Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
pawka

Re: Svářecí technika

#4516 Nový příspěvek od pawka »

dnes jedine puls a kdyby multifunkce i s ac tigem...tzn mma/mig/tig hf/dc/ac/ plasma
http://www.alfain.eu/k378-svarovaci-tec ... ltifunkcni
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

vitex

#4517 Nový příspěvek od vitex »

chuck77 píše:taky sem tady dloho hledal radu a pomoc a mimo Jaryn82 se nikdo nenamáhal?
Ani se těm dotyčným nedivím,když si tazatel není schopen přečíst alespoň pár příspěvků zpátky a stejné dotazy se do nekonečna opakují.

ota

#4518 Nový příspěvek od ota »

V těch svářečkách se moc nevyznám. Ale jak dává odkaz pawkana ten alfain, nevím ve firmě jich pár mají a myslím že používají jen jednu mašinu od nich. Ostatní pokaždé stály v koutě zaprášený. To samí bylo ve firmě co jsem dělal dřív. Asi tři svářečky stály v koutě. Nepamatuju si jaké hodnoty, nebo typ. Ale tady to jsou starší mašiny kysna a na ní podvač čtyřkladka. No a když jsem se se svářečema bavil, tak s tím moc nechtějí vařit. Mám doma malej invertor od alfain a zatím spokojenost s ním. Ale u těch větších nevím proč s tím nechtějí dělat.

stanik84

#4519 Nový příspěvek od stanik84 »

Ota: koukám všude stejný :). U kamaráda mají nějaký Froniuse, ty jedou pořád a Alfa stojí v koutě :)

Jinak nejsem zastánce čehokoliv multifunkčního. Umí to většinou všechno, ale nic pořádně.

tito

#4520 Nový příspěvek od tito »

Domu multifunkci radši ne. invertor se kupuje aby byl co nejlehcí, tak proč se tahat někde s multifunkci, radši všchno zvlášt. A když ti chcipne multifunkce tak si nahranej, takhle si vezmeš něco jineho a doděláš to.

MP 80

#4521 Nový příspěvek od MP 80 »

nieco k omi 256
cca 4r som ju musel pouzivat v praci :)
plusy-Priemerne velka krabica (v ktorej nic nieje ,takze ked pojde do srotu nikto na nej nezbohatne). :)
Ked clovek prisne dodrzal cistotu zvarovanych ploch,sklon.polohu horaku ,prudovu hustotu a na susednej
hale niekto neustale nepripajal a nedodpajal 200kw el.motor tak to nejako zvaralo.
minus- nepodarilo sa mi ju nikdy vyladit tak aby pekne zapalovala obluk,casto prskla obcas ano obcas nie .Ladenie posuvu,priblizovacej rychlosti,dohorenia,predfuku,dofuku nemali trvaly efekt skor den od dna inak.(uz uz si clovek myslel ,ze to poriesil a na druhy den zasa v p...
Slaby hlavny trafak -vhodna iba na drobne tenke veci .Na st 10 som ju uvaril na 30cm zvaru.Inak vo vnutri je tolko nevyuziteho priestoru zeby sa tam este 20kg CU voslo,no to dnes uz nieje v mode. :)
katastrofalny potenciometer pre nastavenie pousuvu-sam sa chcel vzdy niekam pohnut-inam nez
som chcel ja.(kvalitne potenciometre by asi vyrobcu zruinovali).
odpudzujuca zlta farba :)
varil som v Co2,Stroj bol uplne novy kupeny premna
mp80

