Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
StaPo3011

Re: Soustruhy

#10231 Nový příspěvek od StaPo3011 »

Britt píše:...Ona taky není nerez jako nerez...
A není hliníková slitina jako hliníková slitina. Elektrovodnej hliník 99,5 snese fakt hodně, zatímco vysokopevnostní vytvrzená hliníková slitina (nemyslím tím potravinářskou baumaxovou slitinu AW 6060 apod. na profily, ta není pevnostní) se ti (bez vhodné povrchové ochrany) ve vodě začne postupně rozpadat i sama, ani ten nerez poblíž k tomu nebude potřebovat. Ale to jsme se dostali fakt mimo téma.
Jinak ten nerez 17240/17241 je ten nejobyčejnější potravinářskej nerez, dneska spíš seženeš jeho obdobu značenou 1.4301 . Dobře se svařuje a na kuchyňské použití je velmi vhodný, je docela houževnatý. Není moc pevný, a má jen kategorii odolnosti A2, takže rozhodně nebrat na moře do slané vody. Ani vejfuky si z takovýho plechu nevař, není to moc žáropevný a vypálí se to (měli jsme počátkem 90-tých let ze 17240 tlumiče na pístovejch letadlech, a po pár letech nám to zákazníci házeli na hlavu).

Čárls

#10232 Nový příspěvek od Čárls »

Ten hliníkový konec má Jarda z duralu a neptejte se mě jak to vím :red: a ta kombinace pokud s tím nebude tlouc a máčet do louhu či kyseliny tak ho přežíje :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

StaPo3011

#10233 Nový příspěvek od StaPo3011 »

ta kombinace není žádnej problém, vždyť psal, že to není nerez.
Mne napoprvé zmátlo jeho dokonalé povrchové zpracování původní pístnice leštěním,
dle foto jsem si myslel, že je to leštěnej nerez :)

vitex

#10234 Nový příspěvek od vitex »

Mezi ocel a hliník patří přechodový materiál.Stejně Vás nechápu,proč si berete takový pitomý práce.S tímto všechny zákazníky vyhazuji.

Britt

#10235 Nový příspěvek od Britt »

Čárls píše:Ten hliníkový konec má Jarda z duralu a neptejte se mě jak to vím :red: a ta kombinace pokud s tím nebude tlouc a máčet do louhu či kyseliny tak ho přežíje :smich:
Karle, je to skutečně hliník. Duralu mi na to bylo líto. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Čárls

#10236 Nový příspěvek od Čárls »

Nemělo vydržel by víc 8) je tvrdší 8)
Víťo dělal si ji pro sebe Tak proč ne :-/ U nás v práci je kupovali a nyní po zjištění výdrže si frezaři dělají taky svoje sice každou zvlášť , z jednoho kusu a drží jim pak roky Těch duralových a měděných paliček jsem se natočil U nás nedávají na konec mosaz ale měď nebo dural
Naposledy upravil(a) Čárls dne čtv lis 26, 2020 8:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Britt

#10237 Nový příspěvek od Britt »

Tolik toho zase nenamlátím. Spíš tou mosazí. :) Měď bohužel nemám a takový kousek mi tady neprodají.
Naposledy upravil(a) Britt dne čtv lis 26, 2020 8:30 pm, celkem upraveno 1 x.

vitex

#10238 Nový příspěvek od vitex »

Já se ale nebavím o těch paličkách,které si můžu koupit.Navíc jich mám dost.

ota

#10239 Nový příspěvek od ota »

Jardo našel jsem Ti v počítači Thorovo kladivo co mají kluci ve firmě. Je to vyrobený hned. :vysmech: V regále se najde matroše na to habakuk! Mají tam i pořádný kusany. Taky 100 x 100 čtyřhran na metrové tyči. Na velké práce velké kladivo. Už jsem tu kdysi psal, vytahli jsme hotový kontejner ven z haly a pod kontejnerem bylo snad 10 těhle kladiv! Kurva kde se tady vzaly? Asi nám tam postupně upadly. Bylo tam i to velký jedno.
Tady na tom obrázku je Vasilovo. Má ho poznačený!
Obrázek Obrázek Obrázek
No a tady tohle jsem tuhle našel v kontejneru s odpadem. No byly tam asi tři tyhle kladiva. Jedno jsem si dal do cestovní basy, druhý do bagru a tohle třeťí tu ještě mám v dílně. U těhle kladiv je výhoda, že když náhodou straťíš kolík do závěsu, strčím tam kladivo a je to jako kolík! To co tu mám teprve umístím. To kdyby se náhodou stratilo, tak to tolik nevadí jak pěkné kladivo se slušným topůrkem. Až pojedu do firmy, jistě tam zase pár kladiv potkám někde válet. Tohle poslední je s tlumičem chvění! :vysmech: Že jako má trubku. Ostatní kladiva mají plný ,,topůrko"!
Obrázek Obrázek Obrázek
No a když jsme v tom vercajku, tady je Ukrajinské vraťidlo. Oni si umí poradit s ledasčím co je po ruce. No tak jedno vraťidýlko. Prej nemusíš mít strach, že ho někdo ukradne.
Obrázek Obrázek Obrázek
Jo jo ve firmě jsou hromady těhle ,,forychtuňků a pomáhátek". Kolikrát třeba jdu za klukama a ptám se, čím děláte tohle? A oni ukážou, támhle je na to forychtuňk. Čumím jako puk a nic nevidím. Přijde třeba Ivan a tady to máš! Kurva co to je? A on no však jsi chtěl tohle!

Britt

#10240 Nový příspěvek od Britt »

Pravidelně sleduji výuková videa toho Rusa, na kterého jsem dával už několikrát odkaz. Teď jsem se v jeho videu dozvěděl, že Morze kužel a Morze abecedu vymysleli dva bratři. Oba výrazy zná asi každý, ale nikdy mě nenapadla souvislost.

Fizz

#10241 Nový příspěvek od Fizz »

https://youtu.be/RW8_F5NQHGY

To vypadá skoro až jednoduše.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Britt

#10242 Nový příspěvek od Britt »

Šnekové kolo, viděl jsem videa, kde to dělají závitníkem a to byl jinej fičák.

Janci
Kontaktovat uživatele:

#10243 Nový příspěvek od Janci »

Neviem kam to dať, tak sa spytam tu, na čo je toto?

Obrázek
Zetor 4011

ota

#10244 Nový příspěvek od ota »

Asi máme ve firmě novýho ,,řezníka" na pásovce! Poslali mi dva kýble jak já říkám ,,hoven". Hovna to jsou kýble s matrošem plný špon od pásovky. Asi nenašli žádnej hadr na otření špon. Prej udělal to s přídavkem. No já chtěl 3mm to kvůli salámu od pásovky. Bohužel řezník mi to udělal z každé strany o 3mm delší! Tak dělám špony. Na 100 ks. To se dá. Takové malé srovnání.
V levo od pásovky, v pravo po zarovnání.
Obrázek
No a pár hoven v kýblu!
Obrázek
Mám tady víc kýblů s hovnama! Placičky s pásovinky cosi 360 ks. Už jsem jeden kýbl očistil a opiloval hrany.
Obrázek

vitex

#10245 Nový příspěvek od vitex »

Janci píše:Neviem kam to dať, tak sa spytam tu, na čo je toto?

Obrázek
Já si myslím,že už na nic.Jsou to nástavce na seřízení hloubky vrtání pro jednoúčelové stroje,nebo obráběcí linky.Dnes už se to nepoužívá.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“