kompresory
Re: kompresory
Odkazy na jiné stránky by nebylo špatné posílat po sz, protože za měsíc už to na těch stránkách není a potom se ani neví o čem tady vlastně byla řeč ale to nechám na vás
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
Olo včera jsem v Elektru v Bystřici kupoval kabele na elektriku na Eresa a při téj příležitosti jsem sa ptal na ty tlakové regulovatelné spínače a jsou ochotni mi je sehnat dokonce aj nějaké majů na skladě. jenže jsem docela spěchal aby mi neujel autobus tak jsem sa neptal na detaily. zítra bude víc času tak sa tam stavím a poptám sa na detaily a ceny
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
Kenybz díky,prozatým tam prdnu ten darlingový,protože sem sa dopoledňa,cestů ze Vsetína stavíl ve šrotě,gde zrovna měli odřezaný dekĺ z darlinga ze vším všudy,aj spínačem,tož sem ho zebrál dom a uvidíme.Gdyž to nebude to pravé ořechové,tož kůpím ten cos ně tu dál odkaz a bude to.Odfuk tam mám,zrovna včéra sem ho napasovál,pozohýbál a povaříl trubky a ešče ně tam chybí nahastrošiť přepínač na odfuk a nebo přez ten talakový spínač.No a ešče elětrika,houby,elěktriku,tu tam mám už pár dní na zkůšání,šak sem to aj vyfotíl jako odstrašující příklad,jak sa to nemá dělať,ať tady hodíme aj trochu nejakéj osvěty a také pro nejaké ty kritiky.Šak zrovna dneska ráno došél jeden známý čecháček a hneď,Ty volě Oldo,co to jako má béjt,dej to raději pryč a dávej bacha ať se toho nechytíš.Tož sem ten jeden zmotek na téj svorkovnici chytíl do paprčí a než sem s tým stihnůl zakomsiť,tož ten békál jak na hory,jak gdyby dostál šlěhu on,píčo neblbni,Ty seš ale kaskadér,víš jak sem se lekl.Ty volě,Ty si měkota,šak co by za vypinačem zháňala elětrika.kenybz píše:jako na stříkání ti stačí aj z dárliga tam potřebuješ 2,5-3 bary záleží na barvě atd ale to znáš co ti budu vykládat...no ale na pneu nářadí to bude málo...na fůkání gum na osobák stačí...
eště tam prdni aspoň nejaký pojistný ventil třeba "cecek" z vlečky je v něm aj zpětný ventil a nepujde ti tlak zpět do kompresoru
Cipísku,Ty to tam zitra ošéfuj a daj nejaké poznatky,třeba tam budete měť aj dobré ceny.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
no paráda j budu blednůt závisťů jak to máš vymykané...dokonca aj cecek tam máš stejný a ten ventil co tam máš položený mám pod nádržů na vypůščání kondenzátu...
Ináč ten tvůj kámoš je až moc posraný...z eletriky mosí mět člověk respekt a né sa jí bát..a pokáď člověk o tem nic neví tak zavolat odborníka...ono aj blbá prodlužka sa dá tak zapojit že to nekoho zabije!
Jak budeš řešit chlazení kompresoru?
Já bych využil toho že ten motor fučí a udělal tam taký tunel kerý přivede ten vzduch na ty žebra kompresoru...nebo prostě kolem taků trubku a nech to fučí kolem celého kompresoru
Ináč ten tvůj kámoš je až moc posraný...z eletriky mosí mět člověk respekt a né sa jí bát..a pokáď člověk o tem nic neví tak zavolat odborníka...ono aj blbá prodlužka sa dá tak zapojit že to nekoho zabije!
Jak budeš řešit chlazení kompresoru?
Já bych využil toho že ten motor fučí a udělal tam taký tunel kerý přivede ten vzduch na ty žebra kompresoru...nebo prostě kolem taků trubku a nech to fučí kolem celého kompresoru
Ahoj,jasně,že tam mám všecko,aj cecky, na vypůščání kondenzátu sem včéra zebrál ve šrotě z bojľéra,snáď z trambusa ten origo odfuk na to párko.S tým chlazením,přesně to co napadlo tebe,napadlo aj mňa alě gdyž sa podíveš na ten motor,tož to fučí týma mřežkama důlě a abych pravdu řek,tož z teho ide enom takový věčí vánek,zkrátka,moc to nefučí.Zkusím to alě nejak provizorně ojeť nejakým plěšiskem a nahnať to tam gde je třeba alě na nejaků moc véľiků výhru to nevidím.Alě už mám v hlavě další nápad,kerý sem sice ešče v životě nigde neviďél alě šak experimentovať sa musí furt,né?A to taký,že bych z nečeho příhodného vykomsíl nejaků vrtuľu,nebo neco udělál a přikokotíl ju na nekerý ten unašeč,ojél krytem aby to nekom neostřihalo nehty,nebo neurazilo celé fajky a hnalo to tým správným směrem a fertik.Alě nedovedu si představiť jaký by z takéj vrtulě byl randál,aby to nebýl věčí fičák než gdyž pustíš cirkuľu s šedesátků hanibalků.
no a nebo daj větřák z digestořa vedle tech válců a k tomu nejaké plechy aby to kolem průdilo
tak tady jsou ty naše kompresory
http://img840.imageshack.us/g/kompresory.jpg/
http://img840.imageshack.us/g/kompresory.jpg/
Věrný člen agresorů.com
Keď už je tu takéto vlákno,tak by som sa chcel opýtať, čo za stroj mal nejaký maličký kompresor.
