Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Soustruhy

#10216 Nový příspěvek od ota »

Jo Jardo živí mě to, ale snažím se nevyhazovat peníze za předražený věci, který se ve stejný kvalitě dají koupit za zlomek ceny. Dneska mi přišlo od pošty, převzán balík do přepravy. Dva magnetický stojánky na hodinky. Za tu cenu jasou zadarmo. Tak nevaďí že jich bude doma víc. Usnadňuje to práci. V jednom takový, v druhým jiný a ve třeťím zase jiný hodinky. Jen vezmu a jdu. Tak je to i s destičkama. Nemusím pak plakat, kurva ta destička stála 150 Kč a ulítla ji špička. Teď jsem dělal ty kalný věci. Vyndám destičku a jedu. Tyhle ty jsou drahý jako sviňa. Koupil jsem je od pána kterej nevěděl co prodává. Myslel že to jsou levnější destičky, protože nemají ten lamač. Tak byly za pár Korun. Jak vyplavou další za dobrou cenu beru. I když mám doma ještě krabičku od každé. Tohodle za dobrou cenu není nikdy dost.
S tím broušením máš pravdu. Ale u té mosazy pozor zase na ostré věci. To taky není dobré. Však to víš. Jednou jsem dělal kámošovi někam do Práglu takové dřevené kuželové tyče. Že jestli dovedu udělat takovej dřevěnej kužílek. Jasně dovez to sem. On přivezl asi 10 ks štěpin nějakého jiného dřeva. Kurva co to máš? A on to je jak jsem ti říkal. Výkres nakreslený třepavou rukou tužkou. Kurva to byl marast! Nakonec to byly trny na prsteny. Prej se podle toho vyrábějí průměry prstenů. Dřevo někde z Nového Zélandu, prosím tě nesmíš zkurvit ani jeden. To dřevo stálo nějakej strašnej nesmysl. Piča vjel jsem do toho nožíkem a už to lítalo! Křehká potvora, chlupy jak z kocoura. Hajzlovina potvorná.
Pak ještě je paráda gumové silenbloky dělat. To mám taky za sebou. Nevěřili by jste, jak guma umí omlýt břity radeka. Nic jinýho to nebralo. Na všechno přípravky udělat. Protože to uťiká před vrtákem, nožem.
No a ještě jedna specialita, to jsou keramické izolátory na VN. Taky už jsem to dělal. Nějaká firma si zadala upravit asi 30 těhle izolátoru. Plast no co šup do mašiny. Kurva než jsem dojel povrch asi 100 mm daleko nůž měl špičku s radiusem jako prase. Co to je? Však říkali plast! Jo ale on byl natuněnej pískem. Asi křemíkem či co. No taky mazec a ještě do toho chtěli řezat tuším M 16 závit dovnitř. Asi 6x jsem brousil závitníky. Nojo ale řekl jsem že to bude pohoda, nějakej plast. :vysmech: V klídku zmáknu! Pak jsem se s tím lemtal jak strejc!

Britt

#10217 Nový příspěvek od Britt »

Dřevo mi na mašinu nesmí. Guma je dobrý svinstvo, to vím moc dobře a izolátory? Do toho bych nešel. Pak ještě pertinax, smradu jako v Cařihradu, bordel jak v tanku a to mám přidělaný vysavač... Vono vůbec, všechny plasty stojí za pikaču. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

krajan

#10218 Nový příspěvek od krajan »

gumu daj do mrazaku potom ide .....
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

Britt

#10219 Nový příspěvek od Britt »

Tak to neznán.

duchodce

#10220 Nový příspěvek od duchodce »

"Dřevo mi na mašinu nesmí. "...... víš jak krásně piliny vymezí všechny vůle?. :smich: ;-) :zapomel:
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Britt

#10221 Nový příspěvek od Britt »

To umí i litina a je to děsnej voser to uklízet.

ota

#10222 Nový příspěvek od ota »

