Sloupové vrtačky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Ursus 73

Re: Sloupové vrtačky

#1411 Nový příspěvek od Ursus 73 »

No super 8) . Aký ročník je táto vŕtačka? Ty máš iné aj to napojenie olejovej trubky zhora, (na videu v čase 0,10 min), ja tam mám taký valec z plexi..
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#1412 Nový příspěvek od fajlla »

Rok je 77. Taky tam je valec z plexy ale je v takovem alu obalu a na něm ta vrchni příruba do ktere jde trubka. Můžu ti to nafotit ale dej amail z telefonu je to slozite to sem nahrát. Radši ti to poslu na email

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#1413 Nový příspěvek od fajlla »

Jo a to čerpadlo funguje jen když je zapojena hlavní paka posuvu. Je totiž napojene na tuto hřídel

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#1414 Nový příspěvek od fajlla »

Jo a to čerpadlo funguje jen když je zapojena hlavní paka posuvu. Je totiž napojene na tuto hřídel

Fizz

#1416 Nový příspěvek od Fizz »

Asi zajímavý pro kutila na občasný použití:

https://stroje.bazos.cz/inzerat/1439756 ... -1200w.php
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1417 Nový příspěvek od Ondras83 »

tak to domaci vrtani si myslim, ze to bude super, na magnetickou vrtačku se taky casem chystam, kolikrat bych ji vyuzil a rikam si, jak mi chybi :)

ota

#1418 Nový příspěvek od ota »

Už jsem párkrát měl v ruce. Asi uplně nejlepší byla nějak Bux? Originám s takovým kulatým magnetem a vzadu ještě pasovinka a opěrný šroub. Motor vrtačky má klasicky plynule měnitelné otáčky a ještě možnost 2 převodových stupňů. Vrtali jsme s ní korunkama třeba 60 mm díry do 10 mm tlustýho nerez jeklu.
Pak jsem vrtal s podobnou menší vrtačkou oranžovou a magnet nic moc. Vrtačka se při vrtání kývala jak kachna. A měla taky jen jedny točky. Malej vrták to bylo málo a na korunku moc. Muselo se to fakt pomaloučku, jinak to hodně kopalo a málo držel magnet.
No a pak co má brácha, tam je akorát jedinej problém, vrtačka má dole takové ložisko, vodítko toho vřetena. To vřeteno se v ložisku posouvá při sjíždění vrtačkou k matroši. Problém je to, že to pak má jen třeba 60 mm krok. A to je někdy málo. U jekláku třeba pro průchozí díru na jedno upnutí je to málo.
Povšechně je výhoda vrtání j jakékoli poloze. Kámoš s ní odvrtával na bagru ohnutý čep na ramenu. Tak jak bagr stál. Postavil si malé lešení upnul vrtačku přímo na rameno bagru a už vrtal. Kapalinu si dal nahoru na rameno a hadičkou pustil na vrták. V pohodě postupně čep zdolal. U té korunky je potřeba vždy vrtat s tím středícím trnem. Kluci ve firmě ten trn vždycky zjebou, nebo potraťí. A korunkou bez trnu je to nesmysl. Už jsem viděl pár ruplejch korunek. Kolikrát vyleťí nějaké zuby a oni jedou dál, no co už!

drtikol

#1419 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, má tam taky v nabídce počítačku bankovek, tu bych potřeboval vždycky, když mi příde důchod .

ota

#1420 Nový příspěvek od ota »

No a ještě tam má i fungl novej pisoár! To by k tomu počítadlu taky ušlo. Že až by Jsi měl spočítáno, kor teď až to ta nová vláda včele s Josefem a Václavem ( jeden za 18 a druhej bez dvou za 20 ) oseká spočítáš, tak by Jsi se z toho mohl z té bidy zechcat, takhle by byl už pisoár poruce! :D :wink:

ota

#1421 Nový příspěvek od ota »

Brňácí a okolní zapřahejte vozík, třískněte s čunětem a hajdy pro sloupovku! VS 32 za 30 000 Kč. Nu dnes je to už nižší cena! Vypadá vcelku slušně. Kolikrát je to zgarp za 40 000 Kč! Je tam chvilku a dlouho si tam nepobude. Tak neváhejte!
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1451023 ... a-vs32.php

Obrázek

Obrázek

Obrázek

vitex

#1422 Nový příspěvek od vitex »

drtikol píše: pon lis 08, 2021 2:07 pm Ahoj, má tam taky v nabídce počítačku bankovek, tu bych potřeboval vždycky, když mi příde důchod .
To zvládneš na sčotu. :smich:

A ta sloupovka je ve Žďárci v areálu bejvalýho JZD.Ještě že nemám prostor ani prachy. :vztek:

ota

#1423 Nový příspěvek od ota »

No tak tady je jedna míň náročná na místo a levnější. Sice to není kde co, ale za 5000 Kč? lepší než ruční vrtačka. Ta by pasovala pro Oca. Strčit ji do kufru auta a tradá s ní dom. Možná bude mít tak 3 Morse kužel. Není to moc poznat. Dát k ní lepší základnu třeba z výpalku plotny a fr. měnič no mašinysta jako bejk!
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1451490 ... rtacka.php

oco13

#1424 Nový příspěvek od oco13 »

Oto : ja už mám Holzmana a možno už aj 20 dier vyvrtaných :D

ota

#1425 Nový příspěvek od ota »

Oco minulej tejden jsem vrtal. Měl jsem 60l soudek našlapanej špon. Různé průměry děr. Všechny 3 vrtačky jsem využíval. Chtěl jsem si ještě postavit tu čtvrtou sloupovku na ponk a dát do ní hvězdičku na srážení hran. Nakonec jsem pak všechny díry zahloubil najednou na jedné sloupovce. No děr jak hnoje! :vysmech:

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“