Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
milda87

Re: Frezka TOS FA3U

#2116 Nový příspěvek od milda87 »

Na stránce 90 jsem žádnou děličku nespatřil!! :tyty:

Gabo

#2117 Nový příspěvek od Gabo »

Psal jsem asi :) . Tak zkus str.92 4. příspěvek odspodu od Kenybze.

ota

#2118 Nový příspěvek od ota »

Stačí to okopírovat a dát rovnou sem.
Ale asi to bude ten druhý obrázek?
Obrázek
Obrázek

milda87

#2119 Nový příspěvek od milda87 »

Asi bych měl zájem,posílám SZ s emailem...

kenybz

#2120 Nový příspěvek od kenybz »

hm dělička na FNK co teď děláme tvářecí přípravky tak je dělička i otočák na vrtačce furt
pokud budeš někdy vrtat díry na kružnici tak se obojí hodí 8)
Ale kluci to od tebe vemou cenu psat nebudu abych to nekazil a stejně tady na fóru dáváme menší ceny něž jsou třeba na bazoši.
Polyuretan jde i štětkovat je potřeba si k němu vzít aj ředilo a trefit poměr ale co je zásadní tak kvalitní štětec, který "nepíše" a nebo pomůže jen lehce zastřihnout zarovnat štětiny /ty delší dělají čáry/
PUR barva odolává emulzi a je pružná. Epoxid je ještě lepší, ale neni tak pružný jak PUR
Přesně namíchat tvrdidlo když ho dáš málo tak to nevytvrdne a když moc tak to tvrdne zase rychle....na plechovce je napsaný poměr tak přesně odvážit a namíchat a dělat..ideální je barvu zpracovat do půl hodiny...když jsem sříkal pilku tak mě zbylo a tak jsem pak rychle čistil podstavec a odmastil čističem brzd a natíral štětkou ta PUR-ka se krásně slije...pak mě ještě zbylo tak jsem honem naštětkoval kousek soustruhu jen na zkoušku c to udělá přímo na mastném povrchu a drží to i tam neuvěřitelné :shock:
Ale doporučuju si všecko pečlivě připravit zakryt a olepit místa co nemají být nastříkané a nachystat si i nějaké další věci kdyby zbyla barva...když jsem se zbytkem natíral kousek soustruhu tak už jsem tu barvu zpracovával skoro 2 hodiny a dělalo to žmolky a blbě to šlo roztírat a tam ty tahy štětce už jsou vidět na děličce cca o 1/2 hodiny dřív to je lepší a na štětkovaném rámu který byl rezavý a trochu ojetý ocelákem a odmaštěný to vypadá jak stříkané.

Gabo

#2121 Nový příspěvek od Gabo »

Tak fotky už jdou

O děličku má zájem redcrown, potom milda.
o stůl turban

Oto děkuji, ano je to ten druhý obrázek 8)
A děkuji Kenybzovi za upřesnění.
Přílohy
IMAG1184.jpg
IMAG1183.jpg
IMAG1180.jpg

kenybz

#2122 Nový příspěvek od kenybz »

Ahoj no neni zač no ještě něco napíšu co dal fotky OTA tak to jsou identické děličky u té druhé tak jak u té tvojí chybí rameno a koník je to na nástrojářskou frézku a tam se sundá stůl a dělička se upíná z čela myslím že milda tu dával nějaké fotky jak v ní vrtal pidi dírečky na FNK a tam je dobře vidět jak se používá. dobré je že k ní máš origoš přírubu s ISO kuželem já jsem to měl několikrát redukované a šmatlalo to 5 desetin což je teda hodně

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#2123 Nový příspěvek od tumlik »

Je to jak píše kenybz 8) , jen pro upřesnění identické úplně nejsou, pokud to má ISO 40 otvor tak je to z FNK, ale tohle co dal gabo do fotek by mělo být určitě Mk4 se závitem M45x3, tedy k frézkám FN22 a FN25 :) ....ta s tím Mk4 kuželem a závitem mě přijde víc univerzální. 8)

kenybz

#2124 Nový příspěvek od kenybz »

ahoj fakt je že tam nejsou vidět drážky v unašeči tak tam bude to morse a taky si myslím že to bude lepší i na přesné věci dá tam kleštinu a može šolíchat pididílečky... jsou sice i kleštiny do iso 40 ale ta cifra..
jo bruska už včéra brousila zatím jen zkušebně na paletě a materiál byl měkký nic poruce nebylo jiného než kousek pásovinky...až bude usazená tak přebrůsím magnet podle rad brusiča a už sa bude valit...škoda jen že ten pro koho to spravuju dotoho nechce moc investovat řešil jsem aj vyvážení motoru uděli by to v mohelnici za cca 300,- protože sa to trochu přenášá a mám rád když sa neco dělá tak pořádně no co už...

redcrown

#2125 Nový příspěvek od redcrown »

za tři kila vyvážení,... za ten výsměch bych o tom ani neuvažoval.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

kenybz

#2126 Nový příspěvek od kenybz »

další chuťovka na opravu ale to pojede...
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

shower

#2127 Nový příspěvek od shower »

kenybz píše:ahoj fakt je že tam nejsou vidět drážky v unašeči tak tam bude to morse a taky si myslím že to bude lepší i na přesné věci dá tam kleštinu a može šolíchat pididílečky... jsou sice i kleštiny do iso 40 ale ta cifra..
jo bruska už včéra brousila zatím jen zkušebně na paletě a materiál byl měkký nic poruce nebylo jiného než kousek pásovinky...až bude usazená tak přebrůsím magnet podle rad brusiča a už sa bude valit...škoda jen že ten pro koho to spravuju dotoho nechce moc investovat řešil jsem aj vyvážení motoru uděli by to v mohelnici za cca 300,- protože sa to trochu přenášá a mám rád když sa neco dělá tak pořádně no co už...

ahoj,

zaujímali by ma tie rady k prebrúseniu magnetu...

kenybz

#2128 Nový příspěvek od kenybz »

popíšu co mě bylo řečeno od nástrojaře který nic jeného nedělá jen brousí a umí
brusku používá BPH 20 NA
u broušení magnetu je problém vzinklé teplo, které magnet rozpíná a tím se při broušení dělají vlny
nastavíš si dorazy aby podélný posuv stolu měl rozjezd přez celý magnet to je jasné
příčný posuv jen ručně a to takto
po každém přejetí kotouče po magnetu /na celou šířku orovnaného kotouče/ tam a zpět ručně posuneš stůl příčně ob jednu šířku kotouče tzn když má kotouč 19mm tak o 38mm...
přejedeš postupně celý magnet a potom zpátky zase do /neobroušených mezer/
Posuv stolu odpovídal tak 1,5 sec na jeden přejezd stolu
a malý úběr přesné hodnoty zjistím zjistím
když tak zaním zajdu a napíšu to podrobnějc
ostatní finty ohledně broušení vypisovat na net nebudu

shower

#2129 Nový příspěvek od shower »

to je zaujímavý postup vyskúšam....

prebrusoval som teraz sinusový magnet (140x320) a subjektivne pri prejdení rukou sa mi zdal
zvlnený ale pripisoval som to prechodu medzi stolom a mag. pólom a roztraseným rukám :)

a aký na to použiť kotúč? ten sinusák som prebrusoval tvrdším (aby z neho neubúdalo pri brúsení)

vitex

#2130 Nový příspěvek od vitex »

kenybz píše:další chuťovka na opravu ale to pojede...
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
Pěkný variátorek,copak se na něm pokakalo?

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“