Frezka TOS FA3U
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Frezka TOS FA3U
V čem je rozdíl v Morse redukci na vrták a na frézu?
Frézu musíš upnúť aj skrutkou pretože pri zábere ju má snahu vytiahnuť z dutiny, naopak vrták do dutiny zatláča, tak ten nevytiahne. Ovšem sú aj vrtáky zo závitom, a frézy s unášačom-no tie sa používajú na vyvrtávačkách, a zaisťujú sa klinom skrz vreteno a stopku. No sú aj pravorezné frézy s lavou skrutkovicou-tie pri frézovaní tiež zatláča do dutiny, no moc sa nepoužívajú- majú velký rezný odpor.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Ahoj koukni na to vlákno o té Tvojí fréze. Tam je to popsaný a jsou tam i fotky pouzdra pro vrták a pouzdra pro stopkovou frézu. Snad jsem to tam popsal čitelně, je to román, ale je to tam myslím popsaný.
- draňďák
Omlouvám se, že se vetřu do vlákna, ale abych zbytečně nezakládal nové. Nevíte někdo, co je to za typ frézky viz odkaz: https://joseph-drtikol.rajce.idnes.cz/frezka/
není na ní žádný štítek a co jsem zkoumal po internetu, tak jsem ji nemohl k žádné přiřadit.
P.S. je trošku zaházená nepořádkem.
Máte s ní někdo osobní zkušenosti?
Děkuji za odpověď.
není na ní žádný štítek a co jsem zkoumal po internetu, tak jsem ji nemohl k žádné přiřadit.
P.S. je trošku zaházená nepořádkem.
Máte s ní někdo osobní zkušenosti?
Děkuji za odpověď.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem na to ted koukal a hned na prvni pohled se to da poznat, ze ty redukce na vrtak maji drazku pro vyrazeci klin ne? jestli tomu dobre rozumimOndras83 píše:V čem je rozdíl v Morse redukci na vrták a na frézu?
podel toho to tedy vypada, ze mam vsechny redukce na vrtaky (mk4 a 2ks mk2)
takze na frezy musim shanet dal
Jo ta redukce má drážku na klín. To je vrtáková, je právě o kus delší směrem do vřetena. Aby klín byl až nad vyražečem vrtáku. Tam Ti právě neproleze šroub na utažení té stopkové frézy. Je závit přímo v té vložce pro utažení do vřetena.
Musíš koukat po těch bez drážky na klín a bez závitu ve stopce. Aby tam prolezl šroub pro utažení frézy.
Musíš koukat po těch bez drážky na klín a bez závitu ve stopce. Aby tam prolezl šroub pro utažení frézy.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
uz je mi to jasny, super, diky!
Ahoj
chcem si vyrobiť takúto spojku na zubové čerpadlo podla vlastných potrieb, avšak mám problém s vnútornými drážkami. Dá sa niekde nájsť tabulka aký majú mať drážky tvar, hlbku a podobne? Sústruh, frézu, štuchaciu hlavu a deličku mám tak to chcem zbuchnúť doma
Je to na čerpadlo UN-20L. Nová komplet spojka stojí 2000kč aj s protikusom a ešte by som ju musel upravovať..
chcem si vyrobiť takúto spojku na zubové čerpadlo podla vlastných potrieb, avšak mám problém s vnútornými drážkami. Dá sa niekde nájsť tabulka aký majú mať drážky tvar, hlbku a podobne? Sústruh, frézu, štuchaciu hlavu a deličku mám tak to chcem zbuchnúť doma
Je to na čerpadlo UN-20L. Nová komplet spojka stojí 2000kč aj s protikusom a ešte by som ju musel upravovať..
Zetor 4011
to vypadá na nejaky "evolventní" drážkování čili to má tvar stejné jak ozubeny kola?
https://www.google.com/search?q=evolven ... e&ie=UTF-8
https://www.google.com/search?q=evolven ... e&ie=UTF-8
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Re: Digitální odměřování
Dobrý den. Máte někdo na FA3V odměřování od fa JIRKA ? Chtěl jsem probrat uchycení lišt. Díky :-)
Kdyby měl někdo zájem, budou k prodeji 2 frézky.První bude prodávat kamarád, je to typ F4S, digitální odměřování SINO všech 3 os cca 2 r. staré.Vyjížděcí pinola,kužel ve vřeteni ISO 50 +nějaké trny a redukce.Cenu říkal cca 50 000,-.
Druhou budu prodávat já, je to nástrojářská frézka asi FN18, vertikální vřeteno s vyjížděcí pinolou, horizontální vřeteno, obě vřetena MK4.Strojní posuv v ose X a Z.Digitální odměřování 2 os /X,Y/ Heidenhain.Je k ní svěráček šířka 100 s rozevřením cca 150 mm + nějaké redukce + štosovací hlava.Cena cca 45 000,-.Ideální do garáže, nezabere skoro žádné místo.
Fotky můžu zaslat na mail.
Druhou budu prodávat já, je to nástrojářská frézka asi FN18, vertikální vřeteno s vyjížděcí pinolou, horizontální vřeteno, obě vřetena MK4.Strojní posuv v ose X a Z.Digitální odměřování 2 os /X,Y/ Heidenhain.Je k ní svěráček šířka 100 s rozevřením cca 150 mm + nějaké redukce + štosovací hlava.Cena cca 45 000,-.Ideální do garáže, nezabere skoro žádné místo.
Fotky můžu zaslat na mail.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
kámoš byx ji asi vzal dám vědět dovečera tu fn 18
Naposledy upravil(a) kenybz dne čtv led 31, 2019 12:39 pm, celkem upraveno 1 x.