Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
zde

Re: Soustruh a jiné do dílny

#361 Nový příspěvek od zde »

su tam 2 lamelove spojky kazda na jednu stranu ,povolis poistku a pootocis poslem foto ,mam tiez SN 20 aj dokumentaciu

zde

#362 Nový příspěvek od zde »

takze slubene foto .sice tmave ale da sa čitat
Přílohy
20110125_125929_009 [800x600].jpg
20110125_124048_010 [800x600].jpg
20110125_124048_005 [800x600].jpg

kenybz

#363 Nový příspěvek od kenybz »

no chtěl jsem byt velice sprostý
Teď jsem sa vrátil z projížďky jel jsem dat zálohu na ten soustruh všecko domluvené po telefonu od včerajška a dneska jsem volal a2x a pak jsem volal ještě před příjezdem a po příjezdu do slavičína a milí dědula dojel na babetě vyslán svým synem s kterým jsem vše domlouval a jeli jsme teda na místo a říká že vy jedete na tu frézu?
že ne na soustruh a že to bude problém já jsem ho před 15-ti minutama prodal.
Tak radost jak sviňa eště jsem sa na něho podíval a jasné že bych ho bral byl OK
eště že to bylo enom 20 kiláků e né 200 jináč by aj facky létaly :pohlavek:

zde

#364 Nový příspěvek od zde »

no nesmies davat popredu odkaz nan ,mozno ta niekto predbehol tuna z fora . :friends:

Ja som tiez ani nespal dokedy som ho nemal nalozeny na voziku ,lebo stale sa vyhovarali ze nemaju kedy ,tak som musel cakat tyzden . to boli nervy :D :D

kenybz

#365 Nový příspěvek od kenybz »

taky jsem na to myslel ale to by me nevadilo ze me to někdo z fora vyfoukl odkaz jsem dal až po domluvě s tím majitelem ale bylo tolik zájemců že v tom měli tyký bordel že by to dali komukoliv kdo přijde a na nějaků domluvu po telefonu sr*li a to je celý problém. Pokud ho někdo z fora kůpil tak mě to nevadí nebo je jedno kdo to kůpil ten za to nemože

kenybz

#366 Nový příspěvek od kenybz »

jo a gdby náhodů je tam stolní litonová vrtačka s morze kuželem asi3-ka převod řemenicema upevněná na ocelovém stojanu na kterém je ještě litinová dvoukotoučová bruska s kotouči cca 125mm a to celé za 7000,- pán mě to nabízel ale já bych radši někdy vzal normální sloupovku.
Takže esi to negdo chcete zavolajte na to číslo a dojeďte si

petr j

#367 Nový příspěvek od petr j »

zde píše:takze slubene foto .sice tmave ale da sa čitat
díky moc. jen se mi zdá, že tohle jsou fotky hlavní převodovky. já bych potřeboval převodovku od posuvů . nebo se pletu ?

ota

#368 Nový příspěvek od ota »

Ahoj to kenybz tohle moc dobře znám. Takhle jsem kupoval spoustu věcí. Většinou šlo o to, že to bylo slíbený a když jsem pro to měl jet, majiel dostal o něco víc a bylo prodáno. Na kolik soustruhů, frézek, vrtaček, nebo i jinejch věcí jsem se byl podívat. Teď to dělám tak, když tu věc chci, jedu se na ní podívat a hned kupuju. Nedávno jsem volal na trny k soustruhu. Cena super, dvacet kusů. Volám tam a pán že jsou zamluvený cena 400 Kč. Ale když dáte 500 Kč, jsou vaše. Bohužel, dal bych i 600 Kč, ale tohle nedělám, byla by to prasečina. Jedině kdyby je první zájemce nevzal, potom je vezmu já. Tak bylo. To se nedělá. Kolikrát se mi to už stalo, že jsem měl něco zamluveno a někdo mě předběhl. Tak to já nedělám. Pán povídal, že dobře a kdyby neprodal, že se ozve. Možná že prodal někomu jinýmu za tu vyžší cenu.
Jinak ta cena byla dobrá, většinou jsou vyžší. Ale někdo třeba zavolal a pán řekl, že je to zamluveno za tuhle cenu. Volající něco přihodil a přijel hned. Nebo přijede prodávajícímu syn, nebo přijde soused a poradí. No když volalo víc zájemců, hoď to tomu, co nabídne nejvíc.

ota

#369 Nový příspěvek od ota »

