Svářecí technika
- slavo63
Re: Svářecí technika
http://svarecky.heureka.cz/proteco-fusion-mma-140/ čo poviete na tento invertor na taketo domace zváranie
Auto-klassik: Ďakujem za radu, tiež mi nešlo do hlavy, že by sa tá UTA pokazila len tak, sama od seba. Keď sa čas umúdri, tak ju nechám na slniečku vyvetrať a uvidím, čo to bude robiť. Inak sa Vám musím pochváliť, včera prišiel kuriérom netrpezlivo očakávaný invertor http://www.zvaracky-naradie.sk/zvaraci- ... e-737.html akurát som nemal čas vyskúšať ho, iba som ho rozbalil a skontroloval som zásielku. Tak som hrozne zvedavý, ako bude zvarovať.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
no svařovat bude uplně normálně ovšem napiš nám to za dva-tři roky a nebo za deset-dvacet let? ale to už bych chtěl možná moc.. včerá sem se zas nasral, dnes je to všecko ksindl a šmed na šméd, žárovka mě vypadla z lustru na koberec, tma jak v prdeli a sklo na zemi v kobercu, to se běhemdvóch let stalo za třicet let podruhý, to asi lepijó ty baňky do teho závitu které je z alobalu asi šušňama ten alobal se kteryho je ten závit to je taky nádhera, to se dojebe ten závit jenom se to vezme do ruky, jinak teda je to žárovka cosi GENERAL ELETRIC MADE IN HUNGARY COMPANY USA, všecky československy fabriky pozavírany neli rovnó zbořeny a žárovky se vozí kdesi kdesi z prdele.. achjo..
omlóvám se za ty slova ale jinak se to vyjádřit nedá
omlóvám se za ty slova ale jinak se to vyjádřit nedá
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Co mam zkušenosti od chlapů z práce , kteří už maji Gamy delší dobu, tak zatim dobrý.
Myslim že na kvalitu el. součástek docela hleděj. Jeden kámoš 1550 odprásknul, teda ještě v záruce a tak mu jí opravili v reklamaci. Ale on jí přetížil a skrátka nevydržela. Proto jsem si já pořídil 170.
Myslim že na kvalitu el. součástek docela hleděj. Jeden kámoš 1550 odprásknul, teda ještě v záruce a tak mu jí opravili v reklamaci. Ale on jí přetížil a skrátka nevydržela. Proto jsem si já pořídil 170.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Noo, tak ja som dúfal, že to má aj dáku poistku proti preťaženiu
kaja.h píše:Co mam zkušenosti od chlapů z práce , kteří už maji Gamy delší dobu, tak zatim dobrý.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle předpokládám že se těhle svářeček moc neprodalo (jistě nějaký čínský klon) jak to bude s jejich kvalitou je ve hvězdách (netvrdím že musí být špatná).Ale za tyhle prachy se dá koupit i česká svářečka která sice není posledním výkřikem techniky ale rozhodně patří k lepšímu průměru ale hlavně má naprosto bezproblémovou(neříkám že supr levnou) servisovatelnost.slavo63 píše:http://svarecky.heureka.cz/proteco-fusion-mma-140/ čo poviete na tento invertor na taketo domace zváranie
Tak trochu si říkám poč lidé přemýšlejí o těhle svářečkách od mnohdy neznámých výrobců(proteco je jen prodejce).
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Kluci, až budete kupovat svářečku novou, hlavně číhněte na prodejce co je zač a tak. Kámoš koupil inertor a zlobí ho. Je to Alfain. Takovej menší. Byl novej. On ho měl asi rok a půl. Po začítku s ním moc nevařil. Koupil si ho na stavbu. Po začátku nebylo třeba vařit. Po tom roce a půl vařil s ním víc. Předtím jen tak sem tam něco malinko. A začalo to. Špatně chytal oblouk. Prskalo to a svár špatnej. Odvezl ho prodejci. Ten že se na to koukne. Za čtrnáct dnů mu volal aby si pro něj přijel že je v pořádku. Při předání prodejce tvrdil, že je v pořádku, že tam něco vyčistil a přeměřil. Že vyvařil dvě elektrody v tahu za sebou a není problém. Kámoš invertor vzal a odvezl domů. Po pár dnech ho vytáhnul a svářel. Zase to semé. Volal prodejci a ten že asi kámoš neumí svářet a že si vymýšlí. Ať tam svářečku tedy přiveze a že se na to znovu podívá. Poslal svářečku do opravy. Ta tam bylo dlouho a když přišla, že vyměnili nějakej přepínač. Svářečka vařila kloudně jen chvilku. Znovu problém. Zase kontaktoval prodejce a znovu že si vymýšlí a tak že to opraví. Při převzetí z opravy povídali že překlemovali nějaký přepínač. Že zase nefunguje. No a potom kámoš dělal u táty plot. Klik od sousedů přinesl Gamu a dělali to s ní. A tak ten co má tu ,,zlobivou svářečku" vařil všechny sloupky tou gamou. Prej jestli je to v rukách nebo svářečce. Ta Gama jela jako hodiny celé odpoledne, bez problémů. Bavili se o tom a tak přinesli tam tu zlobivou Alfain a i klukům to nešlo vařit. A prodejce že už je po záruce a kdo ví co s tím kdo dělal a tak. A já mu povídal, že jsem si koupil toho Kitina a taky paráda. No bohužel mu zůstane ten jeho špatnej, co teď. Prodejce je mrtvej brouk.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Po záruce už nic. Kdyby býval ještě v záruce trval na tom, že 3x reklamoval stejnou vadu, a že trvá na vrácení nebo výměně za jinej kus, měl na to nárok, ale po vypršení záruky leda servis za peníze
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Alfain má menší napětí naprázdno a tak se hůře chytá oblouk. Kluci rači to nekupujte. Jsou lepší a možná i levnější Gama , Kitin ...
