Plasmová řezačka

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Jaryn82

Re: Plasmová řezačka

#331 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Ano foukla bokem byla to rychlost i svareci rukavice děravá. Já pálím v kukle ale nezapínám ji aby nezatmavovala.

Jura-M

#332 Nový příspěvek od Jura-M »

Čekal jsem že se za ten týden objeví více recenzí, jak na you tube či tady na foru :pc: .

Danismckost

#333 Nový příspěvek od Danismckost »

Jsem si zrovna onehdá říkal jestli by to řezalo maso. Fuj
Iseki TA235

Jaryn82

#334 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Zkus to :)

filip

#335 Nový příspěvek od filip »

Nikdy jsem u plazmy nestál, je to na ten odstřik horší než řezání autogenem?
4011, 25 A, Zebra, Prcek

ota

#336 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, myslím že plasma ,,hází" míň. Hlavně je to pořát stejná intenzita těch jisker. U autogenu je to kolísaví. Najednou to u autogenu ,,foukne" a to létají jiskry všude. U té plasmy je to stabilnější proud. A hlavně dáš si třeba na stolek a foká to dolů do jednoho místa. Mám třeba přípravek a tam si dávám kousek pásku plechu. Aby mi neulpívaly okuje na materiálu a nemusel jsem to čistit. A po tom plechu to jede bokem. Ale když budeš pálit v cuklíkách, tak Ti schořeji ponožky taky. Mám jedny monterky a mají delší nohavice. Dělá to takovej fald. No a jednou jsem pálil a nějak nekoukal co. A pak si říkám, kurva od čeho tu nohavici mám? :D

filip

#337 Nový příspěvek od filip »

Á tak to je dobré, na autogen jsem zvyklý, tkaničky v pracovních botách nosím drátěnné. A poslední depilaci stehna žehem jsem měl v pondělí. Asi to půjdu do teho lidlu okouknout.
4011, 25 A, Zebra, Prcek

Jaryn82

#338 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Boty svářecí a nemusíš se bat o tkaničky :)

Borivoj2006

#339 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Lidl Český Krumlov, 20 minut po otevření - plasma žádná ani cenovka na regálu. A ani jsem si nevšiml, že by to měl někdo v obchodě nebo na parkovišti v košíku. :-/

artemio

#340 Nový příspěvek od artemio »

Stejná zkušenost jako Bořivoj :)
Jel jsem si po šichtě koupit snídani, v 7:10 jsem na parkovišti potkal kamaráda. Ve vozíku měl naloženou plazmu a kompresor, nadšený, že na něj vyšla. Ale byl poslední. Jestli měli 2, nebo 5ks :-/
Kdybych neměl Stahwerk 120 a Berlana 40, tak jsem si ji koupil hned, jak se objevila v lidlshopu, stejně jako Bourač. Riskovat, že na mě zbyde :tyty: :pistol: Za tuhle cenu nejspíš už nikdy nebude a to ani v Lidlu :-/
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

oco13

#341 Nový příspěvek od oco13 »

Kedže mám obavu , že tá cena mala svoj dôvod , budem šetriť na 50ku, asi nejakého Sharka.

Britt

#342 Nový příspěvek od Britt »

Já v Lidlu nebyl už nejmíň 10 let a poslední co jsem tam kupoval, byly kobaltové vrtáky. Málem jsem při tom přišel o život, co vyváděli důchodci. Řvali na mě že tam byli dřív, hole v luftě a ta bitka u vchodu stála za to. Opravdu jsem jim nestačil, když otevřeli dveře a když jsem viděl, jak se dokáže chovat člověk, bylo mi nějak ouvej. Dva dědkové se tam rvali o basu piva, až jim upadla na zem, pivo se rozflákalo a oba spokojeně odešli. Báby se tam rvaly o nějaké oblečení a ječely u toho jak sirény. Od té doby jsem tam nebyl.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#343 Nový příspěvek od ota »

Ono s těma obchodama. Jednou jsem byl v kauflandu, bylo to naposledy, taky tam už nepáchnu. Koupil jsem si u nich v akci nějaký piva. Třeba 5 druhů. Po nějaký době jsem vzal prázdnou basu a šel vrátit. Strčím ji do tý almary a ona vycouvala naspátek. Asi tak 3x různě jsem ji přetáčel a pokaždý vycouvala ven. Zazvonil jsem a za chvíli přišel dědek co je? No nejde mi basa tam. On zkusil strčit a nic. Pak kouká do basy a začal kvičet. Tyhle lahvičky mi nebereme, tyhle taky ne a začal mi je podávat. Kurva vždyť jsem ty piva koupil tady nedávno v akci. Dědek že si vymejšlim a že je nikdy neměli. A podával lahve které že neberou. Když už jsem je neměl kam dávat, povídám podej sem tu basu nastrkal jsem lahve naspátek do basy a už tam nepáchnu. Jezdím do Kolína do prodejny s pivama a tam nemám nikdy problém s ničím.
Do lídlu chodíme, ale většinou když už není akce. Kupuju si věci na oblečení, i vercvajk různej. Jako kompresor, nebo tu plasmu bych tam nekupoval. Ale drobnější věci jo. Nějaký klíče, šroubováky a tyhle věci jo. To třeba do bagru, traktůrku nářadí není to drahý a jednou za rok s tím u traktůrku, minibagru odpojit baterku, nebo utáhnout šrouby ujde. Ale mám i monterky, tryčka, mikyny, hlavně si tam kupuju ty termo věci. Mám odtamtud hafo věcí a akorát ta větší stříkací pistole mě pozlobila, ale už jsem ji dal do cajku. Jo důchodci po ránu, když je akce to je mazec. Potkal jsem tam jednou známího a ten měl naštudováno kde v kterým obchodáku co mají v akci. Polítá je všechny a nakoupí v akcích na týden. Tahal mi z košíku pytlík s bramborama a přijď si je koupit zejtra. To budou o 1/3 levnější! :vysmech: No a manželka že je chce zejtra na oběd. :vysmech: A on neblázni nevyhazuj prachy počkej si do zítra. No ale já tam kvli bramorám druhej den nepojedu znova.

Jaryn82

#344 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Příbram Lidl 4 kousky tam leželi, tam to nikdo nechce asi :)

artemio

#345 Nový příspěvek od artemio »

Oco, bojíš se Parkside a jdeš do Sharks :rohy: to si pomůžeš. Měl jsem na dílně dvě MIG svářečky Sharks, kvalita ještě o třídu horší než modrý Einhel :pistol: Ale třeba to byl jen nějaký horší model :-/
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“