Ahoj, měl bych dotaz na zkušenější borce - sice to není traktor, ale určitě i bagry tady spousta lidí zná.
Pořídil jsem si starý bagřík Bobcat E325, je to asi 40 let staré, všechno ještě mechanické, a v pravém dolním rohu pod věží, vedle pístnice pro natáčení ramene vzhledem k věži, je takový zajímavý ruční ventil, předpokládám že k hydraulice, ale vůbec netuším co to dělá. Původně jsem tipnul, že to bude asi nějaký výpušťák a dál si toho nevšímal, ale pořád mi to vrtá hlavou. Spíš to vypada na nějaké štelování. Nevěděl by prosím někdo k čemu to je? Přikládám nějaké obrázky, snad to tam bude trochu vidět.
Díky
Identifikace ventilu na starém bagru Bobcat 325
-
Re: Identifikace ventilu na starém bagru Bobcat 325
To je obj.č. 6660267, selector valve. Bez uvedení roku výroby těžko říct, jestli se dívám do správného schematu... Mělo by to být kvůli kladivu, které potřebuje zcela volnou zpátečku. Jedna z těch hadic k tomu ventilu by měla vést na rychlospojku na rameni.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Je to tak. Odbočka.
V jedné poloze jde o klasickou dvoucestnou funkci, třeba na drapák či rotátor. Ve druhé poloze jde zpátečka mimo rozvaděč aby rázy od kladiva nejebaly do něj a navíc odpad z kladiva je ideální co nejméně restriktivní.
Nebo regulace průtoku přídavné funkce.
V jedné poloze jde o klasickou dvoucestnou funkci, třeba na drapák či rotátor. Ve druhé poloze jde zpátečka mimo rozvaděč aby rázy od kladiva nejebaly do něj a navíc odpad z kladiva je ideální co nejméně restriktivní.
Nebo regulace průtoku přídavné funkce.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
-
No pane jo, tak to bylo rychlé Hned ráno to poletím vyzkoušet, díky moc za tip.