Svářecí technika
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svářecí technika
No po 3 navstevach ocneho za rok si ma doktorka zobrala bokom k PC a urobila mi prednasku o moznych ryzikach a nasledkoch zvarania bez kukly a brusenia bez okuliarov. Poviem vam niektore obrazky by ste nechceli vidiet, plus vyklad nasledkov, proste prevencia ako vysita, vzdy si na to spomeniem a mazem po okuliare.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Mel sem Opttrela satelite, taxem koukal po e 680, uz predelali tu zasranou baterku co nesla menit( teda sla po kutilsku, ale to sem zjistil az kdyz sem ji vyhodil) ale to ovladani zvenku je docela nic moc, kdyz brousis, se to zasere a nechodi to.Jezevec píše:Mám úplně tu samou Speedglasku už asi rok a myslím, že budeš nad míru spokojen. Ono taky lepší kuklu neseženeš...
Ale zae to on/off tlacitko z venku bylo dobre pri brouseni, jen si chmatnul a uz si brousil. Kvalitativne sou myslim podobny, no zkusim speedku - xx velka kazeta velkej vyhled. Cenove sou na tom stejne.
2 roky s tim cinanem me vyskolilo dostatecne, obcas neco heftnout ok, kutil taky ok, ale kdyz varis vic, tak nebrat.
Sice nevyuziju tu spidku na 100% spis tak na 40-50, ale aspon budu po obcasnem svareni klidne spat. Tady si myslim ze se vyplati priplatit
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
U nás v práci bylo po začátku asi pět druhů různejch výrobců kukel. Sváří se tam pořát. Nejhorší je asi hliník, kurva to svítí jako bejk. Nebo i Tig.
No ale po vyzkoušení a výdrži pádech, atd vyhrává Speedglas. Jiné tam nejsou. Už kluci mají letité. Dostal jsem od kámoše ten displai. Celej mám ho v šuplíku a koupil jsem si k němu i levnou kuklu, že to tam nabastlím. Tyhle kukly vydržeji hrozně moc. Kolikrát to spadlo, nebo se koulela po dílně, když někdo stratil rovnováhu a kukla slítla. Oproti těm jinejm to vydrží. Výhled z ní je fakt pěknej. Kluci k tomu mají i ty filtry na prdel s hadicí. Vždycky to používám když si půjčuju když vařím venku. Bo strašně fuňím a hned se mi zapotí průhled. Když vezmu filtr a hadicí nepotí se mi to. Oni to musejí mít, protože se vaří mosazí převážně. Ale teď i hodně železem. Kvůli dejchání sajrajtu ze sváření.
Udělal Jsi dobře, že jsi si ji koupil. Uvidíš, je to dobrá volba! Má to spoustu hejblátek a nechá se to pěkně nastavit, ale dej si návod někam k ruce. Ono se to zapomene po čase co na kterou věc je. Ale co vím, tak to mají nastaveno a nic s tím většinou nedělají. Jen přidat, nebo ubrat na stmavování. Třeba když čumíme na zatmění slunce!
No ale po vyzkoušení a výdrži pádech, atd vyhrává Speedglas. Jiné tam nejsou. Už kluci mají letité. Dostal jsem od kámoše ten displai. Celej mám ho v šuplíku a koupil jsem si k němu i levnou kuklu, že to tam nabastlím. Tyhle kukly vydržeji hrozně moc. Kolikrát to spadlo, nebo se koulela po dílně, když někdo stratil rovnováhu a kukla slítla. Oproti těm jinejm to vydrží. Výhled z ní je fakt pěknej. Kluci k tomu mají i ty filtry na prdel s hadicí. Vždycky to používám když si půjčuju když vařím venku. Bo strašně fuňím a hned se mi zapotí průhled. Když vezmu filtr a hadicí nepotí se mi to. Oni to musejí mít, protože se vaří mosazí převážně. Ale teď i hodně železem. Kvůli dejchání sajrajtu ze sváření.
Udělal Jsi dobře, že jsi si ji koupil. Uvidíš, je to dobrá volba! Má to spoustu hejblátek a nechá se to pěkně nastavit, ale dej si návod někam k ruce. Ono se to zapomene po čase co na kterou věc je. Ale co vím, tak to mají nastaveno a nic s tím většinou nedělají. Jen přidat, nebo ubrat na stmavování. Třeba když čumíme na zatmění slunce!
Hmm, tak koukám, že mám taky doma nějakou variaci na téma Alfa In S777. Tak první půlrok mi to nějak nepřišlo, ale teď čím dál víc po půlhodině svařování si říkám, že mám nablikané jak kdysi poprvé s elektrodou v ruce. Asi budu muset taky modernizovat ...