To kenybz tuhle máš soustruh! Prodávající píše, že je po generálce rok! :D :smich: :vysmech: Takovou generálku udělám doma v dílně taky! Jak je možné, že má zapatlený pohybovej šroub, posuvovou tyč od barvy? Pokud vím, generálka se dělá i na těhle součástkách. Tak, že se to vyndá, třeba opraví, nebo vymění. Spasuje se vodící šroub s novou matkou. Soustruh se nastříká a nakonec vsadí ten šroub a tyč. Takže se nemůže zamatlat!
Proč v té opravě generální nedali nové šťítky? Asi neměli nebo zrovna došly. Tak tam nechali ty zapatlaný starý. Budou rádi že je maj!
Proč na frekvenčním měniči chybí otáčkoměr a ampermetr? No asi nenarukoval! Nebo se schovává pod tím krycím plechem. To aby se po novotě neokoukaly!!
No a ještě, většinou ty firmy co to generálkují dávají dva odstíny na SV. Tadyhle je jen jeden. Asi došla barva. Nebo štětka?
Kurňa to je ale fikanej prodejce, stará křapka nabarvená jako nová!! :D
Obrázek Obrázek

zde

#370 Nový příspěvek od zde »

petr j píše:díky moc. jen se mi zdá, že tohle jsou fotky hlavní převodovky. já bych potřeboval převodovku od posuvů . nebo se pletu ?
mas pravdu ,až teraz som si všimol ze chces posuv suportu . mam komplet dokumentaciu niekde ju ulozim ak chces , ale az zajtra dnes už nie .

Baťa1

#371 Nový příspěvek od Baťa1 »

Kenybz, tož to je blbé, hneď jak sem uviděl ten obrázek tak si řikám že budeme mět stény mašinky a prd, já mám uplně ten samé
Přílohy
DSC00760.JPG
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

capumpor

#372 Nový příspěvek od capumpor »

ota píše:Ahoj to kenybz tohle moc dobře znám. Takhle jsem kupoval spoustu věcí. Většinou šlo o to, že to bylo slíbený a když jsem pro to měl jet, majiel dostal o něco víc a bylo prodáno. Na kolik soustruhů, frézek, vrtaček, nebo i jinejch věcí jsem se byl podívat. Teď to dělám tak, když tu věc chci, jedu se na ní podívat a hned kupuju. Nedávno jsem volal na trny k soustruhu. Cena super, dvacet kusů. Volám tam a pán že jsou zamluvený cena 400 Kč. Ale když dáte 500 Kč, jsou vaše. Bohužel, dal bych i 600 Kč, ale tohle nedělám, byla by to prasečina. Jedině kdyby je první zájemce nevzal, potom je vezmu já. Tak bylo. To se nedělá. Kolikrát se mi to už stalo, že jsem měl něco zamluveno a někdo mě předběhl. Tak to já nedělám. Pán povídal, že dobře a kdyby neprodal, že se ozve. Možná že prodal někomu jinýmu za tu vyžší cenu.
Jinak ta cena byla dobrá, většinou jsou vyžší. Ale někdo třeba zavolal a pán řekl, že je to zamluveno za tuhle cenu. Volající něco přihodil a přijel hned. Nebo přijede prodávajícímu syn, nebo přijde soused a poradí. No když volalo víc zájemců, hoď to tomu, co nabídne nejvíc.

Tak na tyhle trny jsem měl taky spadeno. S tím co je prodával se dobře znám. Kupoval jsem od něj kdysi dost věcí. Většinou jsem si pro všechno jezdil za ním do Horažďovic, ale ty časy jsou už pryč, a kvůli věci za 400 neprojedu 1000, tak jsem je chtěl poslat. Asi jsem nebyl první, ale známe se tak mi je slíbil. Za týden přišel mail, že se moc omlouvá, ale že dal přednost člověku co si přijel osobně. Tak jsem utřel.

capumpor

#373 Nový příspěvek od capumpor »

Trochu to tady využiju a zeptám se, nemáte někdo na prodej ozubené kolo 127 zubů, modul 1.5, šířka tak kolem 20, ale to je jedno to bych si stočil, hlavně né míň jak 15. Je jedno jestli bude ocelové nebo litinové. Průměr vychází kolem 193.5.
Přesně takové co potřebuji je třeba v sadě k děličce DU200, ale tu si většinou nechce nikdo rozprodávat.

Ještě řeknu k čemu bude sloužit. Známý koupil starý soustruh se závitem v palcích a chce řezat závity metrické. Něco mi dal tak se chci revanžovat.

Nebo v krajním případě koupím placku jakékoliv oceli fí 200 a šířka libovolná.

Duky

#374 Nový příspěvek od Duky »

Ahoj,asi jsem našel to ozubené kolo.

Koupil jsem soustruh SN 20 s bednou kol , jedno by mi mělo stačit.

Potřebuju ale poradit jak sestavit kola na řezání G závitů , potřebuju 11 závitů na 1" a podle štítku se mi ty tři kola nesejdou,jako by tam jedno chybělo,nemám k tomu manuál,takže nevím kde dělám chybu.Nebo tam ten štítek nepatří. Metrika je jasná tam jsou čtyři.
Nemáte někdo manuál,není to tam někde popsaný?
Docela by se mi šikl.
Dík.
Přílohy
IMG_4050.JPG
IMG_4048.JPG
IMG_4047.JPG
IMG_4056.JPG
IMG_4052.JPG

hoho

#375 Nový příspěvek od hoho »

Duky, v tej tabulke je pravdepodobne chyba. Vložené kolo 30 zubov bude správne 90 zubov. Počet zubov vloženého kola ani
počet vložených kol v jednom rade nemá vlyv na prevodový pomer. Podstatný je počet zubov prvého a posledného kola vprevode. Vpodstate môžeš použit akékolvek vložené kolo ktoré spojí prvé a posledné kolo.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“