Inak máme doma 300l nádrž a dvojvalec kompresor z nejakého chladiaceho,alebo mraziaceho boxu, váha asi tak 40-50kg odhadom. Remenica 3x10 a priemer 30cm, no kedže kompresor zatiaľ vo veľkom nepotrebujeme,tak sa stavba stále odkladá, no raz z toho hádam niečo bude.
Inak máme doma 300l nádrž a dvojvalec kompresor z nejakého chladiaceho,alebo mraziaceho boxu, váha asi tak 40-50kg odhadom. Remenica 3x10 a priemer 30cm, no kedže kompresor zatiaľ vo veľkom nepotrebujeme,tak sa stavba stále odkladá, no raz z toho hádam niečo bude.
Olo tak jsem to včera vyšetřil. majů tam na výběr asi 10 typů tě tlakových spínačů. Já jsem sa rozhodoval mezi rozsahem 0.33 - 0.46 ta 355kč nebo 0.44 - 0.60 za 675kč asik tam, dám ten slabší a mají 2 druhy podle toho jestli chcete převlečnou Matku nebo šroubení. a výrobce je český OEZ přesně jak je v tom dokumentu PDF co tu dal Kenybz
Ahoj,kurňa,na pistoli je psané tři až šest barů a na žádném odkazi sem takové rozmezí nenašél alě asi ten druhý co píše cipísek by býl néjpřihodnější.Cipísku,gde tam ten obchod funguje,jak nebude ináč,tož zajedu do Bystřice a neco kůpím.Ináč sem sa s ním dnes mimo iné hrál,nakonec sa doma zešly šryři alě jeden věčí zmetek,jak druhý.Na jedném spálěné kontakty,na druhém chyběkĺy jakési pérka,a aj s třetím,dobrým,byly slabé.Štrvtý býl silnější alě zaséj ho chybělo pomály půlka,tož sa to všecko stokráť rozházalo,složilo a zas rozházalo.Kurva,šak každý býl o chlup rozlišný a už to nejezdilo jak mělo.Jednůc tam bylo neco věčího,tož sa tam přiříz rožek,vyříza hranka,na zemi sem pozháňál pérka a přeházál kontakty.Potom sem to hodinu šteľovál,až sa z komresora pomály kůřilo a gdyž sem to měl už došteľované tak,že to +- v chlupě,ve třech zapínalo a v šesti vypínalo,tož sa kurva ve zmetkovi začalo jiskřiť mezi kontakty a už to bylo zaséj v prdeli.Sem do teho špárnůl šrubovákem a ten zasraný kontakt sa vám tam šprajcnůl a bylo zas vymaľované.Vyházál sem to ven a gdyž sem tam rovnál zpátky ten kontakt,tož to bylo cosi přilěpené,zabrál sem věc a už býl kontakt v prdeli aj s pérkem.Kontakt sem našél,na pérko seru,šak mám pérek dosť a gde je ten slavný bakelítek,co to izoľovál mezi pérkem a kontaktem,zaséj v myku.Chytím kontakt a ten chuj býl připečený k něm a gdyž sem pak náhodů našél pérko,tož zbytek býl na něm,seru na ťa a idu sa uklidniť na hokej.No hokejisti ně fakt udělali radosť a tož sem býl klidný jek žeľva.Zitra uvidíme,ešče to raz,no možná párkráť všecko přehážu a gdyž ta děvka nebude jezdiť,tož po neděli fičím do Bystřice.
Ten obchod je nad náměstím směrem na Chvalčov a je kousek nad úrovní Hanuša (restaurace) akorát na proti a jméno si včil nejak nemožu vzpomět.
