Domaci soustruh

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Rozzik

#31 Nový příspěvek od Rozzik »

Standa píše:Ty èoveèe kolik by si chtìl za ten soustruh co ho nikdo nechce? :shock:
Musim podotknout ze je to opravdu na vystavovani, vse je vybehane, ma to tusim anglicke miry, takze tak se na to chodit koukat. Na nejake velke soustruzeni to fakt neni a o presnosti si musi clovek nechat zdat. Cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

bastardtraktor

#32 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Samé pìkné stroje a šikovný lidi. :)
Mám prastarý Rakousko-Uherský soustruh . Býval s transmisema, ale je tam Motor pøejz pøevodovku z Moskvièe. Koupil jsem ho za 15, ale dodnes nezbyl èas se na to nauèit dìlat. Umim dobøe kurvit nože. V uèení nás nauèili prd. :'(
ooooooooooooo

bertik

#33 Nový příspěvek od bertik »

Koupili jsme s kamarádem pøed pár roky SU50 a to je podle mì snad nejlepší soustruh na fujšování. 8)

kysmen
Kontaktovat uživatele:

#34 Nový příspěvek od kysmen »

netopím v dílnì . Pøi jaké teplotì zamrzne emulze u soustruhu (pomìr asi 40:1)
JEDE TRAKTOR JE TO ZETOR JEDE DO HOR ORAT BRAMBOR
http://kysmen.wordpress.com/

bibos
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od bibos »

-5 8) :-/

bastardtraktor

#36 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Rozzik píše:
Tento stary soustruh je taky z poldovky ale my ho mame cca 28-30 let, nikdy se nem nedelalo, protoze byl hnanej pres transmisni hridel a za tu dobu nebyl kdo by to predelal na normalni motor, taky bysme to otcem chteli dat pryc, ale nikdo to neche a do srotu je mi to lito, do muzea technickyho v praze jsem jeste nepsal.
Obrázek
Tak pøesnì tak vapadá ten mùj, ale je dìlší a má pod tìma transmisema dutou nohu s narovnanými ozubenými kloly na závity a je delší - váží asi 1500kg - je pøedìlaný na elekromotor pøejz pøevodovku z auta. Lože je pod univerzálou kousek vyndavací na dìlání velikých prùmìrù. Bylo k tomu spousta vìcí - dal jsem za to cca 8 kè / kg. Myslel jsem si, že se na tom nauèím, ale nìjak nevím jak - v uèení nás to uèili jen okrajovì. Potøeboval bych uèitele
Je na nìm napsáno
SCHUCHARDT + SCHUTTE
Wien,Budapest ,Prag
ooooooooooooo

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Pepino »

kdyz mas masinu nejni problem se na tom naucit.. 8)

lukpfe

#38 Nový příspěvek od lukpfe »

Nedá mi to abych se taky nepochlubil.
ARIS STRUNGULI ARAD SNB 400x1000
made in romania. Je to takové dodìlej doma. Když jsme ho pøivezli, tak jsme v tom další mìsíc leželi a opravovali kde co - mazací kanály zalepené barvou, nezajištìnou pøedlohu vøeteníku, elektriku, spálený motor rychloposuvu, zapomenuté zlámané rumunské vrtáky atd. Je to rok 1980 a prakticky nepoužívaný-byl v údržbì.
Obrázek

Obrázek
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!

chavier
Site Admin

#39 Nový příspěvek od chavier »

kdybyste nekdo videli pekny sustruh, velikosti jak ma Kysmen, tak mi dejte echo..dekuji ;-)

Lars
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od Lars »

na 100% maji soustruhy v excaliburarmyv ostromìøi. taky je mìli v dražkovicích, ale tam na to normalnì pršelo
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

chavier
Site Admin

#41 Nový příspěvek od chavier »

to je takove rizikove to kupovat od nejakeho velkoprodejce, budou to vyrazene sunty s koplym lozem a cenou vysokou. Chce to nejak od znamych

Zdeněk B.

#42 Nový příspěvek od Zdeněk B. »

lukpfe: Super masina, ja mam SNB 400/2000. Kdyz se mu obcas trochu povenujes, je to soustruh k nezaplaceni. Ja si na nej nemuzu stezovat, osobne se mi na nem dela lip nez treba na SV 18 nebo SUcku 8)

lukpfe

#43 Nový příspěvek od lukpfe »

Ja nevim, nikdy jsem na žádným jiným poøádnì nìdìlal. Je fakt, že od té doby, co jsme všechno opravili chodí spolehlivì a dokonce i pøesnì. Moc toho totiž nenadìlal. Nemáš prosím nìjakou dokumentaci? Díky
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!

Frantík

#44 Nový příspěvek od Frantík »

chavier píše:kdybyste nekdo videli pekny sustruh, velikosti jak ma Kysmen, tak mi dejte echo..dekuji ;-)
Soustøeï se na výprodeje z army . Pojízdné dílny PV3S mìli pìknej kousek v boudièce. Jeden je k mání tady v Plzni, ale na cenu se radši ani neptej. málem sem spadnul pod stùl, když mi jí majitel kšeftu sdìlil do tydlyfónu. :shock: , zøejmì se asi trošku :hrabky: , jinak si to tìžko vysvìtlim. Obvzl᚝, když kompletní vendu koupil za cca 3000Kè.
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

bastardtraktor

#45 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Frantík píše:
chavier píše:kdybyste nekdo videli pekny sustruh, velikosti jak ma Kysmen, tak mi dejte echo..dekuji ;-)
Soustøeï se na výprodeje z army . Pojízdné dílny PV3S mìli pìknej kousek v boudièce. Jeden je k mání tady v Plzni, ale na cenu se radši ani neptej. málem sem spadnul pod stùl, když mi jí majitel kšeftu sdìlil do tydlyfónu. :shock: , zøejmì se asi trošku :hrabky: , jinak si to tìžko vysvìtlim. Obvzl᚝, když kompletní vendu koupil za cca 3000Kè.
Nejhorší je, že ty výprodeje od ArmádyÈR maj veøejnejma soutìžema zajištìný jen takový vjlupci.a vykukové.

Jdiné, jak zíslkat neco levnìji je, že armáda to dává bezúplatnì obcím a neziskovkám atd.

My máme starostku, místostarostku a v zastupitelstvu samý starý báby - je sice fajn, ale ženský nevysvìtlíš na co by se hodila V3Ska s dílnou i bez papírù , když u nás v obci konèí silnice a vùbec nic - darmo mluvit.

Kámoš ukecal starostu u nich vevsi, aby do toho šel a získali V3S fekál, dílnu a cisternu na èistou vodu.
ooooooooooooo

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“