Takze, samozrejme o love jde az v prvni rade, na netu je spousta e-shopu kde si Speedglasku muzete naklikat dejme tomu za cca 10,5-11tis s depkem, s tim asi vetsina lidi problem nema a dokaze si to nejak udelat...
Nicmene, trochu sem guglil a nasel skoro az neuveritelnou cenu 5,5 tis (obcansky prodej, tedy sem papir nepotreboval a ani nechtel). Zavolal, risknul objednani na dobirku.
No a dneska dosel balicek, pln ocekavani a jeste vice strachu, zda tam bude kukla nebo nejaky cinsky smejd jsem nedockave rozerval obal a ejhle kukla vypadala stejne jako na na netu. Zavolal jsem kamosovi co ji ma, at ji doveze na porovnani. Vse je jak ma bejt, padelek by snad nebyl tak dokonalej, na kazete nejsou videt zadny rozdily. Vse je identicke az na cenu...
Zapl jsem CO-cko a zkusil prvni svar, kukla normalne funguje, v porovnani s druhou, kupovanou v Linde, zadny rozdil. Zaruka tedy neni 24 mesicu, ale jak je zvykem treba u bazaroveho prodeje jen 6 mes. coz jsem byl ochoten zkousnout.
No pokud by nekdo chtel, dneska jsem s dotycnym mluvil, jeste neco ma.
9100x 5tis
9100xx 5,5tis
Cena vice nez rozumna, me neojebal. Za 48hod od objednani jsem ji mel doma. Dokonce i s darkem (kapuce na helmu dozadu)
KOntakt prikladam, nedelam reklamu, jen pisi zkusenost s prodejcem aby nekdo nemusel mit strach s toho co dojde jako jsem mel ja Jo a cena byla vcetne postovneho.
Telefon: 776440155, E-Mail: carbik.electric@centrum.cz
Nicmene, trochu sem guglil a nasel skoro az neuveritelnou cenu 5,5 tis (obcansky prodej, tedy sem papir nepotreboval a ani nechtel). Zavolal, risknul objednani na dobirku.
No a dneska dosel balicek, pln ocekavani a jeste vice strachu, zda tam bude kukla nebo nejaky cinsky smejd jsem nedockave rozerval obal a ejhle kukla vypadala stejne jako na na netu. Zavolal jsem kamosovi co ji ma, at ji doveze na porovnani. Vse je jak ma bejt, padelek by snad nebyl tak dokonalej, na kazete nejsou videt zadny rozdily. Vse je identicke az na cenu...
Zapl jsem CO-cko a zkusil prvni svar, kukla normalne funguje, v porovnani s druhou, kupovanou v Linde, zadny rozdil. Zaruka tedy neni 24 mesicu, ale jak je zvykem treba u bazaroveho prodeje jen 6 mes. coz jsem byl ochoten zkousnout.
No pokud by nekdo chtel, dneska jsem s dotycnym mluvil, jeste neco ma.
9100x 5tis
9100xx 5,5tis
Cena vice nez rozumna, me neojebal. Za 48hod od objednani jsem ji mel doma. Dokonce i s darkem (kapuce na helmu dozadu)
KOntakt prikladam, nedelam reklamu, jen pisi zkusenost s prodejcem aby nekdo nemusel mit strach s toho co dojde jako jsem mel ja Jo a cena byla vcetne postovneho.
Telefon: 776440155, E-Mail: carbik.electric@centrum.cz
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
Vždycky to používám když si půjčuju když vařím venku. Bo strašně fuňím a hned se mi zapotí průhled. Když vezmu filtr a hadicí nepotí se mi to. Oni to musejí mít,
toto mě u spídglasky moc sere mám ju enom pujčenů ale člověk trochu zafuní a orosí sa to pod tím vnitřním ochranným plexi a už vidím kulové všecky skla sů nové ale nemožu si pomoct lepší vidím přez obyč kuklu s černým sklem...nejhorší je gdyž zezadu pere slunko třeba jen odrazem...jinak je ta kukla samozřejmetonejlepší co existuje
a volné ruky to je paráda
toto mě u spídglasky moc sere mám ju enom pujčenů ale člověk trochu zafuní a orosí sa to pod tím vnitřním ochranným plexi a už vidím kulové všecky skla sů nové ale nemožu si pomoct lepší vidím přez obyč kuklu s černým sklem...nejhorší je gdyž zezadu pere slunko třeba jen odrazem...jinak je ta kukla samozřejmetonejlepší co existuje
a volné ruky to je paráda
- Jezevec
Kdyz hodne funim tak se mi to taky zamlzi, ale jen na vnejsi strane nikdy vevnitr.
