Svářecí technika
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svářecí technika
Piston, normálně běž vařit a nic neřeš intenzita světla z tvé svítilny bude v porovnání s obloukem, ketrý hoří při svařování úplné nic
Jo a ještě jsem zapomněl,jestli se jí bojíš vyzkoušet, tak se kldině stav já jí prubnu Taky si jí můžeš porovnat s mojí již zajetou ADF.
Jo a ještě jsem zapomněl,jestli se jí bojíš vyzkoušet, tak se kldině stav já jí prubnu Taky si jí můžeš porovnat s mojí již zajetou ADF.
Uz jsem to ověřil, pustil jsem si do obličeje stowattovou žárovku a kukla funguje perfektně. V neděli to testuju naostro se svářečkou.
Pivo je moje palivo.
- Georgee
- Kontaktovat uživatele:
s tou samostmivaci mi pride ze je i hur videt mas ji na hlave nevaris potrebujes si udelat jen drobnou upravu a skoro nevidis a kdyz zacnes prskat tak je to same coz me stve...
u nás neznáme slovo nejde...
- holbaj
- Kontaktovat uživatele:
Když máš dobře osvštleny pracoviště tak jde vidět krásně...(teda aspoň mě to tak šlo )
Kutil - závyslák
- Georgee
- Kontaktovat uživatele:
krasne osvetlene pracoviste, nake svetla tam jsou ale pri svareni samotnem vidim spise odrazem ty svetla nez to co varim
u nás neznáme slovo nejde...
-
kdyz ti bude svitit z druhe strany za kuklu tak uvidis leda sebe v zrcadle a ne oblouk.hodte si pres sebe nakej hadr.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
po zkusenostech pouzivam pod kuklou jeste pracovni brejle,i kdyz se mi vsichni v praci smejou.ale zazil sem,ze kulicka odletla odrazila se asi od tela do kukly a pak do obliceje k ocim.palila poredne.travalo dlouho,nez jsem to ze sebe strhal a nez vychladla.a pri oklepavani nemusim furt brejle nasazovat.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
tak to máš pravdu znamemu se stalo ze pri oklepavani nemel zadne brile a struska horka mu vletla do kraje oka docela neprijemnej pohled na zraneni
když jsem ještě dělal jako svařeč tak jsem svařoval se speedglaskou za 20litrů. když věčšinou šichty heftuješ, tak oči dostanou zabrat tak či tak. samozatmívačku za 1600,- požívam doma bez problému. akorát když jsem třeba vařil v kotelně nějaký roury v omezeným prostoru, tak si beru obyčejnou kuklu. protože samozatmívačka má čidla a stačí, že zajdeš málinko za roh, čidlo nemá dostatočný svit a nablikáš si razdva. na takové domáci svařování se nemusíš bát, že si samozatmívačkou zničíš oči. předpokladám totiž, že dohromady ročně svařuješ tolik, kolik svářeč za jednu nebo dvě směny. u svářeče stejně není nejvěčší rizikový faktor zraková zátěž ale působení fibrogénneho prachu(svářečskych dýmu). takže nejčastější u svařečů je onemocnění plic a né slepota.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
Po včerejšku mohu říci, že laciná samozatmívačka je zřejmě v pořádku. Blikal jsem v neděli v dílně asi dvě hodiny a žádné potíže se nedostavily. Gama 141 se taky osvědčila, nakonec jsem dělal docela hezké housenky i já učedník začátečník.
Pivo je moje palivo.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Taky se rozmýšlím o koupi Kitin 150 LA. Ty máš taky LA, když je to s displejem, ne? Líbí se mě na tom především to, že to umí 150 A a hlavně to má nejlepší zatěžovací činitele v této cenové třídě, to se nedá se supermarketovejma srovnávat. Je to nejsilnější invertor, na kterej stačí 16 A jistič. Jakej máte jistič, zvládá to v pohodě 3,15 nebo 3,2 elektrody? Máte k tomu i TIG soupravu? Ten 150 LA je k tomu nachystanej. Kitin 150 nemá displej, má mechanickej potenciometr na nastavování proudu, zásuvku dálkového ovládání a pak už jenom přepínač mma-tig. Zato 150 LA má lepší zapalování dotykem pro TIG, má víc funkcí - pro hot start má možnost nastavení navýšení počátečního proudu a dobu tohoto navýšení + nějaký další nastavení. Akorád škoda, že nemá dálkové ovládání, což vůbec není špatný, když můžeš regulovat přímo při vaření...Mikro píše:Napadlo mě založit tohle téma, kde by každý mohl představit, čím doma svařuje
Představuju náš Kitin 150 a kuklu ADF 13
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
nedá mi to nereagovat. jestli ten stroj chceš využívat hlavně na svařování tigem, tak se koukni po svářečce, která má HF zapalování. Protože jestli ne, tak se ubrousíš ty wolfrámový elektrody k zešílení. Vyžaduje to ji mít nabroušenou jako jehlu k šití. Když není HF zapalování, tak se dotykem na svařenec k vytvoření oblouku okamžitě udělá kulička nebo se konec wolfrámový elektrody roztřepí a oblouk líta nahoru a dolů a hezké housenky jsou tatam . Je to jenom přátelská rada. Vím o čem mluvím. Tigem jsem svařoval 4 roky, 250hodin měsíčně.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Nene, hlavně na klasické elektrody, s tím, že je tam ta možnost Tigu někdy do budoucna... Ale asi ani ne, protože na Tig jsou lepší invertory AC / DC , na AC jde vařit hliník a je tam daleko víc nastavovacích parametrů.... a taky daleko větší cena... Ale pro klasickou Kitin 150 LA se asi ten Tig pro malé využití nevyplatí, jak tak pozoruju. Když už se musí kupovat to všechno příslušenství... I když píšou, že to LA je pro lepší zapalování a menší opotřebení W elektrody, asi se to tomu HF zapalování nevyrovná. S tigem zatím nemám žádné zkušenosti, jak je to s cenama toho argonu?
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
zatím co vím ja tak si to musíš takhle v malém množství sehnat někde přes známé, kteří dělají s tím v práci. nechat si přečepovat z velký láhve do hasičáku. mám i forichtung na to přečepování, který mi udělal známej a hned mi do hasičáku v práci přečepoval corgon. jinak když půjdeš do Linde Gas nebo AIR Products, tak tam ti to prodaj ale s tím že platíš nájem za tu láhev, protože ti to do tvý láhve nenačepujou. ale jestli někdo ví o nějakém spůsobu jak sehnat argon, tak budu rád, když nám to tady poradí.Jakub píše: ..., jak je to s cenama toho argonu?
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Tak já si dneska udělal radost a do dílny si pořídil COčko. sice starší, ale zaty prachy by byl hřich ju nevzit. Z práce sem dovalil sněhové hasičák a uvidim jak vynde zétra čas, aby se to mohlo dat do kupy a odskóšet.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995