Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: Soustruhy

#8236 Nový příspěvek od Sadra17 »

k našroubování na flašku mám tohle ObrázekObrázek a na tom je ten G 1/2L, na flašce samotné je nějaký americký unef závit a to by byl nesmysl vyrábět napřímo
malej traktorista v malým traktoru

Baťa1

#8237 Nový příspěvek od Baťa1 »

no teď už temu rozumím :)

a nebo teda tam místo půlcólky nařezat ne 18 ale M20x1,5L to už by se vyrábělo snadno
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Britt

#8238 Nový příspěvek od Britt »

Protože jsem samouk, tak si dovolím vznést jeden dotaz. K čemu jsou dobré vrtáky s levotočivou šroubovicí? Viděl jsem jich plno na burze, tak jsem zvědavej.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

kenybz

#8239 Nový příspěvek od kenybz »

třeba k odvrtání šroubů zrovna ti to ten šrouby vytočí ven

Britt

#8240 Nový příspěvek od Britt »

Na to mám vytahováky.

stanik84

#8241 Nový příspěvek od stanik84 »

To Ti tu asi nejlíp popíše Drtikol... třeba na soustružnických automatech je opačný smysl otáčení ;)

Britt

#8242 Nový příspěvek od Britt »

Jo, tak to jo. To mě nenapadlo, že by to mohlo být pro automaty. 8) A zase jsem o něco chytřejší. :smich:

Baťa1

#8243 Nový příspěvek od Baťa1 »

na automaty se to používá proto že, vyvrtá se díra levotočivým na jisté rychlosti, na závitování se přehodí otáčky a zároveň sníží a vyřízne se závit, pak se opět přehodí otáčky a zároveň opět zvýší a závitník se vyšroubuje no ale pak na vrtání se nesnižují ani neotáčí a vyvrtá se to levotočivým snížení otáček je na dalším řezání závitů, zkrátka vrtání plus vyšroubování závitníku je na rychlé levotočivé a na pravé pomaloběžné se závit řeže, možná to má další smysl ale to už nevím
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

venca.m

#8244 Nový příspěvek od venca.m »

Britt píše:Na to mám vytahováky.
A používáš je? Já mám s nima špatné zkušenosti, možná tak když ten šroub vyloženě zalomíš, ale pokud přirezne tak že ho ukroutíš, tak už z principu je nesmysl že vytahovák s polovičním průměrem to vydrží... A co se zalomeným vytahovákem? Tak jedině vyjiskřit... Mám i Stimzet vytahováky a ani prd. Pokud mám levotočivý vrták tak vrtám s ním (průměr vrtáku na malý d závitu), to bylo myslím 2x a pokaždé vytočil šroub ven, když nemám, a to je skoro vždy, tak vrtám pravotočivým vrtákem a pak projedu závitníkem, počet selhání zatím 0, počet selhání vytahováků: 3 (ze tří:D)

123

#8245 Nový příspěvek od 123 »

Sadra17: Díky za vysvětlení, už tomu asi tedy rozumím, takováhle kombinace jak zamýšlíš mě ale fakt nenapadla.
Takže takováhle redukce se stejným vnitřním závitem 1"20 jako na tom adaptéru co máš, i s jehlou a vnější závit pro kohout je 1/4":
https://www.pplmotorhomes.com/parts/ele ... pt_06.0427
se koupit běžně nechá:
https://www.ebay.com/itm/Mr-Heater-1-4- ... SwBjlbnsEZ
ale i myslím za 3 stovky i normálně v prodejně v Chotěboři jsem jí taky viděl, to totiž není vůbec nic extra. A navíc to existuje přímo i komplet na kohoutu.

Britt

#8246 Nový příspěvek od Britt »

Venco, mě zatím vytahovák nezklamal, ale přiznám se že machruju a když to jen trochu jde, navařím na šroub matku a ten jede jak za mlada. :)

Sadra17

#8247 Nový příspěvek od Sadra17 »

123 píše: se koupit běžně nechá:
https://www.ebay.com/itm/Mr-Heater-1-4- ... SwBjlbnsEZ
ale i myslím za 3 stovky i normálně v prodejně v Chotěboři jsem jí taky viděl, to totiž není vůbec nic extra. A navíc to existuje přímo i komplet na kohoutu.
na ebay za 600 je nesmysl to kupovat :-/ ještě mě napadlo koupit hořák https://www.ebay.com/itm/Mapp-Gas-Manua ... Sw1pxZzZf5 před zlomem ho uříznout a dát hadici na to :-/ otázkou je jestli v hořáku nejni nějaká zpětná klapka

123

#8248 Nový příspěvek od 123 »

A kolipak stála ta redukce co jí chceš zničit?
V hořáku zpětná klapka to nevím, podle mě by tam měl být spíš asi sintr, v tom se ale moc nevyznám. Ale co je za problém tu redukci s jehlou vytočit? 20 chodů půjde snad nastavit na kdejakém soustruhu, nebo snad ne?
A ještě jinak: na naplnění kartuše stačí stisknout tu kuličku a utěsnit to kolem zvrchu, na to ale není potřeba nutně závit, stačí zvrchu přitlačit jehlu s těsněním, takhle se plní třeba 2kg PB láhve. On tam totiž žádný velký tlak není, pokud tedy tu zdrojovou láhev neohřeješ, pak jo. Ale fakt tě k ničemu nenavádím, vůbec si to takhle nevysvětluj.

Sadra17

#8249 Nový příspěvek od Sadra17 »

myslim že kolem stovky komplet :-/

Zbýňa

#8250 Nový příspěvek od Zbýňa »

Nesetkal jsem se s tím v reálu, ale ve škole nám tvrdili, že se levé vrtáky používají na více vřetenových vrtačkách a automatech pro vyrovnání kroutícího momentu. V téhle souvislosti mě ještě napadá, že změna směru otáčení mohla být určená stupněm převodu (nastavení vzdálenosti děr od sebe) ve vrtací hlavě a podle toho se pak používaly vrtáky.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“