Litina je sviňa. Ta když vleze pod sťírátka tak dokáže podřít lože jak prase. To samí je určitej druh mosazy. Tuhle jsem dělal takové futro z nějakýho mosaznýho speciálu, s obsahem hliníku a dalších kluzných složek. Šel z toho takovej skoro prach jen. Nešlo to kloudně obrábět, vrtat. Houževnatej cajk. Zákazník se vošíval, abych z toho spotřeboval co nejmíň. Ani pásovka to neřezala. Asi po 15 min byla na povrchu asi 4 mm drážka. Vzal jsem ruční pilku, hrubej plátek z pásovky a opižlal jsem to kolem dokola až tu upadlo. Pak na soustruh ihned vysavač hadr a šůrovák, do čista, hajzlovina.
Ono je guma a guma. Tu silenblokovou jsem zkoušel i do mrazáku. Po začátku to celkem asi minutu šlo. Ale jak se to lehce ohřeje a rozvlní je to jak kdyby tam nebyla. Některé gumy jsou tužší. Ale to co jsem měl v ruce tak byla jak blemta. Jo vlastně docela dobře šel dělat hokejistickej puk. To je dobrá tužší guma.
Taky když dělám tyhle hajzly dám vysavač a jedu. Včera jsem na rychlo večer dělal nějakou trubku. Nic nemohli nikde najít, tak nakonec uřízli kus trubky od topeňí. Kde to našli, kdo ví. Venek měl 51,5 mm a vnitřek asi 32 mm. Rezatý jak liška. 200 mm dlouhej kus, naštěsťí to řizli od oka asi 260 mm dlouhý. Povrch jsem musel rovnou vysávat. Ale vyšel kupodivu čistej. Vnitřek jsem vrtal rovnou 40 vrtákem. Na jednou. Občas jsem vrták vytáhl, vysál sajrajt a pokračoval.

Britt

#10223 Nový příspěvek od Britt »

Já měl mosaz i za trikem, když jsem si dělal to Thorovo kladivo na doklepávání. Sypal se jen takový droboučký prach, ale lítat uměl. Taky jsem hned popadnul štětec, vysavač a hadr a už jsem šůroval.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Britt dne čtv lis 26, 2020 4:59 pm, celkem upraveno 1 x.

StaPo3011

#10224 Nový příspěvek od StaPo3011 »

nerez s hliníkem se elektrochemicky silně nesnášej - nenamáčej Thora do vody, nebo ti to ten hliník rozežere. Za sucha to vydrží.

Britt

#10225 Nový příspěvek od Britt »

To není nerez, ale kus staré pístnice a rukojeť je automatovka. :)

exot
Kontaktovat uživatele:

#10226 Nový příspěvek od exot »

On ten hlinik s nerezem problem neni ,problem je sul!Jinak tahle kombinace nam bezi ve stalem mokru pod sklem hromady a hromady let!
Naposledy upravil(a) exot dne čtv lis 26, 2020 6:29 pm, celkem upraveno 1 x.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Britt

#10227 Nový příspěvek od Britt »

Ale jo, ona tam probíhá elektrochemická reakce a dost silně, takže i ten nerez začne korodovat a hliník zoxiduje a rozpadá se.
Tohle svinstvo se mi začalo dělat na operačním stole, kde je nerezová deska a na ní gumová podložka. Šlo to vyčistit, ale stejně je to tam vidět.

exot
Kontaktovat uživatele:

#10228 Nový příspěvek od exot »

Britt píše:Ale jo, ona tam probíhá elektrochemická reakce a dost silně, takže i ten nerez začne korodovat a hliník zoxiduje a rozpadá se.
Tohle svinstvo se mi začalo dělat na operačním stole, kde je nerezová deska a na ní gumová podložka. Šlo to vyčistit, ale stejně je to tam vidět.
Netvrdim ze to je bez problemu Pokud jsi nekdy byl ve sklarne kde delaj skleneny vlakno (Vertex Litomyšl nebo Hodonice ) koukal by jsi co to vydrzi za nesmysly neustale mokro provoz 24/7 pro stroje hotovy peklo z jedne strany tece roztaveny sklo z druhy fouka ledova klima ado toho strika neustale lubrikace vlakna.

https://youtu.be/h8JYKZbsnrk

A takhle to vypada pod tím (cca kolem 40 vteriny)

https://youtu.be/SkmBHeEXBd4
Naposledy upravil(a) exot dne čtv lis 26, 2020 6:49 pm, celkem upraveno 1 x.

Britt

#10229 Nový příspěvek od Britt »

V Litomyšli jsem byl a v poděbradské sklárně jsem dělal dopraváka. Ona taky není nerez jako nerez. potravinářská, chirurgická, do chemického průmyslu...., takže popadnout kus materiálu a domnívat se, že když je to nerez, je to v cajku, může skončit těžkým průserem. Ale to už je debata mimo téma, tak to ukončíme.

exot
Kontaktovat uživatele:

#10230 Nový příspěvek od exot »

Rad plodne diskuse a tahle k nim patri jinak pouzivame takrka vyhradne 17 241 a kupodivu drzi.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“