Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Môžem sa spýtať brata, on mal schémy, bol aj v Brumove kedysi na školení ako elektrikár ale neviem či to ešte má.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
od včerajška varím namiesto CO2,plynom feromix a neskutočný rozdiel... to ceočko je ozaj dobré len do malinovky...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
rozepis se
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Zas tak velky rozdil to neni (je samozrejme mensi rozstrik a klidnejsi oblouk a svar neni tak tvrdy jako u cisteho CO2) i kdyz CO2 ma zase vetsi pruvar ale take vetsi naroky na svareci zdroj.S obema plyny jsem svarel mnoho let tak mohu porovnavat.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
tak 305 kutreiber nemá problem ani z co2 ale presne ten menší roztrek a o dosť peknejší povrch zvaru. O moc menší prievar to asi mať nebude... ja varím najčastejšie hrubku materialu okolo 10mm taví to material pekne...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Tie elektrolytické kondenzátory to majú už asi za sebou.... elektrolyt vyteká von a kondenzátor stráca na kapacite. Dajú sa vymeniť, a nové sa vyrábajú asi 4krát menšie ale to nie je problém. Vzhľadom na poctivú konštrukciu stačí na to trafopájka a čas sa s tým piplať. vymeniť sa to určite dá. Schému nemám, na kondenzátoroch je napísaná kapacita a napätie. Kde je chyba netuším, ale tie kondenzátory sú určite KO.tatra píše:Zdravím zváračov aj nezváračov.
Dnes som si doviezol darček od Mikuláša.
Pri predaji to bolo trocha narýchlo, odškúšať nebolo čím, vyhadzovalo istič, mokré elektrody, ale mašina vychválená. Tak som ju za tie prach kúpil. Doma som vymenil prívodný kábel 4x1 za 4x2,5. Zavolal som kamoša, ktorý sa už dosť dávno živí ako zvárač. Varil z elektrodou 2,5. Každých zhruba 5 sekund zhasol oblúk, ale vzápätí z väčšou intenzitou neskočil, čím urobil prskanec. Mašinu sme oddeklovali.
Na pohľad možno iba tie zaoxidované kondenzátory.
Vie mi prosím Vás v tomto niekto poradiť? Aspoň manual alebo schéma zapojenia keby bola. Nevieme sa toho chytiť.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Ja nepsal o odtavovacim vykonu ale o pruvaru coz jsou jine pojmy,je pravda ze tento stroj nema problem ani s jednim z plynu,tohle se spis tyka hoby stroju z obi baum a pod ktere jsou vykonove ma hrane.cont33 píše:tak 305 kutreiber nemá problem ani z co2 ale presne ten menší roztrek a o dosť peknejší povrch zvaru. O moc menší prievar to asi mať nebude... ja varím najčastejšie hrubku materialu okolo 10mm taví to material pekne...
kdyz prejdes z co2 na takzvany teply plyny corgon cronicon a podobne vzniknou ti zas jine problemy
- exot
- Kontaktovat uživatele:
"Teplý plyn" tak to jsem ještě neslyšel.
PS: na domácí kutění je dostačující CO2 ale hlavně je levnější a má dobrou dostupnost narozdíl od směsných plynů.
PS: na domácí kutění je dostačující CO2 ale hlavně je levnější a má dobrou dostupnost narozdíl od směsných plynů.
aké problemy??? ved napište čo ma čaká.. cena náplne feromixu je 30 eur. 8kg flaša natlačená na 150.
Ono to že je natlačení na 150Atm taky znamená, že je tam toho méně, ale to poznáš až půjde budík nečekaně ryhle dolů
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
na to už som prišiel čumim na budiky že nejak rýchlo ubudlo... skumal som či to niekde neuniká...
- exot
- Kontaktovat uživatele:
njn na 150 se plní směsným plynem hasičáky protože mají zkušební tlak 190 ostatní lahve (mimo těch na CO2) se plní na 200 a některé i na 300.
Jinak ten pruvar u CO2 je oproti směsnému plynu znát ted jsem svářel drát 12 do provrtané pásoviny 30/5 drát byl zároveň a bez sražení s CO2 v poho 2-3 mm pruvar(musel jsem několik drátu odbrousit dost do hloubky a docela naprd práce) pokud tohle udělám se zhruba stejným nastavením se směsným plynem pak to po obroušení do roviny jde v poho ulomit pač to má mizerný pruvar.
Něco jiného je sváření sprchovým procesem což je v CO2 nemožné ale ve směsných plynech ano ale to stejně málo kdo doma využije at už kvuli výkonu své svářečky( bau bau to fakt nedají) 0,8 drát od cca150A 1,2 od cca 230A ale ve výrobě se sprchový proces používá poměrně často (velká postupová rychlost, vysoký odtavovací výkon,malý rozstřik,pěkná kresba) predevším proto se tam používají směsné plyny.
Jinak ten pruvar u CO2 je oproti směsnému plynu znát ted jsem svářel drát 12 do provrtané pásoviny 30/5 drát byl zároveň a bez sražení s CO2 v poho 2-3 mm pruvar(musel jsem několik drátu odbrousit dost do hloubky a docela naprd práce) pokud tohle udělám se zhruba stejným nastavením se směsným plynem pak to po obroušení do roviny jde v poho ulomit pač to má mizerný pruvar.
Něco jiného je sváření sprchovým procesem což je v CO2 nemožné ale ve směsných plynech ano ale to stejně málo kdo doma využije at už kvuli výkonu své svářečky( bau bau to fakt nedají) 0,8 drát od cca150A 1,2 od cca 230A ale ve výrobě se sprchový proces používá poměrně často (velká postupová rychlost, vysoký odtavovací výkon,malý rozstřik,pěkná kresba) predevším proto se tam používají směsné plyny.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele: