Svářecí technika
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svářecí technika
Oto, gratuluju - myslím že dobrá mašinka za rozumnou cenu
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Dneska mi dal kámoš hodiny k tomu. Trošku budou potřebovat jen upravit závit na hadici. A potom ještě musím sjet do Kolína tam prej dělají flašky a naplňují. Nechá se tam koupit u nich prej přímo. Tak tam v úterí možná sjedu, pojedu k doktorce s nějakým lejstrem z vyšetření tak to snad stihnu. No a ještě koupit cívku 0,8 mm drátu. Mám doma jen samou 1 mm cívku. Poptám se u prodejců co nabídnou za cenovku. Mě se zdá ta 1 mm silná na doma na vaření. Měl jsem vždycky když jsem měl cočko půjčený doma 0,8 mm drát a dobrý. Ta 1 mm když byla tak mi to na to moje sváření spíš plechů hodně lilo.
5kg 0.8 drátu stojí okolo 300
flašku nemusíš kupovat, stačí sehnat starej hasičák (kulatý dno) nech udělat revizi 2-3 stovky (v rámci revize vyndat trubku) a máš plnohodnotnou flašku za pár korun
flašku nemusíš kupovat, stačí sehnat starej hasičák (kulatý dno) nech udělat revizi 2-3 stovky (v rámci revize vyndat trubku) a máš plnohodnotnou flašku za pár korun
malej traktorista v malým traktoru
Ahoj, oni právě to dělají. Z hasičáku předělají na to. Naplní ji a hlavně dají na to lejstro. A potom ji naplní buďto oni a nebo hasiči. A povídal mi kámoš co tam jezdí naplnit že náplň by měla stát do 200 Kč. On že naposledy ani 200 Kč neplatil. A když si donesl svůj hasičák, stálo to nějak kolem 200 Kč. A mají prej už i předělaný. Tak se tam chci optat. Nebylo by s tím špekulování. Vzal bych tam u nich a oni potom mají na to plnění nějakou slevu.
No drát potřebuju 15 kilo. Ta 5 kilovka to je takovej čudlik cívka. Koukal jsem na bazoši a je tam jen 1 mm za dobrou cenovku. Ono něco třeba vyplave, jako ty hodiny dneska.
No drát potřebuju 15 kilo. Ta 5 kilovka to je takovej čudlik cívka. Koukal jsem na bazoši a je tam jen 1 mm za dobrou cenovku. Ono něco třeba vyplave, jako ty hodiny dneska.
mám doma drátu že to nikdy nevyvařím 1mm,1.2mm, nerez, cusi3 ale máš to daleko
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
200 je dobrý výmrd s lidma, nám chlap plní za 100kč a ještě z toho něco má!
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Tak pokud dovolíte se taky přidám ,já si koupil toto http://www.rulik.cz/index.php?akce=deta ... zbozi=2113 zatím jsem spokojen .Ještě bych si chtěl dokoupit hořáky pro TIG ale teď nato nemám.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Je a neni ja mam naplneni male8l cca za 180 a 20lilitrovou cca za 400.Pokud bych to mel vozit nekam dal tak se mi to nevyplati.Do Mb to ma 25 a do Lbc nebo Jn pres 30 a do Polska pres 55km.McPeci píše:200 je dobrý výmrd s lidma, nám chlap plní za 100kč a ještě z toho něco má!
Na to domaci smrdlani to zas neni takova palka.To by jsi jinak cumel kdyby jsi kupoval ofiko cestou Arvon.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky stojí plnění upravenýho hasičáku k COčku kolem 180-190 Kč. Vejde se mi tam cca 6kg plynu a oni to účtujou podle váhy. Posadí flašku na váhu a plněj. Když je láhev teplá, třeba z kufru auta když je teplo, vejde se jen cca 5kg, když je chladno, vejde si i víc než 6kg Plněj jen na určitej max. tlak, a v teplý flašce se dosáhne prostě dřív než ve studený Ale zaplatíš jen skutečnou váhu plynu. Pro nás co plníme jednou nebo max. dvakrát za rok by nebylo myslitelný plnit klasicky flašku v plynárně a platit "nájem" Kdyby nebyly tyhle nesmyslný "nájmy" za vlastní flašky, člověk by o tom i uvažoval, ale takhle
ja kpuju drat na burze a 15 kg tam stoji kolem 350 az 400 jak u koho
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrá cena A 5kg cívky tam nemaj?