Jede traktor, je to Zetor 3011
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ale to by neměl bejt až takovej problém (pro někoho kdo tomu rozumí) upravit, ne? Když už je po záruce, neni moc co ztratit
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
-
v praci mame dva alfiny 150 TP http://www.alfain.eu/cs/produkty/svarov ... is=galerie a ja jsem uz nijak nespekuloval a poridil jsem si ji po techto dobrych zkusenostech domu taky.vari bezvadne,ale po vasi kritice tohoto stroje nabyvam dojmu,ze s jinou svareckou bych se mohl skrabat ne jednou rukou ale obema na prdeli.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Pár alf máme v práci nejsou to špatné stroje své udělají ale jen mi příjdou drsžší díly ale to jako zaměstnanec neřeším ;).
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Ahoj, co jsem byl pro to cočko, tak tam nahradili ty cočka co prodávali právě Alfain cočkama. Povídám majiteli, že máme v práci ceočka od Alfain a nic moc to prej není. Když stojí dvě vedle sebe, každej chmátne po tom druhým a ne po Alfain. Povídal kolega svářeč, že s ní nerad vaří.
No a majitel v té firmě jak jsem si kupoval tu mojí mi povídal, že jsou s níma spokojený. Si povídám, z Migatronika na Alfain? A on hele tady máme tu jednu novou. No ja, jenže oni mají mašinu za 80 000 Kč a možná víc. No tak to se nedivím, že jsou spokojený. U nás v práci máme spíš kutilskou řadu. Proto to taky zlobí. Motá to drát, upadávají motorky posuvu drátu, nebo se uvnitř motorku něco podělá, nebo blbne to ovládání těma knoflíkama. Je to asi rozdíl kutilská mašina a fakt profi stroj za balík.
Pak máme Tig taky Alfain a ta jede taky bez problémů. Zase to je možná taky o tom, že s ním vaří pořát jeden kluk a nikdo se mu do toho nehrabe.
No a majitel v té firmě jak jsem si kupoval tu mojí mi povídal, že jsou s níma spokojený. Si povídám, z Migatronika na Alfain? A on hele tady máme tu jednu novou. No ja, jenže oni mají mašinu za 80 000 Kč a možná víc. No tak to se nedivím, že jsou spokojený. U nás v práci máme spíš kutilskou řadu. Proto to taky zlobí. Motá to drát, upadávají motorky posuvu drátu, nebo se uvnitř motorku něco podělá, nebo blbne to ovládání těma knoflíkama. Je to asi rozdíl kutilská mašina a fakt profi stroj za balík.
Pak máme Tig taky Alfain a ta jede taky bez problémů. Zase to je možná taky o tom, že s ním vaří pořát jeden kluk a nikdo se mu do toho nehrabe.
Mám Alfin 161 MTM tři roky, bude načínat čtvrtý. Jede na servise a občas si ji někdo půjčí. Bez problémů drát i elektroda, TIG nepoužívám, argon se neoplatí, zatím jsem nic tak extra nepotřeboval vařit. Spotřeba jen drát, plyn, elektrody, průchodky, kabel cvaklý rampovačem. Jen dvě věci co asi hůř rozdýchávám, jeden čudl v režimu MIG/MAG nastavuje V a ten samý v režimu MMA nastavuje A a velikost těch ovladačů, jsou fakt prťavé a jdou moc lehce - v rukavicích.... nee. Holt je to ale spíš o zvyku.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Poví mi někdo, jakej je rozdíl mezi rutilka ER 117 a ER 118? díky