MP 80

#4522 Nový příspěvek od MP 80 »

nieco k Alfain
po omi256 som dostal cca 10r staru Alfain 400ata (sila inovace :) ).Dostal som ju preto ze som nuteny zvarat mat. cca 15mm hruby no a nato ta 256ka jednoducho nema.
plusy
modra farba ,vyrazne zlepsenie oproti zltej. :) digitalne ukazovatele V/A
rozsah do 400A ,vodou chladena .Vari slusne pokial clovek dba na cistotu mat.a ostatne veci -poloha,sklon,rychlost postupu,nastavenie primeraneho vykonu podla mat..Varim pravidelne na cca 280A
napis SILA INOVACE pravdepodobne znamena ,ze nejaky 15r student elektroniky napisal kratky program do jednocipu a oprostil toto zariadenie od potenciometrov. (asi podobnej kvality ako v pripade omi256)
A ked uz pisal ten program mohol tam aspon naprogramovat aby clovek mal moznost si prepnut dva rozahy vykonu-to nekonecne tocenie airportom je fakt na nervy.(prepnutie vykonu na odbocke by som prezil).
minusy
trocha sa mi zda ze ma pomerne dost velky rozstrek -poznam aj stroje co su v tomto smere lepsie.
slabe ulozenie 15kg cieky .Nemoznost vypnut cerpadlo chladenia pokial ma clovek obycajny horak.Zbytocne velka krabica v ktorej zasa takmer nic nieje (musel by som vam to odfotit :) )Digitalne ukazovatele ktore ukazuju vsetko mozne (asi blesky vo vzdialenosti 30km ) prud tam skoci raz 200 a po opatovnom zvare kludne 250 alebo 150 :) to same napatie.Ja viem ze by to mal nastavovat pomocnik pocas zvarania -no dnes uz nieje socializmus aby mal clovek niekoho k ruke.Programator mohol kludne skusit zozbierat povedzme 10hodnot pocas povedzme 1000ms tie spriemerovat a zobrazit a nie zobrazovat poslednu amplitudu na tlmivke alebo nahodne nafiltorovanej hodnoty bohvie odkial :)
varim zmesou Ar/Co2
mp80

MP 80

#4523 Nový příspěvek od MP 80 »

no a nieco este k tomu co mam doma
OERLIKON 321 mig /mag

odbocka
2x 12 st
3x odbocka na tlmivke
30%320A
60%280A
100%250A
chladenie voda,plyn Ar/C02 ,bez tazkosti plechy 1mm-30mm(vo vrstvach) .
Tento stroj nema ziadne ine nastavenia pristupne obsluhe okrem rychlosti posuvu drotu.Vsetky ostatne parametre su nastavene od vyroby a je to asi to naj.riesenie .Stroj max.poctivo postaveny (keby sa sem dali dat rychlo fotky ukazal by sa rozdiel medzi omi256-Alafinom 400 a mojim strojom .)Je to jednoducho plna skrina materialu a nie prazdna vykradnuta plechova buda pre psa :)
Moj stroj ma nenuti robit nic iba spravne nastavit vykon a plynule viest horak.
este cena strojov
cca omi 256 800e nova
alfa 400 2500e nova
oerilkon cez inzerat na bazosi 500e starsia

este na doplnenie vzdy som varil drotom 1mm vo vsetkych strojoch
mp80

ITS

#4524 Nový příspěvek od ITS »

Velmi děkuji kolegovi MP 80 za nádherný příspěvek. Naprosto potvrzuje moje amatérské zkoumání.
Současné malé "České" odbočky - rádoby profesionální stroje - jsou asi všechny stejné. Reagují na všechny drobné impulsy v elektrické síti, při jednom nastavení umí vše od prskavky až po kousek profi sváru, potenciometry vyžadují ruku olympijského mistra ve střelbě. Když dojde k elektronické inovaci, tak je to na úrovni studentské vědecké činnosti. A je celkem jedno, zdali jde o OMI, Alfu, nebo KIT.
Když jsem do firmy koupil KIT2200, tak jsem prvně litoval, že jsem jej nekoupil se synergií. Ale dnes je mi jasné, že by to bylo totéž v bledě modrém. Jsem rád, že další volba byl Migatronik.

