Sloupové vrtačky
Re: Sloupové vrtačky
To stanik84 v jaké souvislosti? Nějak jsem asi vapdl z tematu?
https://stroje.bazos.cz/inzerat/9817649 ... nicova.php
V tom Tvém odkazu...
Ostatní nabídky. Je to nějaký insolvencni správce...
V tom Tvém odkazu...
Ostatní nabídky. Je to nějaký insolvencni správce...
Ani já ty odkazy nechápu.Ota má nějakou souřadnicovou vrtačku?Že jsem ji ještě neviděl.
Víťo já namám souřadnicovou vrtačku. Ačkoli bych néjakou malou užil. Ale koukni na předchozí stránku, tam je nabídka VS 32 jakože je to podle prodejce souřadnicová vrtačka. A docala v žalostném stavu za ty prachy. Koukal jsem po jeho nabídkách, ale lezly na mě samí barabizny tak jsem se k tomu SN 400 ani neprokousal. Už to tedy chápu tu souvislost.
Jinak Víťo souřadnici máme ve firmě víš tu VXD ale hochu už jsem na ni nedělal půl roku a myslím že v mé krátkodobé paměťi je po vrtačce a jejím ovládáni a spuštění jen velké prázdno. Ani v centrálnim disku nebudu mít žádný data k tomu. Musel bych asi poprosit Feďu z UA, aby mi dal rychlokurz ovládání.
Jinak Víťo souřadnici máme ve firmě víš tu VXD ale hochu už jsem na ni nedělal půl roku a myslím že v mé krátkodobé paměťi je po vrtačce a jejím ovládáni a spuštění jen velké prázdno. Ani v centrálnim disku nebudu mít žádný data k tomu. Musel bych asi poprosit Feďu z UA, aby mi dal rychlokurz ovládání.
Teda Oto,normálně čumím.Já mám frézku s odměřováním,kterou bych mohl použít jako souřadnicovou vyvrtávačku,akorát do ní nedostanu vrtáky.
Chceš vrtat na frézce? Pošlu Ti tam Feďu a on Ti ukáže jak nasadit vrták do frézky, která co už maloučko sjede dolů. Máš pod frézkou sklep? To by byla výhoda. Až by autogenem odříznul spodek mašiny, mohl by se probourat do sklepa a tam ho umístit. Dal nějaké kolejničky a už by Jsi dostal do mašiny i metr dlouhej vrták. Oni si umí poradit s každou překážkou. Sice pro nás podivným způsobem, ale pro ně běžná řešitelná prácička. Viděl by Jsi jaké přípravky a podivuhodnosti už mají vyrobené. Kolikrát dá dost přemejšlení zjistit na co zrovna tahle věc hozená v koutě je. A pak to vytahnou a hele dívej! A to valím oči!
No a nebo oni si upraví vrták tak, aby ho všude dostali. Kdysi vrtali ruční vrtačkou díry 65 mm průměr do hebka 600stovky asi 60 děr v řadě za sebou a nakonec to vyvrtali. Sice asi dvouma vrtačkama a třema korunkama a pokaždé si dokázali upravit, naostřit a hups hotovo.
No a nebo oni si upraví vrták tak, aby ho všude dostali. Kdysi vrtali ruční vrtačkou díry 65 mm průměr do hebka 600stovky asi 60 děr v řadě za sebou a nakonec to vyvrtali. Sice asi dvouma vrtačkama a třema korunkama a pokaždé si dokázali upravit, naostřit a hups hotovo.
Dílnu,zakopanou jsi viděl na vlastní oči.Byl tam sklep?
No nebyl, ale třeba skrytej no. Dobře postavil by Ti tu mašinu na kozy. A k panelu dal štafle. Neboj se, že by si neporadil. Poradí si vždycky, i když to třeba dýl trvá.
Hele Oto ,nejseš trochu postiženej?
Ne tohle není postižení. To je nemoc. Sice to nikdo nechce uznat, že je to nemoc z povolání. No ale asi nemoc z povolání. A to jsem ve firmě jen tak sem tam a stejně mě to stihlo.
Nic si z toho nedělej,jsem úplně stejný blbec.
- lukpfe
Ahoj. Nemá prosím někdo manuál nebo jinou dokumentaci na vrtačku TOS V40? Kdyby někdo něco měl tak SZ
Díky
L.
Díky
L.
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!
Tu máš spústu manuálov a okrem iného aj V40, ale hľadaj pod názvom Volman http://www.tumlikovo.cz/download/manualy-stroju/.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
- lukpfe
To je ono! Díky. L.
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!