Elektrocentrála - výběr
Re: Elektrocentrála - výběr
Dvojvalcovu slaviacku centralu-ckd som mal a mala fajn spotrebu -2az 3litre za hodinu,ze na 4valcovy benzin by som sa dnes uz vykaslal-to bude pri rovnakom vykone ovela vacsia spotreba benzinu + benzin rychlejsie starne ,ze aj starty asi budu horsie oproti tej slaviackej co spali aj starsiu naftu s olejom
podla štítku je to nafťák, ak ta darovaná centrala má výkon okolo 15Kw a velký motor beží na 1500ot/min tak on nie je velký iba výkonovo nevyužitý, normalne by točil 2000-2500otáčiek a mal by možno aj 50PS pri 1500otáčkach je to polovička čo je primerané na 15 kW generátor
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Re: Alternativní zdroje energie
Asi trošku bokem,ale uvažuji o nějaké elektro centrále.Výkon tak 3KW.Mám řadovou garáž samostatné odběrné místo,roční spotřeba 4KWh,faktura Čez cca1400Kč .Kdysi jsem tam přes zimu něco tvořil,tak jsem nějakou spotřebu měl ,momentálně dva roky tam nedělám nic.Tak si říkám odhlásím Čez a když bude třeba v kufru dovezu agregát.Může někdo doporučit konkrétní model s vlastní zkušeností?Když bych se chtěl třeba po čase opět vrátit k Čezu jaké jsou asi náklady?
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Elektrocentrala
Nikdo netuší? Raz nešel proud, byla docela zima a v baráku začínala být taky, ale neměl jsem koule připojit plynový kondenzační kotel na tuto centrálu..
Pro vojenské účely se "rušením" myslí indukovaný bordel od zapalování, který by mohl rušit připojené rádio. Kotli je to jedno a pokud k tomu nepřipojíš ještě mrazák normálně pojede. U zátěží typu indukční motor hrozí po rozběhu přepětí. Jak bude velké záleží na regulaci a velikosti přetížení. Nejlepší vyzkoušet.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”