Sloupové vrtačky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: Sloupové vrtačky

#1081 Nový příspěvek od Franta.cz »

A jak se to jmenuje a kde se to dá sehnat?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#1082 Nový příspěvek od Atlan »

Napr Drillpro 5pcs HSS 6542 Titanium Coated Hole Sawtooth HSS Hole Saw Cutter Drill Bit Set 16/18.5/20/25/30mm
https://banggood.app.link/rTLJrvxqDT
Ale bude treba chladit a casto vytahovat von. Ale je to do plechu, tak ze maxx cca 5mm
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Shrek

#1083 Nový příspěvek od Shrek »

Jsem si koupil tohle, vrta to supr, myslim ze tl. 25mm jsem s tim vrtal v klidu, neboo 22 uz nevim.
Zalezi jakou potrebujes presnost, nejaka desitka do plusu tam je, 2-3
https://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pr ... A1k%2040mm
Hodne mazat, v podstate to musi bejt porad pod olejem.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Franta.cz

#1084 Nový příspěvek od Franta.cz »

Dík chlapy.
Vrtačka má morse 4 tzn do 50 mmm vrtám vrtákem.
Potřebuju něco na občasné vrtání větších průměrů.Přesnost +- 1mm není problém.

Shrek

#1085 Nový příspěvek od Shrek »

Ahaaaa, tak co jsem ti posilal, tak to je asi jen do 55.
pokud potrebujes vetsi, tak maj tohle https://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pr ... -RUKO.html
dole na starnce jsou dalsi prumery.
Musis k tomu kupit i unasec, funguje to taky dobre
Obchod je ok, uz jsem od nich bral vickrat
Na tom z prvniho odkazu, si mi to pri 50tce malicko hryzlo pri dovrtavani a samozrejme jsem vylomil zub, ale na to jsem byl upozornen prodejcem- viz: Ptal jsem se ho, ktery mam koupit a odpoved byla
Dobrý den,
rozhodně ten vykružovák s tvrdokov. zuby.
Při strojním vrtání to jde pěkně, upíná se do klasického sklíčidla.
Max vrtaná síla je cca 22mm.
Materiál musí být pevně upnut a je třeba opatrně dovrtávat( v této části vrtání se při hrubém zacházení občas ulomí nějaký zub.

Ja to mam kdyz potrrebuju narychlo neco opravit a nejsem schopnej zajistit treba vypalek z lejzru (sobota-nedele) a taky je to dobry na mobilni vrtani, jde to i aku.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.

Franta.cz

#1086 Nový příspěvek od Franta.cz »

Shrek

#1087 Nový příspěvek od Shrek »

Jo, akorat jsem asi smazal objednavku, a nevim esli jsme nebral ten drazsi. To uz si nepamatuju, jsou to 2-3 roky z5. Ale myslim ze jsem bral tenhle, protoze jsem usoudil ze vic jak 100mm nikdy vrtat nebudu :smich:

Franta.cz

#1088 Nový příspěvek od Franta.cz »

Dík 8)

rourek

#1089 Nový příspěvek od rourek »

Máte někdo zkušenosti s použitím vyvrtávací hlavy na stojanové, nebo sloupové vrtačce? Případně bych to provozoval na V 40 (MK 4). Třeba něco takového: https://www.svarecky-obchod.cz/kovoobra ... LcEALw_wcB
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

ota

#1090 Nový příspěvek od ota »

A myslíš, že to morse udrží bez zajištění upínacím šroubem? Třeba jako na frézce. Ono to asi půjde ta V40 bude dost tuhá na to. Hlavně aby neměla vyběhaný vřeteno. To by drnčelo samo o sobě. Myslím, že i dost silný vřeteno bude u ní. Jakože aby se neohnulo při nakopnutí nože. Vím že jsme měli na radiálce vykružovák třeba na velký průměry a musel se umět naostřit nůž, aby se to nekousalo, nebo nebyl moc ,,hladovej" To pak drnčelo a občas se ta hlava vyklepala z vřetena. Záleží na vřetenu, jaké je tam to morse vymordovaný. Vím že někteří chlapi měli vykružovák s dvouma nožema. Aby to bralo rovnoměrně. Nože proti sobě stavitelný.

Jaro25

#1091 Nový příspěvek od Jaro25 »

Ja som robil na V16-ke, čo má MK2 s hlavičkou priemer okolo 45 mm. Tým že to nemalo strojný posuv a samotná hlavička je dosť prťavá, tak som to bral po desatinách, ale šlo to. Myslím že keď ten kužeľ udrží špirálový vrták 40 mm, tak s tou hlavičkou keď sa dá malá špona, tak to pôjde. V40-ka má vreteno na kuželíkových ložiskách, tak by nemal byť zásadný problém prípadnú vôľu vymedziť.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

rourek

#1092 Nový příspěvek od rourek »

Oto, vykružovák je něco jiného, to jdeš do plného, tady bych ubíral šponu z předvrtané díry a u toho určitě nebude tak velký řezný odpor.
Jaro, jestli dobře chápu, měl jsi upnutý nějaký vykružovák v klasickém vrtačkovém sklíčidle??
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Hannes

#1093 Nový příspěvek od Hannes »

Nebude lepší použít vyvrtávací tyč ?

ota

#1094 Nový příspěvek od ota »

Jo asi jo, když budeš rozumně ubírat šponu po šponě. Je dobrý, že když si oměříš díru tak budeš vědět podle toho malého noniusu, o kolik se vyvrtá, zvětší. Ono právě třeba když je vyrajtovaný morse, tak u toho vrtáku třeba 40 mm dost podrží vyražeč. I když je to naražený dobře a náhodou se pootočí v morse, tak to vyražeč nepustí. Protože to tlačíš proti materiálu a nemá to kam povolit. Ve fabryce jsem ty vyražeče opravoval. Dědek vždycky dovezl káru vrtáků z provozu s utrhanýma vyrežečema. Třeba byli schopný urvat i u 15 vrtáku vyražeč jak nic. Až po 80 vrták. Ono pak ta 80 vrták když byla 4x naostřená a na radiálce urval vyražeč, tak se to oplatilo opravit. Vrták byl docela drahej už tenkrát.
Já to spíš jedu doma na frézce tou hlavičkou. Ta je přeci jen tužší a můžeš si najet stolem a tu hlavku utáhnout šroubem. Ale jak píšeš po malejch šponách taky jedu. Ale to jen sem tam.

Shrek

#1095 Nový příspěvek od Shrek »

rourek píše:Máte někdo zkušenosti s použitím vyvrtávací hlavy na stojanové, nebo sloupové vrtačce? Případně bych to provozoval na V 40 (MK 4). Třeba něco takového: https://www.svarecky-obchod.cz/kovoobra ... LcEALw_wcB
Tohle jsem naposledy pouzil na ucnaku vrtacka mela v nazvu 50, a klaviaturu jak harmonika, na prehozeni otacek, asi to byla VR50... pac vykruzovakem to tenkrat neslo taxe to delalo timhle, vono uz to bude takovejch dobrej 25let :-)))) paxem od nastrojariny utekl, nebyla prace, texem zdrhl k truhlarine a u ty vydrzel asi 18 let. ke strojarine uz se asi nevratim, vsechno jsem zapomel :-/ :'(

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“