kenybz

#4525 Nový příspěvek od kenybz »

já tu samozřejmě žádnou konkrétní mašinu chválit nebudu bo nejsu svářeč ale jen k té "kvalitě síte"...
postavil jsem navařovací automat a ne a ne ho seřídit dělal si co chtěl....pak se převezl do sousední haly a ejhle
jelo to jak z praku...jinak v té firmě byly jen ty svářečky žluté barvy primár je CU a sekundár Al a na navařováku 500W žluté barvy :smich:
dneska údržba jaksi neni rozvaděče v špatném stavu.....
to mě připomělo jak jsem před lety dovezl wlspéčko a kurva co to furt vaří pokaždé jinak...všecko změřené opravené...už jsem aj začal nadávat...a slyším jak pes štěká říkám si asi někdo zvoní...no a před vratam sůsedka že sa nám jiskří z drátů na baráku tak jsem zavolal poruchovou službu dali to dokopy a od té doby to byla uplně jiná svářečka...tak doporučuju prověřit síť aď už je to v baráku doma nebo ve firmě odbočkové svářečky jsou nato dost citlivé

kenybz

#4526 Nový příspěvek od kenybz »

dneska někdo dovezl do šrotu kompletní wlspéčko dokonce je předělané na eurohořák má i delší kabel k podavači

ota

#4527 Nový příspěvek od ota »

Jsi ho odvlekl dom co! :vysmech: Když jezdím do firmy je tam taková ta hadrová hala vedle za plotem u druhé firmy. Jednou byl vítr jak cip a urval půlku plachty z té haly. Koukám co to tam je a oni svářečky. Asi 5 kusů svářeček. Takové ty s tím ramenem. Sedíš na sesly u stolu a nad sebou máš rameno s hadicí a v ruce jen hořák. To aby nebolela pačmák při celodením vaření. Jsou to staré poctivé mašiny. každá bude mít možná 5 metráků myslím že nějaké 600 to jsou. No už tam na ně prší možná rok. :( Nakonec skončí taky tak. Pořát nějak v té škéce špekuluju, jestli si nekoupit ve firmě jednu větší mašinu. Jsou to vodníci, ale většina je právě Alfain. Síla inovace tam taky píšou! :smich: Ty co stojeji v koutě. Mám toho Migatronica 200 zatím stačí. Ale na velký vaření to není. Hnát to delší dobu to nejde. Musím to okouknout co tam je za jiný značky.

kenybz

#4528 Nový příspěvek od kenybz »

nic jsem nedovlekl jedno stačí ....ale vypadala slušně nahlédl jsem aj pod sukni a všechno tam bylo....
na to tvoje sváření ti bude ta alfa taky stačit
určitě jí nedáš takový záhul aby se projevily její krajní meze

ota

#4529 Nový příspěvek od ota »

No když ta Alfa co jsem měl možnost se strašně blbě šteluje. Našteluješ si to a vaříš. Pak si cosi pokarbikuješ a jedeš dál a najednou to začne koktat. tak zase šteluješ a všříš dál. A znovu to najednou začne lepit. Pulzovat drát, koktat. Prostě to všechno přejdeš, povyměňuješ bovden, projdeš kladky vyčistíš vyfoukáč dáš do cajku a ono to jede. A za chvíli znovu. Prostě se s tím morduješ a uděláš prd. Protože to nejvíc zlobí, když to nejvíc potřebuješ. A to dělají všechny. Možná že ta jedna je trošku kloudná. Ale kolikrát si postaví hlavu taky. To když si vezmu Froniuse nebo i to Selco, tak to jede celej den aniž ny Jsi kolem toho tancoval. To samí ten Migatronik co mám. Mám tam bovden ještě od prodejce. Průvlak hubice už jsou jak vix černý a pohoda. Jenže tuhle jsem dělal ty plocháče a vařím a vařím a pak čuchám a kurva co to smrdí? A ona svářečka. Doprkýnka ještě si to osel spálím! No vyvářel jsem takoví kusance co chyběly na 40 x 70 mm plocháčích a to byl záhul pro toho mojeho prcka.

kenybz

#4530 Nový příspěvek od kenybz »

to vypadá na potenciometr nebo studeňák vem to na výlet do brodu tak jak vitex kompresor :friends:
když to koktá cvaká v tom?

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“