PS na té V13 je to jinak - 10 řemen 1ks - motor 54/80/104/125 mm vřeteno 63/84/108/134, díra 28mm ta je stejná
Sloupové vrtačky
Re: sloupové vrtačky
Naposledy upravil(a) Coule dne čtv říj 20, 2016 11:17 am, celkem upraveno 1 x.
taková vzpomínka na školu...
v technickém kreslení jsme měli učitela a ten při první hodině si "postavil" každého žáka a ptal se na jméno a odkud jsi a skoro u každého žáka znal někoho z rodiny a takto si povikládal postupně se všema
ke konci řekl křivítka a šablony na písmo nebudeme používat jen obyčejnou naostřenou tužku pravítko a kružítko vše ostatní od ruky
v další hodině si to zkotroloval jak to má kdo nabroušené...když jsem mu dal doruky moju tužku říká hmm výborné a čím že jsem to brousil a já na to že na brusce byl překvapený a asi jsem sa tím dobře zapsal
stoupl si k tabuli vzal křídu a říká nakreslíme si přímku hoši tak rovnou přímku co udělal od ruky to neuděláš snad ani podle pravítka ....
všeckým žákom spadla brada
pak že nakreslíme si kružnici vzal křídu a od ruky udělal takovou kružnici že to tím dřevěným kružítkem neuděláš
všeckým spadla brada někerým až nazem jo to byl PAN učitel který uměl a byl férový
po 2 letech šel myslím do důchodu a nahradil ho jiný no to byl kokot
samozřejmě hned mosel mít každý pentelku tři prdele kružítek šablony na písmo a denně to ten zmrd kontroloval
samozřejmě musel mít nabroušenou křídu, pravítko a kružítko
při pokusu nakreslit tím dřevěným kružidlem kruh tak mu to několikrát spadlo nazem
protože jsem měl blbé dotazy proč musíme mít hromadu těch kravinek a že v praxi na dílně je důležité umět kreslit i od ruky ...
no tímto jsem si ho pěkně nasral a ten zmetek se mě po zbytek školy odměnoval špatnýma známkama
v technickém kreslení jsme měli učitela a ten při první hodině si "postavil" každého žáka a ptal se na jméno a odkud jsi a skoro u každého žáka znal někoho z rodiny a takto si povikládal postupně se všema
ke konci řekl křivítka a šablony na písmo nebudeme používat jen obyčejnou naostřenou tužku pravítko a kružítko vše ostatní od ruky
v další hodině si to zkotroloval jak to má kdo nabroušené...když jsem mu dal doruky moju tužku říká hmm výborné a čím že jsem to brousil a já na to že na brusce byl překvapený a asi jsem sa tím dobře zapsal
stoupl si k tabuli vzal křídu a říká nakreslíme si přímku hoši tak rovnou přímku co udělal od ruky to neuděláš snad ani podle pravítka ....
všeckým žákom spadla brada
pak že nakreslíme si kružnici vzal křídu a od ruky udělal takovou kružnici že to tím dřevěným kružítkem neuděláš
všeckým spadla brada někerým až nazem jo to byl PAN učitel který uměl a byl férový
po 2 letech šel myslím do důchodu a nahradil ho jiný no to byl kokot
samozřejmě hned mosel mít každý pentelku tři prdele kružítek šablony na písmo a denně to ten zmrd kontroloval
samozřejmě musel mít nabroušenou křídu, pravítko a kružítko
při pokusu nakreslit tím dřevěným kružidlem kruh tak mu to několikrát spadlo nazem
protože jsem měl blbé dotazy proč musíme mít hromadu těch kravinek a že v praxi na dílně je důležité umět kreslit i od ruky ...
no tímto jsem si ho pěkně nasral a ten zmetek se mě po zbytek školy odměnoval špatnýma známkama
oto co bys chtěl šak ti namaloval šablonu jen to okopírovat
Ahojte mám taký problémoš,
Na VS32 B ked stlačim tlačitko ktorý sa vypína vreteno tak mi automaticky vyrazí istič až na plote. Začalo to robiť z ničoho nič. otvoril som skrinu a jeden kabel bol odpojený, má označenie 13BT a netuším kde má byť zapojený, Vedel by mi niekto poradiť či to je tým káblom alebo poprípade niečim iným?ˇĎakujem za každú radu.
