Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Jak říkáš,dlouhodobá funguje perfektně ale krátkodobá se po každém půlčáku zhoršuje.
půlčák je jak DELETE
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Sice to nevim na 100% ale tipuju ze to bude otazka řízeni svařeciho proudu a napetí +zpetna vazba (u invertoru tohle bude relativne jednoduche a ucinne reseni).Pravdepodobne se nebude jednat o tlumivku jako takovou.Ale nejsem elektronik takze je mozne ze mi to nekdo vyvrátí.A třeba i uvede na pravou míru.Sender píše:Jak vlastně funguje ta elektrtonická tlumivka (princip) ?
Já mam treba v Wmp200 transduktor (je skoro velka jak svareci trafo)coz je klasicka tlumivka ale ma i vinutí ktere je napajene napetim+- 5V (syceni jadra) a slouzi k jemnemu doladeni svarecimu napeti MAG svarecky.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Něco podobnýho jsem myslel.Na netu jsem viděl fotky cočka Jasic,kterej tu "elektronicky" řízenou tlumivku má.Podle fotek to vypadá,že tlumivka má dvojí vinutí.Připadá mi že se tam možná nějak mění napětím druhýho vinutí magnetický vlastnosti jádra ? Škoda že cočko s touto funkcí nemám.Hned bych to prozkoumal.exot píše:...
Já mam treba v Wmp200 transduktor (je skoro velka jak svareci trafo)coz je klasicka tlumivka ale ma i vinutí ktere je napajene napetim+- 5V (syceni jadra) a slouzi k jemnemu doladeni svarecimu napeti MAG svarecky.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
U ty my Wmp to slouzi k jemnymu doladeni napeti(takze se to da ladit mezi dvema stupni prepinace takze je to sice skokove ale to jemne doladeni lehce prekryva jednotlive stupne prepinace.
Ale dost mozna ze to je reseno u jinych svarecek jinak (u te me je to velky a tezky jako krava).
Dnesni moderni svarecky jsou defacto rizene pocitacem ktery hlida a doladuje mnohokrat za vterinu ruzne parametry takze diky tomu muze mit svarecka mnoho vychytanych funkci i ruzne programy na svareni ruznych materialu pro ruzne metody atd(v podstate takřka je vse otazkou naprogramovani Mig Mag Fcaw Mma Tig)Diky tomu lze svaret v ruznych prechodovych stavech nebo i za jejich hranicemi kde to driv nebylo mozne.Mnohe svareci procesy by bez toho nebylo mozne provadet(kuprikladu ruzne pulzni rezimy kdy svar vypada i od laika jak kdyby byl udelany strojem nebo pri pouziti velkych podavacich rychlosti kde je potreba velice presne regulovat a doladovat svarovaci parametry.
Ale dost mozna ze to je reseno u jinych svarecek jinak (u te me je to velky a tezky jako krava).
Dnesni moderni svarecky jsou defacto rizene pocitacem ktery hlida a doladuje mnohokrat za vterinu ruzne parametry takze diky tomu muze mit svarecka mnoho vychytanych funkci i ruzne programy na svareni ruznych materialu pro ruzne metody atd(v podstate takřka je vse otazkou naprogramovani Mig Mag Fcaw Mma Tig)Diky tomu lze svaret v ruznych prechodovych stavech nebo i za jejich hranicemi kde to driv nebylo mozne.Mnohe svareci procesy by bez toho nebylo mozne provadet(kuprikladu ruzne pulzni rezimy kdy svar vypada i od laika jak kdyby byl udelany strojem nebo pri pouziti velkych podavacich rychlosti kde je potreba velice presne regulovat a doladovat svarovaci parametry.
Zdravím vespolek, jdu na radu. Mám na COčku redučák s jedním budíkem a chci si pořídit i druhý budík, ať mám přehled, kolik toho ve flašce ještě je. Zboku redučáku je kovová záslepka, je možné druhý budík dát místo ní nebo musím pořídit celý nový redučák se dvěma budíky ? Díky.
Ahoj, tlak v lahvi ti toho moc neřekne. CO2 je ve flašce v kapalném stavu a odpařuje se do určitého tlaku dle teploty. Tzn. pokud tam ještě je nějaký kapalný tak ukazuje pořád stejně. Až se všechno odpaří tak teprve začne klesat tlak.
Ale to počítám poznáš i jenom s průtokoměrem.
Ale to počítám poznáš i jenom s průtokoměrem.
Přesně tak, jestli chceš mít přehled o náplni, tak pořiď váhu, ne manometr.
Každá flaška má na sobě naražený údaj TARA a jen vážením se u CO zjistí, kolik tam ještě je. Takže od celkové hmotnosti odečíst lahev(TARA) a je to.
Stejné je to u PB
Když mě chlapi dají bombu z výrobníku sodové vody, tak tam obvykle necelé dvě kila zůstávají. Svářečka to musí sežrat do nuly.
Stejné je to u PB
Když mě chlapi dají bombu z výrobníku sodové vody, tak tam obvykle necelé dvě kila zůstávají. Svářečka to musí sežrat do nuly.
nevím jestli humorný videa nebo sem,ale svářečka to je stopro https://www.youtube.com/watch?v=uPeHNJYHWrI
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
- exot
- Kontaktovat uživatele:
No sváří to ale svářečka to není sváří přímo síťovým napětím 110V a na regulaci proudu používá ten barel se slanou vodou.
No mě se zase u toho líbí ty cuklíky na nohách a tričko, kraťasy. Bylo by třeba, aby mu okuje šupla do cuklíků a tem by tam lítal! Vždycky když v létě jdu cosi vařit navlíknu se a obuju. A manželka že ty jseš jak pumpa v lítě! No a pak lamentuje, co jsi zase dělal s těma ponožkama, monterkama! Vřdyť je to samá díra! To si člověk párkrát zaskáče, než to vyndá, nebo vystydne!
Tak zase su o něco chytřejší, to jsem nevěděl s tím kapalným CO2. Díky všem.