olo šak pracovní tlak si nastavíš redukčním ventilem co dáš na výstup z kompresoru ideální je aj z odlučovačem aspoň to zachytí další vodu co letí z kompresora a na stříkání je eště potřeba dodatečný filtr..taká kapka masné vody když vyletí ven s barvů to je pak radost veliká
Ahoj,o redučáku samozřéjmě vím,Já ho na tem malém mám alě ogaři to majů aj bez,syn měl dokonca jeden takový poščaný a stříkál s tým posteľ aj jakýsi nábytek a faň aj bez redučáku,dokonca tam neměl ani odkalovač alě ten doma mám,tož tam půjde.Ten redučák tam ani nechcem kvůli ofukování,na to je lěpší tých šest a na stříkání je celých šest už moc,tož sa dycky ofůkne a Dopoledňa sme byli v Téj Bystřici a kůpili tlakáč,ptám sa,lěsti sa to dá došteľovať,prodavač,že jo.Ty volě,šak tam vám býl s prodavačem jakýsi dravec,snáď jeho kámoš a ten začál tvrdiť,že sa to šteľovať nedá a že to co je tam nastavené sedí a už s tým nic nenašteľuješ.No brůk v hlavách,tož sme to tam študovali,ten dravec sa tam smýkál s tým prodavačem o ten pľánek,že ho málem rozškubli.Tož říkám prodavačovi a rozumí tom toť ten vůbec,nebo je to řezník a řezník zaséj,daj to sem a ten,že né a že na to ide moc akademicky,tož sem to vyrvál z krabice a davaj šrubovák ať sa podívem pod víčko.Před tým sem sa mu bľbec ešče pochválíl,že už jich mám doma rozebrané štyři a tož ,že šrubovák nedá až,že lesti si ho vezmem,samozřéjmě,že jo,to určitě,gdyby sa ně to rozskočilo v rukách,tož bych mu ho tam nechál a v kyty.Nakonec ho vytáh,syn to rozšrubovál a tož sem podľa vnitřku usůdíl,že to asi půjde.Tož říkám serem na řezníka,sice nemám brýlě alě berem to,syn také a tož sme zaplatili a slavnostně snáď po půl hodině vypadli z krámu.Cestů ešče uvažujem,že gdyž je to tam zaľété byrvů,tož kvůli reklamačce to necháme asi tak.Dojeli sme dom,hodili ho tam,zapli a vyplo to při pěti,ufůkneme a mělo to snahu zapnůť při štyřech alě ani ten pět a půl kilovatový motórek sa nemoh rozjeť.Tož sme v klídku proštudovali lěták,utrhli barvu a nastavili tři a půl zapínání a chlup před šesti vypínání.Kurva to je iné šteľováníčko,jak na téj staréj ľudře,tady je to,jednoduché,jak gdybys otvírál trezor, zmáčkneš bakelitové kolěčko a žeľézkem o chlup do prava,nebo lěva,pustíš kolěčko a celým kolěčkem zaséj do pľusu,nebo mínusu,no paráda.
Olo su temu rád že jste tam uspěli..Oni sa tam pohybujů 3 tací vykuci přibližně vašeho věku a je vždycky sranda byť u toho když sa přehadujů to je lepčí tajak nějaké Trnky-brnky Chytří sů tajak radija ale pak zjisťá že ani jeden nemá pravdu. A kdy jste tam asik byl? v kterů dobu?
tak to byva ze v obchodoch stoji za pultem gdejaky blb a po chvilce zjistis ze si z celeho obchoda nejchytrejsi
nevim jak to jednoduse napsat...proste kompresor zapina do chodu tlakovy spinac...takze zapne pri ..treba 6_ti a vypne pri 8_mi tak mam nastaveny sroubak v praci
no a v rozvodu mas napojene spotrebice ktere maju vetsinu nizsi pracovni tlak nez je ten zapinaci..a je na vstupu do nich zapojeny reducak ktery nastavi konkretni pracovni tlak u kazdeho stroja...ten tlak je nizsi nez ten zapinaci takze nedochazi ke kolisani tlaku...
proto ty kompresory tlacija vic nez by sa zdalo potrebne...takze kdyz to tak mas mam to tak nejenom ja ale aj tak to je na vseckych vyrabjanych kompresoroch tak mas konstantni tlak na vystupu pokud staci vykonost kompresoru
no a este dodatek pokud chces vyuzit max tlak tak das ten reducak na plne kule...nahore nad nim je kolecko kerym to stelujes a je to za par vterin nastavene..to je jedna moznost a druha je dat pred reducakem tcko a odbocku s rychlospojku a met tam neregulovany vystup
nevim jak to jednoduse napsat...proste kompresor zapina do chodu tlakovy spinac...takze zapne pri ..treba 6_ti a vypne pri 8_mi tak mam nastaveny sroubak v praci
no a v rozvodu mas napojene spotrebice ktere maju vetsinu nizsi pracovni tlak nez je ten zapinaci..a je na vstupu do nich zapojeny reducak ktery nastavi konkretni pracovni tlak u kazdeho stroja...ten tlak je nizsi nez ten zapinaci takze nedochazi ke kolisani tlaku...
proto ty kompresory tlacija vic nez by sa zdalo potrebne...takze kdyz to tak mas mam to tak nejenom ja ale aj tak to je na vseckych vyrabjanych kompresoroch tak mas konstantni tlak na vystupu pokud staci vykonost kompresoru
no a este dodatek pokud chces vyuzit max tlak tak das ten reducak na plne kule...nahore nad nim je kolecko kerym to stelujes a je to za par vterin nastavene..to je jedna moznost a druha je dat pred reducakem tcko a odbocku s rychlospojku a met tam neregulovany vystup