kompresor orlík

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
hombre

Re: Zapojení hvezda/trojuhelnik kompresoru orlík

#16 Nový příspěvek od hombre »

Sem teda pomalej. :) :)

bompo

#17 Nový příspěvek od bompo »

Dobrá ,muže mě ale někdo napsat co přesně mám koupit ? Nějaké označení či co? Budu to brat na kámoše za levnějc ale chce vědět co přesně. díky

radas

#18 Nový příspěvek od radas »

tak třeba tohle http://www.oez.cz/uploads/oez/files/ks/ ... _CZ_SK.pdf typ tenhle 3RA1416-8XB31-1AP0 pokud chceš použít ovládání 220 v

bompo

#19 Nový příspěvek od bompo »

ok díky 8)

Pepik_Plzen

Re: kompresor orlík

#20 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Zdravim, ve sberne jsem vytahl orlika 2jsk 75, vypadá že po opravě výstupního potrubí by mohl běhat. Jaký je rozdíl když na štítku má udaj o tlaku 6atm(600kpa) a na jiných strojích je uvedeno 8atm?
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od J.Pucera »

Rozdíl bude 2 atm ;-) to znamená že natlačí 6 atm. dle štítku.. Ale to se mi zdá málo.. muj jednovál nabouchá 7,5 atm dle štítku takhle z hlavy.. zejtra upřesním.. Ale nastaven je tlakový spinač na 8 atm. Mělo by to být nastaveno z fabriky. Natlačí mi to v pohodě, ale používám minimálně.. chci mu ubrat tlak, bo je to pro mě zbytečný..
Máte kompresor s větráčkem?

Pepik_Plzen

#22 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

dnes jsem zkusil sundfat jeden válec, vypadá v pohodě. písty jsou požity průměru 75mm. Jako ve škodovce. na štítku mám údaj 1800 otmin. Bylo mě doporučeno, abych netočil pod 100O otMám uražený vývod vzduchu, tak se pokusím
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

ota

#23 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, mám doma Orlík. Jednou jsem se po tom trochu pídil přez jednoho servisáka, co k nám jezdil na kopresor. Je několik typů a podle toho je i stanoven výstupní tlak. Já mám kompresor jako celek s nádrží 80 litrů. Na tom je Orlík přez řemen bez ventylátoru. Nastavený tlak na pojišťováku je 6 atm a na štítku taktéž 6 Atm. Natlakuje 6 Atm a vypne.
V práci máme kompresor a ten je poháněnej přez Hardispojku motor proti hřídely kompresoru a tlačí 8 atm. Má větráček a ventyl nastaven na o fous víc než těch 8 atm. Když se o něj trošku vezme, tak si odfoukne. Nádoba 150 l natlačí 8 Atm a vypne.
Kámoš má kompresor je poháněnej přez větší řemenici a má ventylátor a dává 10 atm. Na štítku napsáno 10 Atm, tlakáč nastaven zase o fous víc nádoba 150 l natlačí 10 Atm a vypne.
To jen co vím že se tady ty kompresory pohybujou. Všechny jsou to jednoválce, na pohled uplně stejný, ale různé tlaky dávají. Bude to asi i v tom značení. Přesně nevím, jak to tam je. Musel bych se podívat.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od J.Pucera »

Já měl ty první dva jak píše Ota. 80l vzdušník + kompik do 6 atm. Pak jsem sehnal 150l vzdušník + kompik s větráčkem do 8 atm. teda pohon řemenicí. Ale ten byl vyběhanej.. tak jsem je skřížil, funguje to v pohodě.. ale stejně chci ubrat na max tlaku. Bo to nevyužiju. Nedělám s tím denně. Kamarád z práce měl to samý a prej to zadřel.. že dělal něco celej den to furt běhalo.. Tak dal na tu 150l bandu dvouvál a řikal, že to stíhá líp natlačit. Ale to záleží na použití no..
moje tele:
před opravou http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
po opravě http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od J.Pucera »

Jo jen tak pro zajímavost.. Větráček je použitej z motocyklu ČZ 175 502 - legendární prase, misky pod filtr jsou rovněž z čz, pasuje tam vzduchovej filtr z ČZ 175 477 a pod. jinač nějaký střeva shodný ze Škoda 100 ojnice, píst nevím..

Pepik_Plzen

#26 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Zdravím, včera jsem přivezl celého orlíka 2JSK 75, motor 7,5kW/2900ot, (zapojen do trojůhelníku) zásobník 300l, výkon 50m3/h. První zkouška chodu - tma v celé chalupě aniž by se pohnul motor :shock: . Budu muset předělat rozběh, buď pomocí stykačů nebo frekvenčního měniče. jistič mám 25A/B.

Noah

#27 Nový příspěvek od Noah »

Jmenovity proud cca 15A to by melo jit pez problemu.Jestli neni mechanicky zarvanej.

Pepik_Plzen

#28 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Je vyzkoušenej, ale dotyčný má jistič 32A typ J7K 50 to je jako kdybych měl doma 32A/D

Noah

#29 Nový příspěvek od Noah »

No mas pravdu rozbehovy proud muze byt 10 nasobek jmenoviteho.Frekvencni menic je draha zalezitost,mozna pomoci softstarteru.

Pepik_Plzen

#30 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Zdravím, rozběh stykači hvězda/trojúhelník se nedaří ve spojení s kompresorem, bez něho je to otázka okamžiku na plno, i při nastavení delšího přepnutí kompresor štěká jako když nechce chytit auto, ale neroztočí se. Pokus č.2 bude s frekvenčním měničem. Uvidím jak to dopadne. :-/

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“