Úhlová bruska
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Re: uhlova bruska
Před týdnem se mi zánovní lidlovka rozsypala na mrtvé očesané převody.Moc toho nenaběhala a ani velko zátěž neměla (kdybych jí daval čoud jako narexkám v práci tak je za 5 minut v nebi.V práci nám starší i novější 150 narexky drží horší je to s 125 ty nové se štíhlým tělem odcházejí na elektroniku.Kdyby na makitu nebyly tak drahé a hlavně problematické díly klidně bych ji snad i koupil ale jak kterou kolega má na stavbě 230 už 5 let a jenom čumím prach řezání broušení kde kým a drží.Obecně novější stroje mnohdy nebývají lepší.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
vjf55 otázka je, koľko chceš do brúsky investovať. Mám doma aj narexku 150ku - zhorela kotva - nová kotva 70€
Kúpil som lidl za 29.99€ (3roky záruka) a úprava na 150ku kotúč a ešte som kúpil malú 115ku z baumaxu za 20€ A(2 roky záruka) aby som nemusel meniť kotúče a tú udržíš v jednej ruke vpohode.
Tú lidlovú som kúpil hlavne kvôli regulácií, pekne sa s tým režú drážky do Porfixu a Heluz tehly na nižšie otáčky to toľko nepráši.
Našiel som aj foto. rozhodnutie je na tebe, ako hovorím závisí to aj na
Kúpil som lidl za 29.99€ (3roky záruka) a úprava na 150ku kotúč a ešte som kúpil malú 115ku z baumaxu za 20€ A(2 roky záruka) aby som nemusel meniť kotúče a tú udržíš v jednej ruke vpohode.
Tú lidlovú som kúpil hlavne kvôli regulácií, pekne sa s tým režú drážky do Porfixu a Heluz tehly na nižšie otáčky to toľko nepráši.
Našiel som aj foto. rozhodnutie je na tebe, ako hovorím závisí to aj na
asi do těch 1500kc ta narexska moje ma taky asi spalenou kotvu hruby odhadvyraží pojistky a kabel to neděla ale nepochopil jsem co mě nabízíš
U nas delali ucni z ucnaku. Tak otec rikal prece vam nedam dewalt a makitu a koupil ty z bau hau. Borci tonu davali kapky a jeli nejmin 6 hodin. Maji 4 roky a drzi dodnes. No 2 se rozbyli ale pac jedna spadla ze zebriku a ta druha se spalil motor. Ale vydrzeli dlouho
Věrný člen agresorů.com
mám od podzimu 125 Makitu a dám za ní hlavu na špalek. Koupil jsem model se spojkou šetřící převody a na stavbě traktůrku jí dávám céres, v pohodě ji udržím v ruce a jede jak blesk, jsem rád že jsem nešetřil a vrací se mi to. Aku šroubovák od makity mám taky snad osm let a furt jede na obě baterky, teda samozřejmě už tolik nemají kapacitu. Pneupříklep vrtačka co mám od makity byla z bazaru v plechovým kufru, odhaduji tak osmdesátá léta, celej barák mi postavila a hlavně inteligenti ji vybavili od výroby 7m kabelem, takže žádný zbytečný prodlužovačky. Teda já nevím, ale mne Makita ještě nezklamala.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
no dnes ten vercajk stojí za H
pokud bych chtěl značku tak makita mívá v akci malů flexu a aj metabo. malů metabku za 1990 jsem kůpil tchánovi a on dal na nu kotůč 180mm bez krytu a vesele řeže bruska je přitom 115
doma používám ze všeho nejvíc asi 20 roků starů 125-ku metabo po mnoha letech je převod naprosto bez vůle...po vypnutí v tom nijak nerachotí když kotůč dobíhá no paráda má aj momentovů spojku a původní cena byla 8500,-
já ju mám od známého a ve šrotě jsem našel asi po 6-ti letech skladování dobrý rotor jak říkáte nesprávně kotvu.
pak mám veků 230-ku dewalt tu jsem kupoval před asi 6-ti rokama na netu v akci za cca 3000,- ta jede dobře ale má tam jedno kluzné uložení v místě kde bývá jehlové ložisko no když flexa chytne vibraci spíš teda vůle v tom bronzovém pouzdře tak ten zvuk neni teda vůbec dobrý tak si říkám kdy sa to vysype a ono nic jede furt
z lídlu používám akuvrtačku s lion batérků má 2 rychlosti a silu neuvěřitelnů nato jaký je to prcek 10mm vrták do železa zvládne batérka drží klidně aj půl roku možu srovnat s profi würth tak lídlovka parkside je o dost silnější a baterka vydrží víc a taky lepší pasuje doruky
pokud bych chtěl značku tak makita mívá v akci malů flexu a aj metabo. malů metabku za 1990 jsem kůpil tchánovi a on dal na nu kotůč 180mm bez krytu a vesele řeže bruska je přitom 115
doma používám ze všeho nejvíc asi 20 roků starů 125-ku metabo po mnoha letech je převod naprosto bez vůle...po vypnutí v tom nijak nerachotí když kotůč dobíhá no paráda má aj momentovů spojku a původní cena byla 8500,-
já ju mám od známého a ve šrotě jsem našel asi po 6-ti letech skladování dobrý rotor jak říkáte nesprávně kotvu.
