Nástrojové brusky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
kenybz

Re: Nástrojové brusky

#46 Nový příspěvek od kenybz »

pokud je v nich karbid křemíku tak uvidíš v ploše kotoče takové třpytky no on ten červený hodně ubívá ale uděláš s ním pěkný povrch

winch

#47 Nový příspěvek od winch »

Pumpička tam neni, tie knoty idú do dierky v puzdre, v ktorom sú ložiská, a samonasávajú vretenový olej na mazanie ložísk. Prebytočný sa zhromažďuje dole pod vretenom, kde je aj výpustný šrob.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

dobrmik

#48 Nový příspěvek od dobrmik »

jojo tohle vím.že tam jsou ty knoty.a tamto s tím rádlovaným kolečkem je na zajištění vřetena proti otáčení?Nemátě někdo fotku jak to uvnitř má vypadat?

winch

#49 Nový příspěvek od winch »

Ano je to na zaistenie vretena do drážky- pôvodne je tam iba jedna, tak som mu pridal ešte dve po o 120°

Obrázek
Obrázek
Obrázek

pidi

#50 Nový příspěvek od pidi »

zdarec, nedávno jsem pořídil nástrojovou brusku BN 102, leč bez selenového usměrňovače (tuším je to SUJ 13) a tak nemohu používat kruhový el. magnet. Bratránek by mi něco podobného ukutil, ale nikde nemohu nalézt jeho parametry. Nevíte někdo kolik má mít ampér, nebo o nějaké náhradě či dokonce originální kus? Byl bych vděčen, děkuji za jakékoliv info.

winch

#51 Nový příspěvek od winch »

Tých magnetov bolo viac druhov, poväčšine na 110V, no príkon bol rôzny- podľa velkosti. Skús zmerať odpor cievky, a podla Ohm. zákona vyrátať Watáž

pidi

#52 Nový příspěvek od pidi »

OK, dobrý nápad, dík

mufik

#53 Nový příspěvek od mufik »

Když mě odešel usměrňovač na BPH, kupoval jsem měnič 220 - 110V, 300VA, to si myslím by mělo stačit i na kruhový magnet.K tomu jsem nechal vyrobit usměrňovač a už to jede dobře 8 roků.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

dobrmik

#54 Nový příspěvek od dobrmik »

může mi někdo říct jaké mají byt knoty v tej hlavě?kam až mají jít?jsou nějaký spešl nebo stačej jako do petrolejky? :smich:
už mám řemen tak to potřebuju dát do kupy.

pidi

#55 Nový příspěvek od pidi »

jaké základní kotouče (pro domácí použití) do nástrojové brusky doporučujete a s jakou prodejnou či e-shopem máte zkušenosti? Děkuji za reakce.

kenybz

#56 Nový příspěvek od kenybz »

ty knoty pokud prochází přez nějaké díry by v těch dírách neměly být moc stlačené jinak nebudou sát jinak je to jedno jestli si ušůláš váleček z hobdelníkového petrolejkového...
kotouče koupíš na tyrolit.cz a nebo hledat na bazarech a doufat až ti něco příjde a nebude to pomlácené či rozbité

titel

#57 Nový příspěvek od titel »

Chlapi potrebujem poradiť. Toto by mal byť asi prípravok na brúsenie vrtákov k N1. Stiahol som si návod od Tumlíka (týmto mu chcem verejne poďakovať za jeho stránky a príspevky) ale bohužial v návode sú práve všetky časti k tomuto prípravku zámerne vybielené a vynechané. Má niekto kompletný návod na N1 prípadne návod k tomuto prípravku?

Obrázek

Obrázek

titel

#58 Nový příspěvek od titel »

Viete prosím identifikovať tieto prípravky? Tie úplne vpravo a vľavo by mali byť na ostričku Deckel (SO?). Ten napravo je jasný, ale k čomu slúžia tie dva? Tipujem že ten v strede na brúsenie rádiusov.

Obrázek

Obrázek

titel

#59 Nový příspěvek od titel »

Čiastočne si odpoviem sám čo som zistil. Ten vľavo by mal byť prípravok na uchytenie orovnávača. Ten v strede neviem z akého stroja je, ani na čo slúži.

K tomu prípravku na brúsenie vrtákov (2 príspevky vyššie) na N1 nemá nikto dokumentáciu?

kenybz

#60 Nový příspěvek od kenybz »

to vpravo bude univerzální vřeteník či dělička prostřední přípravek nevím jinak v návodech toho moc nevyčteš,
ale na cnc fóru je ke stažení příručka brusiče a tam vše je celkem dobře popsané..musíš to pak sám vyzkoušet

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“