Gola sada - vyber
Re: gola sada - vyber
Dobre skusenosti mam s golou a aj klucami ocko-vidlica od JonnesWay.
http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/ ... sti-11-135
nevyzera zle len ta racna mi nesedi 48 zubova je
nevyzera zle len ta racna mi nesedi 48 zubova je
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Racnou som uz tahal kadeco a kolega na nu este aj rurku nasadil a drzi. Ja na silnejsie zabratie púouzivam Tkus Doma mam este golu velku 1" silovu od firmy Berner.
prave racna s menej zubmi vydrzi toho viac lebo ma tie zuby masivnejsie , len je problem ak potrebujes nieco zaktrutit v stiesnenych priestoroch ked ti racna nepreskoci na dalsi zub
To je jasna vec ze menej zubovov mozes viac zabrat
48 zubové ale na stísněný prostor je tam ta střední. Extol možná není úplně profi ale v práci tuto sadu užíváme denně i s utahovačkou a zatím žádný prasklý ořech. Za cca 3 roky.Ráčny sou teleskopické obě a je to k nezaplacení.Ta velká natažená unese i mne když je potřeba povolit třeba kolo.A že něco vážím.peny píše:racne su iba 48 zubove a ta velka racna je vysuvacia ? alebo to iba tak vyzera? extol nepatri prave medzi profi naradie
No po roce užívání jsem si ju koupil i domů. Jinou bych asi nechtěl. Za tu cenu....
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
taky mám malou od extoolu a je to fakt kvalitní bity sice nic moc...za ty prachy neuvěřitelné jinak třeba proteco je čína jak hrom a vyšší cena oproti extoolu
velkou golu mám od würtha pak spešl klíče ks-tools
a ještě další velkou golu postupně sekládanou ze šrotu většinou tona a asi 5 ráčen tona které jsem opravil očové z lídlu i tona rozdíl v tom nevidím pak mám otevřené klíče zebra suprové
a očkoploché jobi profi zatím jsem nic nepolámal když má člověk cit tak si nebude dávat na očkoplochý klíč trubku a rezatů maticu postříká uvolňovačem a nebo nahřeje či poklepe hned to jde snáz...inbusy mám bodhus opravdu super kvalita a ještě jendy inbusy z lídlu řekl bych že jsou lepší jak toňácké třeba od tony inbusy sa važvýkajů a bondhus drží
kolikrát člověk kvůli hloubce osazení šroubu povolovat kuličků + trubka a eště sa žádná neurvala
brácha kůpil tatovi na vánoce tady tyto sady aj momenťák prý české ale určitě to je čína za ty prachy by to u nás nikdo nevyrobil sám s tím zkušenosti nemám
http://www.torriacars.cz/gola-sada-82-dilna-atx-profi
osobně nemám moc rád tyto velké škatule plné nástavců aj ve víku ...protože to zaprvé zabírá moc místa na stole když to rozevřeš a zadalší jak sa vymačkajů ty úchyty tak sa to při každém otevření vysype
velkou golu mám od würtha pak spešl klíče ks-tools
a ještě další velkou golu postupně sekládanou ze šrotu většinou tona a asi 5 ráčen tona které jsem opravil očové z lídlu i tona rozdíl v tom nevidím pak mám otevřené klíče zebra suprové
a očkoploché jobi profi zatím jsem nic nepolámal když má člověk cit tak si nebude dávat na očkoplochý klíč trubku a rezatů maticu postříká uvolňovačem a nebo nahřeje či poklepe hned to jde snáz...inbusy mám bodhus opravdu super kvalita a ještě jendy inbusy z lídlu řekl bych že jsou lepší jak toňácké třeba od tony inbusy sa važvýkajů a bondhus drží
kolikrát člověk kvůli hloubce osazení šroubu povolovat kuličků + trubka a eště sa žádná neurvala
brácha kůpil tatovi na vánoce tady tyto sady aj momenťák prý české ale určitě to je čína za ty prachy by to u nás nikdo nevyrobil sám s tím zkušenosti nemám
http://www.torriacars.cz/gola-sada-82-dilna-atx-profi
osobně nemám moc rád tyto velké škatule plné nástavců aj ve víku ...protože to zaprvé zabírá moc místa na stole když to rozevřeš a zadalší jak sa vymačkajů ty úchyty tak sa to při každém otevření vysype
Proxon by měl být dostatečně kvalitní.
