Musim podotknout ze je to opravdu na vystavovani, vse je vybehane, ma to tusim anglicke miry, takze tak se na to chodit koukat. Na nejake velke soustruzeni to fakt neni a o presnosti si musi clovek nechat zdat. CusStanda píše:Ty èoveèe kolik by si chtìl za ten soustruh co ho nikdo nechce?
Domaci soustruh
- bastardtraktor
- kysmen
- Kontaktovat uživatele:
netopím v dílnì . Pøi jaké teplotì zamrzne emulze u soustruhu (pomìr asi 40:1)
JEDE TRAKTOR JE TO ZETOR JEDE DO HOR ORAT BRAMBOR
http://kysmen.wordpress.com/
http://kysmen.wordpress.com/
- bastardtraktor
Tak pøesnì tak vapadá ten mùj, ale je dìlší a má pod tìma transmisema dutou nohu s narovnanými ozubenými kloly na závity a je delší - váží asi 1500kg - je pøedìlaný na elekromotor pøejz pøevodovku z auta. Lože je pod univerzálou kousek vyndavací na dìlání velikých prùmìrù. Bylo k tomu spousta vìcí - dal jsem za to cca 8 kè / kg. Myslel jsem si, že se na tom nauèím, ale nìjak nevím jak - v uèení nás to uèili jen okrajovì. Potøeboval bych uèiteleRozzik píše:
Tento stary soustruh je taky z poldovky ale my ho mame cca 28-30 let, nikdy se nem nedelalo, protoze byl hnanej pres transmisni hridel a za tu dobu nebyl kdo by to predelal na normalni motor, taky bysme to otcem chteli dat pryc, ale nikdo to neche a do srotu je mi to lito, do muzea technickyho v praze jsem jeste nepsal.
Je na nìm napsáno
SCHUCHARDT + SCHUTTE
Wien,Budapest ,Prag
ooooooooooooo
- lukpfe
Nedá mi to abych se taky nepochlubil.
ARIS STRUNGULI ARAD SNB 400x1000
made in romania. Je to takové dodìlej doma. Když jsme ho pøivezli, tak jsme v tom další mìsíc leželi a opravovali kde co - mazací kanály zalepené barvou, nezajištìnou pøedlohu vøeteníku, elektriku, spálený motor rychloposuvu, zapomenuté zlámané rumunské vrtáky atd. Je to rok 1980 a prakticky nepoužívaný-byl v údržbì.
ARIS STRUNGULI ARAD SNB 400x1000
made in romania. Je to takové dodìlej doma. Když jsme ho pøivezli, tak jsme v tom další mìsíc leželi a opravovali kde co - mazací kanály zalepené barvou, nezajištìnou pøedlohu vøeteníku, elektriku, spálený motor rychloposuvu, zapomenuté zlámané rumunské vrtáky atd. Je to rok 1980 a prakticky nepoužívaný-byl v údržbì.
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!
Soustøeï se na výprodeje z army . Pojízdné dílny PV3S mìli pìknej kousek v boudièce. Jeden je k mání tady v Plzni, ale na cenu se radši ani neptej. málem sem spadnul pod stùl, když mi jí majitel kšeftu sdìlil do tydlyfónu. , zøejmì se asi trošku , jinak si to tìžko vysvìtlim. Obvzláš, když kompletní vendu koupil za cca 3000Kè.chavier píše:kdybyste nekdo videli pekny sustruh, velikosti jak ma Kysmen, tak mi dejte echo..dekuji
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)
- bastardtraktor
Nejhorší je, že ty výprodeje od ArmádyÈR maj veøejnejma soutìžema zajištìný jen takový vjlupci.a vykukové.Frantík píše:Soustøeï se na výprodeje z army . Pojízdné dílny PV3S mìli pìknej kousek v boudièce. Jeden je k mání tady v Plzni, ale na cenu se radši ani neptej. málem sem spadnul pod stùl, když mi jí majitel kšeftu sdìlil do tydlyfónu. , zøejmì se asi trošku , jinak si to tìžko vysvìtlim. Obvzláš, když kompletní vendu koupil za cca 3000Kè.chavier píše:kdybyste nekdo videli pekny sustruh, velikosti jak ma Kysmen, tak mi dejte echo..dekuji
Jdiné, jak zíslkat neco levnìji je, že armáda to dává bezúplatnì obcím a neziskovkám atd.
My máme starostku, místostarostku a v zastupitelstvu samý starý báby - je sice fajn, ale ženský nevysvìtlíš na co by se hodila V3Ska s dílnou i bez papírù , když u nás v obci konèí silnice a vùbec nic - darmo mluvit.
Kámoš ukecal starostu u nich vevsi, aby do toho šel a získali V3S fekál, dílnu a cisternu na èistou vodu.
ooooooooooooo