Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Ono asi není čína jako čína.Třeba na netu hodně chválí Jasic (určitě už to někdo tady psal).Dá se s tím údajně vařit i hliník.Tipuju že pouze nějakej ALMG.Pro AlSi5 ap. je vhodnější používat Spool gun (kvůli mechanickejm vlastnostem drátu).Ten Jasic má údajně i elektronické nastavení tlumivky.Sám s tím zkušenost nemám,takže info bez záruky.
Neříkám že každá čína je stejná. Jen jsem dal odkaz na toho froniuse protože s ním mám zkušenosti dobré a sám koukám po dalším froniusu
-
Sender: ano je to jak řikaš mam 3 stroje od jasicu a maximalní spokojenost.Ten hořak na svaření hliníku jsem nekupoval, ale je to nadhera jak to chodí.Ma to přímo v rukojedi cívku s hlinikovym dratem takře nehrozí žadne zadrhnutí dratu v bovdenu.Viděl jsem to svařet v prodejně u choboli.Ta elektronicka tlumivka funguje také užasně,to klidné hoření oblouku je bezvadné.Da se s tím svařet i elektrodou a hoření oblouku je stejné jak u triodyny.Jediné co mě dost vadí je zapínaní svařečky jističem na zadním panelu.
Mám invertor i s TIGem od Froniuse.Bohužel neumí hliník.Ten hajzlík co jsem koupil hliník sice umí ale kupte si k němu hadici s bowdenem.???
K tigu je samozřejmě jiný hořák
To je jasné ale víš o problémech spojených s chováním alu drátu v bowdenu při svařování s těmito lacinými potvorami?
Tak nevím o jakém svařování mluvíš jestli o tigu nebo o mig mag svařování. Ano problémy znám ,myslím že každý kdo dal Al drát do svářečky nasadil argon ,tak se setkal s tím že se mu to cuchalo u kladek a v podstatě nezavařil nic prsk a zacucháno atd.... nicmeně tohle vše se dá vychytat a jde s tím obstojně svářet. Na tuto metodu mám hořák osazen teflonem, čtyřkladkové podávání a správné kladky. Podobný problém je i u drátu cusi3. Občas někdo přijde že si koupil Al drát vyndá cívku železa narve tam hliník a myslí si že to pujde, přijdu tam má tam I kladky ještě dorvaný,přes hořák jezdí s kolečekem bordelu,bovden polámanej, tak mu to drát strouhá a vlnkuje a diví se že se to cuchá. Všechno má své.
Jak vlastně funguje ta elektrtonická tlumivka (princip) ?
-
Opravdu nevím na jakem principu to funguje, ale je to dobrá vychytavka
Mluvím samozřejmě o mig magu,že musí mít bowden s teflonem vím.TIG od Froniuse mám usměrněný,tak hliník nejde,to už jsem psal.Jaryn82 píše:Tak nevím o jakém svařování mluvíš jestli o tigu nebo o mig mag svařování.
A pořád se bavím o té dvoukladkové laciné potvoře,k ní se nevyplatí ten bowden kupovat,jak píšu v předchozím příspěvku.
Ja tyhle skoro svářečky neuznávám a zkušenost s tím mám a hruza.
Proto taky naříkám,že jsem se zbytečně unáhlil.Jenže jsem potřeboval vyvařovat pletivo do rámů z tenkostěnného jäklu.
Jestli to není tajny viťo, jako značku jsi u nich koupil?
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
Tajný to není ale nevím.Najdeš to v nedávných příspěvcích v tématu co jste dneska dělali.Tam jsem dal fotky.
Víťo krátkodobá paměť není?
No já jsem si včera užil s tou krátkodobou paměťí! Byli jsme s manželkou od nich z práce na posezení. No a všichni si listovali v jídelním lístku. No samo že já ne, bo jsem si nechal doma brýle a nic jsem v tom lejstru neviděl. Brýle zůstaly doma v kuchyni na stole připravený sebou. Jen ,,jídelní lístek" to jsem viděl kloudně. A oni na mě: dej si jako jsi měl minule, vloni to tenkrát vypadalo pěkně. No jo ale co pak já si vzpomenu co jsem vloni měl??? A nejlepší bylo: a pamatuješ si, jestli to bylo dobré???? Co pak já vím? No asi to dobré bylo, asi jsem to tenkrát snědl všechno. Nakonec manželka povídala, co jsem měl vloni a prej jsem si to pochvaloval. No když to tedy říkáš, tak mi to zase objednej. Ale dneska už nevím, jak se to jmenovalo. No ale dobré to bylo a bylo toho hodně. Jídlo bylo na tom velkým talíři a jako jedinýmu, mi donesli emerický brambory na druhém talíři, bo se na ten první nevešly.
Říkám manželce: pamatuj si co jsem měl, kdyby náhodou jsme šli sem zase, já to zapomenu a ty mi to zase poradíš! Pak po kuželkách jsme měli tatarák s topinkama. Byl taky dobrej to asi nezapomenu.
No já jsem si včera užil s tou krátkodobou paměťí! Byli jsme s manželkou od nich z práce na posezení. No a všichni si listovali v jídelním lístku. No samo že já ne, bo jsem si nechal doma brýle a nic jsem v tom lejstru neviděl. Brýle zůstaly doma v kuchyni na stole připravený sebou. Jen ,,jídelní lístek" to jsem viděl kloudně. A oni na mě: dej si jako jsi měl minule, vloni to tenkrát vypadalo pěkně. No jo ale co pak já si vzpomenu co jsem vloni měl??? A nejlepší bylo: a pamatuješ si, jestli to bylo dobré???? Co pak já vím? No asi to dobré bylo, asi jsem to tenkrát snědl všechno. Nakonec manželka povídala, co jsem měl vloni a prej jsem si to pochvaloval. No když to tedy říkáš, tak mi to zase objednej. Ale dneska už nevím, jak se to jmenovalo. No ale dobré to bylo a bylo toho hodně. Jídlo bylo na tom velkým talíři a jako jedinýmu, mi donesli emerický brambory na druhém talíři, bo se na ten první nevešly.
Říkám manželce: pamatuj si co jsem měl, kdyby náhodou jsme šli sem zase, já to zapomenu a ty mi to zase poradíš! Pak po kuželkách jsme měli tatarák s topinkama. Byl taky dobrej to asi nezapomenu.