Co jsem si od nich teď koupil je tahle super ráčna.Dotahovat(povolovat) se může jednat normálně, nebo otáčením rukojeti doprava a doleva.Do stísněných prostor jedinečná
Co jsem si od nich teď koupil je tahle super ráčna.Dotahovat(povolovat) se může jednat normálně, nebo otáčením rukojeti doprava a doleva.Do stísněných prostor jedinečná
-
Ahoj, poradíš, jak opravit tona-ráčny? Předpokládám, že mluvíš o těch s kolečkem nahoře, vevnitř to má takový excentr na pružince. Mám 2 a obě nic moc - koupil jsem starší Tona sady, jsem velmi spokejen s ořechy apod, ale ráčny mě zlobí. A koupit novou je až poslední :-) Díky.kenybz píše:...a asi 5 ráčen tona které jsem opravil ....
Nemám rad sady kde sou goly a klíče nedejbože kladivo a sikovky.Na první pohled Čína. Ale ten extol je fakt dobrý.Nevím jak ty ostatní ale ten co jsem dával odkaz jo.Je mi to jedno jen ste se ptali co je dobré. Já s vercajkem dělám denně v práci auta a dodávky a vím s čím su spokojený. Nějaký vercajk mi rukama prošel a ani ta tona není nic moc.Možná tak ty poloočka.Doma mám sadu tona a sadu extol.Priznam ze su prase a není pro mne problém nasadit na 30 očko nasadit ještě jeden aby byla páka a ještě pořádně zabrat a nic sem nezlomil.To samo s tou ráčnou.Když sem potřeboval povolit kolo na vlečce v lese tož sem po ní skákal celou vahou a neulomila se.Drží jak nová.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Ak chceš kvalitné náradie proxxon, kennedy alebo fortum. Švagrovi som sa ulakomil a kúpil triumf http://www.triumftools.sk/?page=zobrazPolozku&id=401 celkom v pohode gola len som sa zhrozil, keď sa mi v ruke začalo zohýbať 1/4 téčko bez predlžovania. Naraz som kúpil aj sebe očkovovidlicovú sadu, a vnej namiesto 7 klúča bola 6.
k té opravě šroubek co drží otočný kroužek bývá na lepidle takže je třeba ho nahřát aby šel vyšrubovat a při konečné montáži taky znovu dát na "lepidlo"
jak to rozebereš tak mosazným kartáčem vyškrábej bordel z drážek jak v oku ráčny tak i v západce.
pokud ráčna nemá stržené drážky v oku tak to má smysl z většiny je problém v pružince a v ucpaných drážkách bordelem...
ta pružinka a její správný tvar je dost důležitá součástka a celkem to potrápí než se naučíš pružinu správně vytvarovat a napružit viděl jsem ju na netu jako náhradní díl ale nové jsem dělal z jiné pružiny, která měla stejnou sílu drátu.
Tak hodně štěstí jo když budu mít čas tak to nakreslím kolíček co je v horním kroužku musí pružinku natahovat tzn z pohledu z hora je vnitřní drážkováni pak pružinka, kolíček vnitřní díl sčtařhranem a západka.
nejdřív si to slož bez lepidla a až to bude chodit jak má tak dej lepidlo
šroub se dotahuje jen málo a to tak, aby kroužkem šlo lehce otáčet
jak to rozebereš tak mosazným kartáčem vyškrábej bordel z drážek jak v oku ráčny tak i v západce.
pokud ráčna nemá stržené drážky v oku tak to má smysl z většiny je problém v pružince a v ucpaných drážkách bordelem...
ta pružinka a její správný tvar je dost důležitá součástka a celkem to potrápí než se naučíš pružinu správně vytvarovat a napružit viděl jsem ju na netu jako náhradní díl ale nové jsem dělal z jiné pružiny, která měla stejnou sílu drátu.
Tak hodně štěstí jo když budu mít čas tak to nakreslím kolíček co je v horním kroužku musí pružinku natahovat tzn z pohledu z hora je vnitřní drážkováni pak pružinka, kolíček vnitřní díl sčtařhranem a západka.
nejdřív si to slož bez lepidla a až to bude chodit jak má tak dej lepidlo
šroub se dotahuje jen málo a to tak, aby kroužkem šlo lehce otáčet
-
Díky za popis, já to na "lepidle" neměl, takže dovnitř jsem se dostal, možná, že se v tom hrabal už někdo přede mnou :-D Je mi jasný, že problém bude v pružince, hrál jsem si s tím, tak s tím zkusím ještě zalaborovat :-) Zkusím ji pohledat jako náhradní díl, to by asi spoustu věcí urychlilo :-) V každé ráčně měla totiž trošku jiný tvar, asi po zásahu majitelů, tak čert ví, jak to má vypadat...
asi vezmem fortum sadu aj kluce , proxxon by vysiel cca rovnako len skoda ze nema na kluce puzdro