Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Vedra

Re: Svářecí technika

#7066 Nový příspěvek od Vedra »

Mrkni na svarforu co tam aktuálně kdo má vyzkoušené. Discovera toho testuje hodně a fotí i vnitřky
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=12682
Jinak jak najdeš něco co se ti líbí tak to tam vyhledej jaké s tím mají lidi zkušenosti.

Lukas4x4

#7067 Nový příspěvek od Lukas4x4 »

dakujem, ale skur by mi bodlo neco na 380V 😔😔

Lukas4x4

#7068 Nový příspěvek od Lukas4x4 »

nasel sem omi 246 za 600e bez dph. asi pujdem do nej☺️ dobra volba?

Veteranista!

#7069 Nový příspěvek od Veteranista! »

Máme OMI 305 a spokojenost, klidně bych ji koupil znova, máme ji od roku 2007 8)
Bohužel k té zelené neznám ji ani teoreticky, takže se k ní nechci vyjadřovat.
Ono údaje od výrobce jsou jedna věc a pak praktická sztránka :-/
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!

Lukas4x4

#7070 Nový příspěvek od Lukas4x4 »

tak je mi jasne ze papir znese moc😁😁 preto asi raci pujdem do tej omi 246 za tych 600e a bude.

kenybz

#7071 Nový příspěvek od kenybz »

tak jsem poprvé zapl ten laser a zkoušel bodovat měď no nic lehkého foto nemám ...ale abych si spravil náladu tak jsem zkusil jak to řeže no řeže to slušně záleží na vedení haha pak uděláme plotr nějaký menší tady pár fotek řezání podle pravítka a díry podle kousku co jsem našel jako šablonu...pak jsem řízl dva pásky nerez plechu a že je natupo svařím k sobě nějaka jsem zapoměl ubrat výkonu a po přeletění 15cm sváru za asi 3 sekundy si říkám no svařuje to sice svár hnusný no nic a že to vezmu do ruky hm asi se to trochu přilepilo hovno přilepilo svár tenký jak niť a festovně přivařený k 12mm silné plotně stolu první jsem to páčil šrubovákem, pak sikovkama a nakonec jsem to odsekat majzlem :smich:
první pokusy od začátečníka...
Obrázek Obrázek Obrázek

bourač

#7072 Nový příspěvek od bourač »

to jako tu řezací hlavu držíš v ruce? :shock: :zapomel:
no já jen aby sis neuříz prsty - budou tady chybět tvoje příspěvky :friends: :vysmech:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

kenybz

#7073 Nový příspěvek od kenybz »

maso jsem ještě nezkoušel třeba by se to dalo využít v kuchyni...ale zkoušel jsem měděné plíšky a protože ta měď bere hodně tepla tak jsem jako podložku použil keramický talíř jako izolant a do té keramiky to nadělá důlky...takže maso by šlo...ale můsí být ta hlava spojená se zemí prostě vodivý matroš jinak to ten laser nespustí. Takže i při krájení plíšků když jsem najel na ochrannou fólii tak to přestalo řezat.
Ten řez je trochu zubatý měl jsem nastavený nevhodný tvar paprsku. Jde tam nastavit například šířka sváru až 6mm a ty jedeš tou hubicí rovně.
Uvnitř jsou čočky a pohybují paprskem. Navíc se dají nastavit různé tvary toho sváru bod, linka, kruh, mezikruží, trojůhelník atd...
jako taková si člověk řekne blbost no blbých 8 položek v nastavení ale vzájemných kombinací mraky.
Musel jsem si udělat kartu nastavení parametrů, protože si to nezapamatuju, píšu si k tomu poznámky a učím se.¨
Nedá se k tomu nic dohledat co se týká nastavení na konkrétní materiál.
Jo kdyby to byl laser s dodávkou technologie tak by to bylo i s nastavením akorát by to bylo o nulu dražší :)
Má to výkon 1500 watů dá se to přirovnat k 350A cočku +/- autobus hrušky/ jabka
dokáže to zapálit kožené rukavice no žádná sranda. Když si nedáš brýle tak hotovo tma

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#7074 Nový příspěvek od Ondras83 »

Mě ten ideal naprosto vyhovuje, svarim domácí věci kolem traktoru a baráku, několikrát jsem už jel na plný výkon, tam mě trošku omezuje 0,8mm drát, ale těch 200A při dodržení hygieny sváru provari 10mm plotnu celkem v pohodě. Navíc co píše Discovera na svarforu o stabilitě oblouku, tak to je naprostá pravda a já jsem takovouhle svářečku hledal pár let a naštěstí jsem si počkal a teď při každé práci sám sebe chválím, že jsem dobře utratil peníze.
1fazove svářečky máme doma od doby, co já umím svářet, učil jsem se na doma dělanem trafu, 3polohy výkonu, no dneska hrůza, to je vhodné akorát rozmotat do mědi a za utržené peníze koupit moderní svářečku. Máme doma v dílně (otec má autoservis) trafo Iskravar, v práci trafo kemppi, invertor telwin (220v), všechno mig/mag. Všechny tyto svářečky mám každý týden v ruce a všechny měli pořizovací náklady mnohem větší, než ideal a jednoznačně všechny sváří hůř. Nejlepší je ideal, pak stará kemppi potom Iskravar a úplně největší sracka je telwin (stal 23tis)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#7075 Nový příspěvek od Ondras83 »

No a ještě jedna věc: 220v je všude, takže můžu svářet doma, u našich, u dědy, u bráchy v práci, na obci v garáži atd.

cenda.t

#7076 Nový příspěvek od cenda.t »

Jsem sice prskavec amatér :typek: , ale taky se musím pochválit, že jsem dal na Ondru :D - ten Ideal je opravdu IDEÁLNÍ - opravdu bez jakýchkoliv výhrad 8) 8) 8)

drtikol

#7077 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, tak jsem se nechal inspirovat Brittem a před chvilkou si přivezl kuklu Speedglas 9100V, tak uvidím až ji zejtra vyzkouším .

DanculSK

#7078 Nový příspěvek od DanculSK »

tak to je ina šupa.....
mi skoro zabehlo ked som cenu zbadal :zapomel:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Lukas4x4

#7079 Nový příspěvek od Lukas4x4 »

objednal sem powermat 220 a potom este
MIG 330 igbt magnum. tak uvidim co to bude za masiny😁😁

oco13

#7080 Nový příspěvek od oco13 »

Tiež som čumel, ale našiel som tam niečo čo nepoznám- načo sa používa termokrieda? https://www.zvarmont.sk/zvaracia-technika/termokrieda/

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“