- exot
- Kontaktovat uživatele:
CO2 se vzdy plni na vahu!! Nikdy ne dle tlaku protoze je v lahvich jako jeden z mala kapalny.Ten tlak co vam manometr ukaze je jen tlak odpareneho plynu nad hladinou a vubec nic nevypovida o mnozstvi obsahu(pokud neni lahev skoro prazdna).Ten tlak se meni dle teploty ,vyssi teplota= vic odpareneho plynu= vyssi tlak.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak jsem to popsal Plní to na váhu, ale sledujou i tlak, a když překročí "povolenou" mez, přestanou plnit Proto se do teplé lahve vejde míň i když byla úplně prázdná
-
Ja si koupil od OMI C02 256 a mam s ní stale problemy dokonce jsem psal vyrobcoj poslal servis a udělali ze mě blbce ale ta mašina svaří nejhuř ze všech co mam.Zjistil jsem že ma primar navinuty dratem 1,5 když se po pul hodině zahřeje prska jak prskavka kolem svaru jsou same kuličky.Mam dve mašiny Bekop 200 a 325 a to je nesrovnatelny stroj vařej bez jedineho problemu 18 let.Pak mam ještě jeden neskutečnej stroj trafo vinute hliníkem je to PP315-21 komunisticka svařečka vyrobena v bratislavě a ta vaří užasně krasny čisty svar ma předvolby na ruzne materialy nic nemusíte seřizovat jenom to přepnu.Allan píše:Tak pokud dovolíte se taky přidám ,já si koupil toto http://www.rulik.cz/index.php?akce=deta ... zbozi=2113 zatím jsem spokojen .Ještě bych si chtěl dokoupit hořáky pro TIG ale teď nato nemám.
to asi bude nepřesné jelikož sem dovezl v létě naplnit velkó flašu a dyž mě ju za deset minut dovezli na vozéčku s té kukaně kde se to plní tak byla uplně omrzlá takže teplota flaše tam roli nehraje si myslim, měl sem problém to nacpat do auta jak to mrazilo do pracek, samá jinovatka klózalo to jak potfora a těžky to je ta velká, jo a dyž to pak při přesažení tlaku prdne ta pojistka to je pré rachot, měl sem hasičák dvě velky bomby celyroky to stálo venku a byl o to opřené pleh no plech kdosi ukradl a mě to ani nejak nedošlo že nato bude pražit slunko celé deň a jeden večir jak loni byli ty horka tak to řóchlo no já teda sem nebyl zrovna doma ale sósed řikal že exploze jak dyž u vojáku v trhaci jamě neco, okna se zatřásly hrnky v kredencu pré padali dule, starosta (druhé sósed) málem volal hasiče a že veřejny ohrožení no naštěsti sem to obhájil a jako tak nejak to nic steho nebylo, pak se pré všichni seběhli a pulhodyny čuměli jak unás padá v štyrycetistupňovym pařáku snich, tak tisicovka náplň a plus oprava bomby no eště je tam jedna ta byla ve stínu té druhé tak nerupla tak tu teda sem na druhé deň ráno dokuď bylo chladno z noci odmontoval a skovál do garáže ten večir už kolem teho ani nechodit abych se neposral dyby to eště taky prdlo, a tak hasičák už hasit nebude, dófám že nebude potřeba, no ..Terablick píše:Ano, přesně tak jsem to popsal Plní to na váhu, ale sledujou i tlak, a když překročí "povolenou" mez, přestanou plnit Proto se do teplé lahve vejde míň i když byla úplně prázdná
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super