Chlapi, a čo hovoríte na túto kuklu P600E viď link http://www.makyzeleziarstvo.sk/kukla-sa ... cia-karbon ?
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z mnoha čínskych kukel.Mrknete na svarforum.cz tak je to dost podrobne probrano.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
ja ju mam tiež a nič moc.. zvykol som si pri týchto šikmookých kuklach privrieť oči ked idem šrartovať obluk. na občasné šušnenie to stačí ale na nejaké dlhšie prace nič moc...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Svarecka co2 KIT 200 je ochotna na plno svaret cca 15min, paxe vypne z duvodu prehrati, pokud ji vyndam ven z dilny kde je o cca 20 stupnu min, vydrzi mnohme dyl, je tu vsak jiny problem....horak
Pote co se zacalo z horaku kourit a drat se zapekl v bovdenu, dnes koupen vodnik, horak Cloos MHW 520
Od pana na inzerat, fugl novej, nepouzitej, puvodni cena 485ecek, prodejka 2,5tis ceskych.
Ted jen prevezt 315tku na dilnu, nalit vodu, dat 1.2-1.6ku drat a muze se to valit na 300A
Pote co se zacalo z horaku kourit a drat se zapekl v bovdenu, dnes koupen vodnik, horak Cloos MHW 520
Od pana na inzerat, fugl novej, nepouzitej, puvodni cena 485ecek, prodejka 2,5tis ceskych.
Ted jen prevezt 315tku na dilnu, nalit vodu, dat 1.2-1.6ku drat a muze se to valit na 300A
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Kazda svarecka ma uvedeny zatezovatel stejne tak i horaky!! Trochu me zarazi ze nikdo necte navody a neuvedomuje si ze autem taky nejede 1-2-8 h neustale na plny plyn bez ubrani.100% zatezovatel odpovida +- 60% max A vykonu svarecky (u tech lepsich vyrobcu vic u horsich dele).Pokud potrebujete svaret vysokymi proudy bez preruseni pak musite poridit svarecku s vyssim vykonem pripadne vyssim zatezovatelem.Staci se podivat do navodu svarecky a horaku jaky trvaly proud snesou pak se neni treba se pak divit ze svarecka vypina z prehrati nebo se zacne kourit z horaku(115 flexou taky nerezete traverzy)
Jo, ja navody ctu, vim jaky je zatezovatel---proste se koupilo slabe COcko... Nejak tenkrat nebyl predpoklad svareni na max. vykon
Spise me prekvapuje ze 250A horak ktery byl kupodivu v prislusenstvi k COcku, neni schopen prenest necelejch 200A co je schopen dat onen Kit 200... a to po cca 40minutach kdy se vlivem nizke venkovni teploty COcko navypnulo.
No a proto ze u 315 mam jen obyc horak, raci sem si koupil vodnika, je vice svareni silnych materialu.
Spise me prekvapuje ze 250A horak ktery byl kupodivu v prislusenstvi k COcku, neni schopen prenest necelejch 200A co je schopen dat onen Kit 200... a to po cca 40minutach kdy se vlivem nizke venkovni teploty COcko navypnulo.
No a proto ze u 315 mam jen obyc horak, raci sem si koupil vodnika, je vice svareni silnych materialu.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Njn ono se dnes setri na vsem i na horacich takze se neni co divit.Cetl jste i navod k horaku s jeho parametry a zatezovatelem?Na svarecky lze dat ruzne zatizitelne horaky
Jasne, max 250A pri 60%, takze tech 195A co je schopna dat svarecka v 60% je myslim akorat strop. No jak rikam, ted uz je vodnik- 520A a to uz bude u wlsp 315 uplne v pohode. Voda to uchladi a cocko neni tak vykonne.
Spise sem tim chtel rict, ze obcas se v domeni ze nebude potreba svaret neco tlusteho koupi slabsi masina ve vidine usetrenejch 4-5tis.
Btw, mam ted i novej malej horak TBi a pokud ho porovnam s tim 7-8let starym, myslim ze vyroba byla presunuta smerem na vychod, nebo sem koupil v Linde padelek...
Spise sem tim chtel rict, ze obcas se v domeni ze nebude potreba svaret neco tlusteho koupi slabsi masina ve vidine usetrenejch 4-5tis.
Btw, mam ted i novej malej horak TBi a pokud ho porovnam s tim 7-8let starym, myslim ze vyroba byla presunuta smerem na vychod, nebo sem koupil v Linde padelek...