Autogen

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Viťa1

Re: Autogen

#16 Nový příspěvek od Viťa1 »

Tak ty zkoušky by ještě nebyly tak hrozné dobře uděláš si je a co dva roky přezkoušení a nějaký ten poplatek ale myslím že tam potřebuješ i živnosťák firmu a tak dále převoz těch lahví domů taky musíš mít kdo ví co na naši potřebu třikrát do roka odkápnout nějaké ložisko je to na p..... :)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

nextg

#17 Nový příspěvek od nextg »

Ja jsem narazil na firmu zastupujici firmu Said, kde se da domluvit. Pronajem flasek je cca700Kc/rok. Chapu, ze pro nekoho moc, pre nekoho malo. Ale uz to neni 3500Kc/rok od Linde. A kdyz tam bude dobrej chlap, necha si je " na sklade" za flasku slivovice. Jeste to jde u Messeru ve Valmezu. Chce to jen pohledat v okoli. Acetylen koupit, kyslik prepustit. Hodne veci se da. :-)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od Terablick »

Ale tak jako tak je to sviňárna. Hlavně už to, že i když máš svoje vlastní flašky, platíš za ně nájem!!! Nemluvě už o těch kravskejch předpisech okolo. Já ty papíry na autogen kdysi dělal ještě na škole, ale nikdy jsem na žádný přezkoušení nešel - nepotřeboval jsem to, a dneska když bych chtěl provozovat legálně autogen, vyjde mě to na nesmyslnou sumu. Právě na těch pár blbostí do roka to vůbec nedává smysl... :-/ Ještě že ho nepotřebuju (ne že by se nehodil, ale nutně ho nepotřebuju).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Viťa1

#19 Nový příspěvek od Viťa1 »

nextg: Tak to se mrknu dík za info no jo ale stejně kdo ti přepustí kyslík jen tak to je taky problém autogen potřebuju v průměru 5*za rok někdy víc někdy méně právě mi došel kyslík a nikdo mi ho nechce přepustit tak že zase problém nejlepší je mít obojí a platit :-/

myky

#20 Nový příspěvek od myky »

Zdravím, taky jsem se o tuto problematiku zajímal. Jestli se nepletu, tak z valmezu to není zas tak daleko do polska a tam to funguje úplně v klidu. Ještě bych doporučil navštívit "svarforum" a tam se dozvíš víc. Já jsem koupil komplet Autogen za 2500Kč a byla plná flaška kyslíku acetylen prázdnej. Ted´používám PB+O2.

Viťa1

#21 Nový příspěvek od Viťa1 »

Já to mám zase opačně tak že v polsku mi naplní vlastní láhve? :)

myky

#22 Nový příspěvek od myky »

Jak říkám "svarforum" tam je to lepší napsaný tvoje ti myslím nenaplní ale daj se tam koupit za rozumnej peníz a potom v klidu naplnit. A myslím že se tam i někdo domlouval že tam pojede a jestli nechce ještě někdo vzít, ale já jsem z jižních čech, takže kousek z ruky.

Viťa1

#23 Nový příspěvek od Viťa1 »

To jo já to mám do polska ceklem kousek hodinu cesty proč to nefunguje i tady :-/

sadlicko

#24 Nový příspěvek od sadlicko »

Viťa1 píše:Linde měla dělat nějaký program pro malé odběratele kdo má třeba jen malé hospodářství nebo statek tak ten autogen sem tam potřebuje taky jde koupit autogenní souprava na propanbutan ale tam je zase asi potřeba kyslík a na ten je taky nájem při tom by nemusel být je to jeden velký bordel měli by pustit na trh solidní firmu která by to trošku umožnila obyčejným lidem a né jen vyděračům kreří neví jak by to ještě těm lidem ztížili a zdražili za chvíli by po nás budou chtít snad i psychotesty to je HROZNE co k tomu člověk všechno potřebuje já by je:pohlavek:
.
Jenom takovej nápad, možná blbost.
Pokud to chci jenom na ohřívání, nestačil by pb + vzduch?
.
Pokud chci místo acetylenu PB, tak mi stačí takovej ten "redukčák" co je na kamna?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od Terablick »

Tohle by mě taky zajímalo. Mám doma komplet autogen, jen bez bomb. Stačila by na nahřívání, případně i svařování nebo řezání, kombinace PB + kyslík (nebo i samotnej PB) a co je k tomu potřeba jiného než klasika autogen? Acetylen je opravdu mimo běžné možnosti kutila, tak čím to nahradit?

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

PYTR

#26 Nový příspěvek od PYTR »

PB A KYSLIK TI NA NAHŘIVANI ŘEZÁNÍ STAČI DA SE TIM I LETOVAT MUSI BYT NA TO JINE HOŘAKY JAK NA NAHŘIVANI TAK NA PALENÍ I NA PAJENÍ TŘEBA MOSAZÍ A JINAČI BUDIK NA PB JINAK TO JDE DNESKA SE VŠUDE BĚŽNĚ PALÍ PB+KYSLÍK

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od Terablick »

No když to tak popisuješ, tak jediný co mi zůstane z toho autogenu je budík na kyslík. Jinak je všechno jiný. Možná ještě směšovací rukojeť (nebo ta muí být taky jiná?). Ale potřebuju jinej budík na PB, jiný hořáky i řezák... Když nebudu chtít s tím řezat, tak na nahřátí (možná dá menší teplo - to nevím) mi stačí samotnej PB a k němu se prodává taková sada příslušenství za pár stovek, a autogen můžu dát pryč cejel :-/ .

PYTR

#28 Nový příspěvek od PYTR »

JENOM PB TO MOC NENAHŘEJEŠ NA NĚJAKE NAŘIVANI ŽELEZA TO NENI MUSI TO BYT PB A KYSLIK JINAK RUKOJET ZUSTANE STEJNA VYMĚNIŠ JEN TRYSKY

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od Terablick »

Já nevím - nezkoušel jsem to. Ale zas kolikrát člověk něco nahřívá aby si kvůli tomu držel doma autogen ;-). Na to abych něco srazil (stáhl) nebo nasadil (tak 2x za rok), případně nahřál větší kus při svařování by měl ten samotnej PB stačit, ne? Možná to potrvá dýl, možná to nebude do červena, ale když bych měl kupovat flašku na kyslík, hadice a k tomu ještě budík na PB a trysky, tak si radši koupím jen ten budík + sadu příslušenství k PB a flašek na PB mám doma několik a naplním je kdekoliv na počkání (výměnou) ;-). Ale nechám si poradit. třeba ten PB opravdu není dost výhřevnej a nestačilo by to ani na to co jsem psal. Zatím jsem si (protože nemám ani komplet autogen ani PB hořák) musel vždycky poradit jinak, tak si myslím, že by pořád byl lepší samotnej PB než to dělat za studena jen s "odmáčením" rzi, případně nahřívat na kamnech a podobně ;-).

myky

#30 Nový příspěvek od myky »

Samotnej PB a nebo PB+kyslík se nedá skoro ani srovnat, pokud jsi to nezkusil. Já jsem si koupil autogen s tím že byla skoro plná flaška kyslíku. Komplet kyslík, rukojetě, hadice použiješ. Koupíš si akorát ten ventil na PB, a hořáky na PB (ty jsou dražší než na acetylen). Na řezáky ti stačí vyměnit tu trysku a tu matku na konci řezáku. A pokud něco ohřejváš, dost často potřebuješ aby jsi intezivně ohřál jeden materiál oproti druhýmu, takže když to budeš dělat jenom PB, nemáš šanci.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“