Na VS32 B ked stlačim tlačitko ktorý sa vypína vreteno tak mi automaticky vyrazí istič až na plote. Začalo to robiť z ničoho nič. otvoril som skrinu a jeden kabel bol odpojený, má označenie 13BT a netuším kde má byť zapojený, Vedel by mi niekto poradiť či to je tým káblom alebo poprípade niečim iným?ˇĎakujem za každú radu.
Tak jsem se stal hrdym majtelem V 20 stala 15000,- tichej chod sice jeste motor skoda ale celkove vypada solidne jen nema takove ty tabulky na bokach nekdo je ocesal nevite nekdo kde by se dali sehnat ??
Ahoj tu velkou s doporučenýma rychlostam pro velikosti vrtáku jsem na VS32 koupil v Heltosu. Ty malé u řadících pak mají taky, ale nove VS32 mají tři drážky na řemenicich, tak to nesedí. U V20 nevím. Zkus si to u nich ověřit. Ceny byli docela OK ale ty ti řeknou oni. Někde jsem to v tomto vláknu psal.
- adam
Šli by jste do téhle vrtačky, nebo radši koupit něco staršího? Nebude to vrtat v jednom kuse, do budoucna chci ještě velkou.
http://www.znackove-naradi.eu/ptb-16b-2 ... #technical
http://www.znackove-naradi.eu/ptb-16b-2 ... #technical
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Na nějaké menší vrtání možná, sloup průměr 60 mm ve mě zdání o nějaké velké tuhosti nevyvolává
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
- adam
Tak třeba tahle má ten sloup silnější http://www.znackove-naradi.eu/b-1316b-4 ... #technical
Nebudu to mít na žádné velké vrtání.
Nebudu to mít na žádné velké vrtání.
Tak táto druhá by sa aj mne pozdávala ...tak nadoma, tiež by som ju asi nezodral . Ale páči sa mi, že má napätie 400V
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- adam
Jo to jsem koukal, je to asi blbej dotaz, ale v čem to je lepší než 230?
Ahoj, mám doma myslím tu z toho prvního odkazu ta na 220V. Mám ji už pár roků. Vyvrtala tisíce děr. Vše je zatím tak jak bylo, akorát jsem odendal vrtulku u motoru s tím krytem a napasoval tam ventylátor co je hliníkovej, býval u odsavačů v kuchyních. Bez něj nelze vrtat třeba 100 děr průměr 10 mm celé odpoledne. Motor je ohřátej jak pěťák. Ale s ventylátorem je to pohoda. Běžně na ní vrtám všechny různý průměry děr. Mám dvě sloupovky a raději používám tuhle. Je taková do ruky. Mám ji na takovém menším ponku a je pěkně vidět na stolek. Mám tam asi tři svěráky univerzálku co je třeba. Vrtal jsem na ní 1 mm díry a taky 23 mm díry. Jak říkám, nakonec to tu 23 provrtá. Ale je třeba postupně. A v klidu s citem. Ale většinou jedu tak do 13 mm. Dneska jsem na ní taky vrtal asi 6 mm díry. Výhoda je, že není veliká a dobře se na ní vrtají menší věci.
Takže na nějaké střední vrtání jak píšu do té 13 průměru vrtáku není o čem. Zatím jsem nic nevyměňoval, žádná ložiska řemenice, nic. Možná jeden řemínek. Ale původní byl Čínskej a začaly mi z něho líst takoví cáry, tak jsem koupil od Rubeny jinej a jede jako dráha. No není to na velké vrtání, ale jsem s ní spokojenej. Už udělala mrtě, mrtě děr.
Takže na nějaké střední vrtání jak píšu do té 13 průměru vrtáku není o čem. Zatím jsem nic nevyměňoval, žádná ložiska řemenice, nic. Možná jeden řemínek. Ale původní byl Čínskej a začaly mi z něho líst takoví cáry, tak jsem koupil od Rubeny jinej a jede jako dráha. No není to na velké vrtání, ale jsem s ní spokojenej. Už udělala mrtě, mrtě děr.
A co tady tenhle inzerát? To by nemuselo být špatné a není tam dlouho danej. pro mě je to z ruky ale kdo bydlí v okolí Olomouce tak by mohl zkusit!
https://stroje.bazos.cz/inzerat/6755256 ... rtacka.php
https://stroje.bazos.cz/inzerat/6755256 ... rtacka.php
- adam
To je pro mě hodně z ruky..
Po tom co jsi napsal, bych se asi tamtý nebál.
Po tom co jsi napsal, bych se asi tamtý nebál.