. Je relativně málo citlivá na nečistoty na svařovaném povrchu. Užívá se především pro svařování tenkých plechů z konstrukčních nelegovaných ocelí a je vhodná i pro stehovací a překlenovací svary.
zdroj informací:
http://www.now.cz/weld/materialy/katalog/er117.htm
http://www.now.cz/weld/materialy/katalog/er118.htm
http://products.esab.com/Templates/T095 ... dCode=Mild
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Aha... tohle sem si vygooglil taky. Tak jinak - můžu s oběma svařovat "běžnou" ocel? Jekle, pásoviny atd atd?
jo to tě nikdo kdo temu trošku rozumí neřekne, leda tak nejaké "máte štěstí že du právě kolem" (pak ale se modleme až pudeme kolem my aby nám to nepadlo na kokos) záleží co to je ta -BĚŽNÁ OCEL- jeli ocel svařitelná a vyhovujeli pevnost svarovyho kovu pevnosti základniho materiálu tak lze samozřejmě použít ale materiál které máš z kovošrotu a nelze přesně určit jeli svařitelné nebo není je to uplně jedno v takové aplikaci lze bez záruky použít defakto cokoliv, třeba svařování holym drátem, (vyhoví li to ovšem esteticky..), toto ale by měl ten kdo svařuje vědět, proč a za jakéch okolností je a není co svařitelny, na to je dyž už nic si potřeba pročíst aspoň základy svařování neli projít svařečskó školó, na autoškolu se taky dělá řidičák ač se muže zdát že zbytečně že všecko umí
eště tak k té běžné oceli, co sem dělal na kovárně tak tam byla běžná ocel nerez a nebo ocel pro valivy ložiska čili "BĚŽNĚ" nesvařitelné
eště tak k té běžné oceli, co sem dělal na kovárně tak tam byla běžná ocel nerez a nebo ocel pro valivy ložiska čili "BĚŽNĚ" nesvařitelné
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tak jinak - svařuju nově koupený železo na zemedělské stroje. ER 117 jsem svařil celý nesený brány, teďka sem našel krabicu 2,5tek ER 118 tak mě zajímal rozdíl a balík ER 117 3,15 a plánuju svařovat nesený disky. Podle toho cosnapsal furt nevím jestli když tím svařím k sobě dva jekle 50x50x5 tak se nerozpadnou
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
No jelikož je to ve stejný skupině a legovanou ocel nemám tak sou de facto na moje svařování stejný ne? nevím co je kotlová trubka
asi tak, je to nelegovaná ocel co chceš svařovat? má pevnost v tahu do500Mp? pak lze elektrodu použít, a dokonce možno použít na kotlovy trubky no to je právě ono, neviš otym nic a chceš neco dělat, doporučuju ti kópit nekde knižku (učebnicu) o svařování, (nebo si neco nandi na internetu ) proč jak a za jakéch okolnosti je možny svařovat ocel bez teho bude tvoje svařováni dycky jenom lepení a u teho tě nikdo nic klódně nemuže poradit všechny rady budó totiž nezodpovědny kecy, až nebudeš vědět jak se svařuje litina nebo nerez tak mužeme debatovat, o svařováni "běžné oceli" to nemá ale význam tam je dobry to prostě vědět, jinak pokuď teda nic číst ani se nic učit se nemáš zájem pak teda na to lepení klidně mužeš použit ty elektrody kteréma mimo jiné lze svařovat kotlovy trubky, podobní amatéři "pevnost" svaru kompenzujó tim že svařujó mokréma bazickéma elektrodama kde pak svár je jak od červotoča, to pak platí pravidlo jak stym dirkovánim v hajzlpapíru, taky se urve dycky jinde než v té perforaci
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Teď nějak nechápu, co chtěl básník říct svařovat mně učil tátův kamarád, co se tím živí celej život. Jen sem se zeptal na dvě různý označení elektrod. Asi to byla chyba, cinknu jemu a třeba mi to vysvětlí nějak jednoduše bez slohu k ničemu Navíc, já litinu ani nerez svařovat nebudu a ani nechci - pokud vím, litina je složitá a musí se předevřívat, nechával sem si svařovat jehle do lisu a o nerezu vím úplný hovno takže tak. Tím pádem děkuji za vyčerpávající, leč k ničemu, odpověď
To by me zajimalo jak se previne civka. Uz jsi to zkousel?
Věrný člen agresorů.com
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
tak to by nebylo složité, velká špulka bržděná, malá s posuvem+ doplněna řádkovačem + koncák na zastavení navíjení při plné malé špulce či prázdné velké ;)
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to párkrát dělal i ručně Řádkovač neni vůbec potřeba, jen se musí velká cívka (nebo přímo drát) trochu brzdit aby byl drát napnutej a on se sám ukládá cca rovnoměrně Je třeba aby mezi cívkama byl alespoň tak metr, aby se drát netahal moc šikmo Ruční převinutí obnáší tak 5-10 minut přiměřeného točení klikou na 5kg cívku, ale samozřejmě to lze motorizovat (a tím asi i urychlit). Koncák se samozřejmě hodí, ale nutný taky neni Nenavíjíme přeci přesně na 5kg, takže si to člověk prostě někdy stopne a je jedno jestli tam je 4,5, nebo 5,2 kg Ale vzhledem k mojí spotřebě drátu by mi nedělalo problém si to dál převíjet ručně
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel, a ne jednou Odkoukal jsem to od jednoho karosáře Je potřeba kus jeklu, na ten navaříš na každej konec jeden držák (na jednom konci je to držák na 15kg cívku, na druhém na 5kg cívku - oba samozřejmě v ložiskách), a pak je tam taková klika s výstupkem, kterej zapadne z boku do té 5kg cívky. Tu 15kg musíš něčím trochu brzdit. On používal origo vyřazenou brzdu z COčka, ale určitě se dá něco podobného udělat z pružinky a šroubku i doma No a asi ve 2/3 dýlky toho jeklu se navaří kus silnýho plechu a za ten se to upne do svěráku Převinutí 5kg drátu je otázka 5, max. 10 minut A 4 vyřazený ložiska a kus jeku, pásoviny a trubky má doma každej kutilromus145 píše:To by me zajimalo jak se previne civka. Uz jsi to zkousel?
-
mne to pripada sileny premotavat,nevim,jak se naka spulka dvakrat,trikrat zamotala ,zauzlovala na navinu,tak sla do srotu.naka moznost redukce a pouziti te velke nejde?to se ti do kasliku nevejde?
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
na soustruhu si to dokážu představit a dokonce se to tak i dělalo, ale ručně bych se na to
Věrný člen agresorů.com
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak záleží samozřejmě na ceně Když se tu nabízelo 15kg za 200,- Kč a já kupuju 5kg za 250,- ... To se pak celkem vyplatí, ne? Samozřejmě vždycky je tu možnost motorového pohonu