pak mám veků 230-ku dewalt tu jsem kupoval před asi 6-ti rokama na netu v akci za cca 3000,- ta jede dobře ale má tam jedno kluzné uložení v místě kde bývá jehlové ložisko no když flexa chytne vibraci spíš teda vůle v tom bronzovém pouzdře tak ten zvuk neni teda vůbec dobrý tak si říkám kdy sa to vysype a ono nic jede furt
z lídlu používám akuvrtačku s lion batérků má 2 rychlosti a silu neuvěřitelnů nato jaký je to prcek 10mm vrták do železa zvládne batérka drží klidně aj půl roku možu srovnat s profi würth tak lídlovka parkside je o dost silnější a baterka vydrží víc a taky lepší pasuje doruky
Hitachi G12SS ak by si chcel 25- 30€ je to ale 115mm
- Jezevec
Mám 125 makitu a narexku 2, ta makita uzký tělo dobře se sní dělalo, ale moc dlouho nevydržela (asi 2 roky), odešla u uhlíků. S narexkou jsem moc nedělal, ale začnu když mi odešla makita. Pokud chceš OPRAVDU kvalitní brusku tak si kup u HILTI, jen ceny jsou dost vysoko. Máme je v práci (jsou tam kusy z roku 1996, který furt dělaj) a to co zažijou na stavbě, jsou k neutahání, to samí vrtací a zbijecí kladiva od nich.
Neponúkam nič, rozhodnúť sa musíš sám. Ako tu chlapi píšu, tak je vidieť že to staršie náradie bolo kvalitnejšie. Viď moja Boschka ktorú som zdedil, ale tá má prírubu hliníkovú. Prevody 100%, na ale komutátor je už úplne zodraný. Výmena ložísk prebiehala podľa potreby. Niektoré Boschky (teraz hovorím o nových typoch) sa používali v obale prevodovky na hriadeli kde je kotúč ihličkové ložiská a niekedy klzné. Neviem prečo. Makita tak to je už "iná cenová", u nás 150ka cez 100€ na (3000SK) a to je už na mňa veľa. Ak sa lidl pokazí vrátia prachy (3roky záruka), tak uvidím. Každopádne pre drahé ND som zvolil to, čo som spomínal vyššie. Ale nepozeraj len na priemer ale aj na výkon. Napr bosch GWS14-125 1400W-125prieme kotúča.vjf55 píše:asi do těch 1500kc ta narexska moje ma taky asi spalenou kotvu hruby odhadvyraží pojistky a kabel to neděla ale nepochopil jsem co mě nabízíš
Alpha tools , taky mam jsou celkem dobrý a navíc 5 let zárukaromus145 píše:U nas delali ucni z ucnaku. Tak otec rikal prece vam nedam dewalt a makitu a koupil ty z bau hau. Borci tonu davali kapky a jeli nejmin 6 hodin. Maji 4 roky a drzi dodnes. No 2 se rozbyli ale pac jedna spadla ze zebriku a ta druha se spalil motor. Ale vydrzeli dlouho
malej traktorista v malým traktoru
mam HILTI BOSCH DEWALT MAKITA BERNER nejlepsi a nejpohodlnejsi se mi po nekolika letech pouzivani zda HILTI ale Berner je nejstarsi prez 10 let urcite a dela skoro porad na stavbach a menil jsem jen uhliky jinak vsechno beha jak u nove. Ale s klidem na dusi muzu doporucit jakoukoliv z nich na domaci pouziti bohate staci u Dewalta mam jen 150 a 180 ta 180 je opravdu dobra 150 ma lepsi Bosch i Hilti Moje porovnani vychazi z brusek 150,180 a 230mm
my mame v praci brusky narex a fein oboje drzi a to dene brousej ten fein 230 co uz narezal a obrousil vypalku je pekna hromada jedine spokojenost boss hitasky devaltky apodobne to nevydrzely
já makita 125 a dávám jí trochen naprdel jelikož mam přístup k 150 kotoučkům...
a zatim drží.. už se blíží ke konci záruky a drží...
a zatim drží.. už se blíží ke konci záruky a drží...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
Já mám Makitu 125 už víc jak 10 let, dávám jí co proto, jede jako nová. Uhlíky jsem ještě neměnil. Potom mám Narex 230, ta trochu chrastí při doběhu, ale tu jsem nekupoval novou, takže její historii neznám. To mám asi 3 roky. Hlasuju pro Makitu - dobře se drží, vypínač má aretaci polohy.
ten rotor na tu spálenů narexku je levnější než tu bylo napsané
http://www.elny.cz/rotory/c-1606-p-2/
je na to potřeba spešl stahovák na ten pastorek a je dobré vyměnit aj to ložisko nejlíp za originál
http://www.elny.cz/rotory/c-1606-p-2/
je na to potřeba spešl stahovák na ten pastorek a je dobré vyměnit aj to ložisko nejlíp za originál