Identifikace ventilu na starém bagru Bobcat 325

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
brutalforce

Identifikace ventilu na starém bagru Bobcat 325

#1 Nový příspěvek od brutalforce »

Ahoj, měl bych dotaz na zkušenější borce - sice to není traktor, ale určitě i bagry tady spousta lidí zná.
Pořídil jsem si starý bagřík Bobcat E325, je to asi 40 let staré, všechno ještě mechanické, a v pravém dolním rohu pod věží, vedle pístnice pro natáčení ramene vzhledem k věži, je takový zajímavý ruční ventil, předpokládám že k hydraulice, ale vůbec netuším co to dělá. Původně jsem tipnul, že to bude asi nějaký výpušťák a dál si toho nevšímal, ale pořád mi to vrtá hlavou. Spíš to vypada na nějaké štelování. Nevěděl by prosím někdo k čemu to je? Přikládám nějaké obrázky, snad to tam bude trochu vidět.
Díky

Obrázek

Obrázek

chobotek

Re: Identifikace ventilu na starém bagru Bobcat 325

#2 Nový příspěvek od chobotek »

To je obj.č. 6660267, selector valve. Bez uvedení roku výroby těžko říct, jestli se dívám do správného schematu... Mělo by to být kvůli kladivu, které potřebuje zcela volnou zpátečku. Jedna z těch hadic k tomu ventilu by měla vést na rychlospojku na rameni.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Fizz

#3 Nový příspěvek od Fizz »

Je to tak. Odbočka.

V jedné poloze jde o klasickou dvoucestnou funkci, třeba na drapák či rotátor. Ve druhé poloze jde zpátečka mimo rozvaděč aby rázy od kladiva nejebaly do něj a navíc odpad z kladiva je ideální co nejméně restriktivní.

Nebo regulace průtoku přídavné funkce.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

brutalforce

#4 Nový příspěvek od brutalforce »

No pane jo, tak to bylo rychlé 8) Hned ráno to poletím vyzkoušet, díky moc za tip.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“