Sloupové vrtačky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Coule

Re: sloupové vrtačky

#721 Nový příspěvek od Coule »

capumpor píše:Tohle jsem změřil. Délkové rozměry řemenice motoru ber +- 0.5 mm. Špatně se mi to měřilo, překážel mě tam motor.
Zde je skica:Obrázek
PS na té V13 je to jinak - 10 řemen 1ks - motor 54/80/104/125 mm vřeteno 63/84/108/134, díra 28mm ta je stejná
Naposledy upravil(a) Coule dne čtv říj 20, 2016 11:17 am, celkem upraveno 1 x.

kenybz

#722 Nový příspěvek od kenybz »

taková vzpomínka na školu...
v technickém kreslení jsme měli učitela a ten při první hodině si "postavil" každého žáka a ptal se na jméno a odkud jsi a skoro u každého žáka znal někoho z rodiny a takto si povikládal postupně se všema
ke konci řekl křivítka a šablony na písmo nebudeme používat jen obyčejnou naostřenou tužku pravítko a kružítko vše ostatní od ruky
v další hodině si to zkotroloval jak to má kdo nabroušené...když jsem mu dal doruky moju tužku říká hmm výborné a čím že jsem to brousil a já na to že na brusce byl překvapený a asi jsem sa tím dobře zapsal
stoupl si k tabuli vzal křídu a říká nakreslíme si přímku hoši tak rovnou přímku co udělal od ruky to neuděláš snad ani podle pravítka :shock: ....
všeckým žákom spadla brada :shock:
pak že nakreslíme si kružnici vzal křídu a od ruky udělal takovou kružnici že to tím dřevěným kružítkem neuděláš
všeckým spadla brada někerým až nazem jo to byl PAN učitel který uměl a byl férový 8)
po 2 letech šel myslím do důchodu a nahradil ho jiný no to byl kokot
samozřejmě hned mosel mít každý pentelku tři prdele kružítek šablony na písmo a denně to ten zmrd kontroloval
samozřejmě musel mít nabroušenou křídu, pravítko a kružítko
při pokusu nakreslit tím dřevěným kružidlem kruh tak mu to několikrát spadlo nazem
protože jsem měl blbé dotazy proč musíme mít hromadu těch kravinek a že v praxi na dílně je důležité umět kreslit i od ruky ...
no tímto jsem si ho pěkně nasral a ten zmetek se mě po zbytek školy odměnoval špatnýma známkama

ota

#723 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tak tady mám ten výkres. Ještě se k tomu většinou ústně upřesňuje co a jak.
Tak výkres co jsem obdržel a potom je hotový kroužek světla. To jen pro srovnání co se dá podle náčrtku všechno vyrobit. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek

kenybz

#724 Nový příspěvek od kenybz »

oto co bys chtěl šak ti namaloval šablonu jen to okopírovat :)

Meridius

#725 Nový příspěvek od Meridius »

Ahojte mám taký problémoš,
Na VS32 B ked stlačim tlačitko ktorý sa vypína vreteno tak mi automaticky vyrazí istič až na plote. Začalo to robiť z ničoho nič. otvoril som skrinu a jeden kabel bol odpojený, má označenie 13BT a netuším kde má byť zapojený, Vedel by mi niekto poradiť či to je tým káblom alebo poprípade niečim iným?ˇĎakujem za každú radu.

pajik

#726 Nový příspěvek od pajik »

Tak jsem se stal hrdym majtelem V 20 stala 15000,- tichej chod sice jeste motor skoda ale celkove vypada solidne jen nema takove ty tabulky na bokach nekdo je ocesal nevite nekdo kde by se dali sehnat ??

Vena CR

#727 Nový příspěvek od Vena CR »

Ahoj tu velkou s doporučenýma rychlostam pro velikosti vrtáku jsem na VS32 koupil v Heltosu. Ty malé u řadících pak mají taky, ale nove VS32 mají tři drážky na řemenicich, tak to nesedí. U V20 nevím. Zkus si to u nich ověřit. Ceny byli docela OK ale ty ti řeknou oni. Někde jsem to v tomto vláknu psal.

adam

#728 Nový příspěvek od adam »

Šli by jste do téhle vrtačky, nebo radši koupit něco staršího? Nebude to vrtat v jednom kuse, do budoucna chci ještě velkou.
http://www.znackove-naradi.eu/ptb-16b-2 ... #technical
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

cartmanxv

#729 Nový příspěvek od cartmanxv »

Na nějaké menší vrtání možná, sloup průměr 60 mm ve mě zdání o nějaké velké tuhosti nevyvolává :-/
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

adam

#730 Nový příspěvek od adam »

Tak třeba tahle má ten sloup silnější http://www.znackove-naradi.eu/b-1316b-4 ... #technical
Nebudu to mít na žádné velké vrtání.

Ursus 73

#731 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Tak táto druhá by sa aj mne pozdávala 8) ...tak nadoma, tiež by som ju asi nezodral :) . Ale páči sa mi, že má napätie 400V :)
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

adam

#732 Nový příspěvek od adam »

Jo to jsem koukal, je to asi blbej dotaz, ale v čem to je lepší než 230? :)

ota

#733 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, mám doma myslím tu z toho prvního odkazu ta na 220V. Mám ji už pár roků. Vyvrtala tisíce děr. Vše je zatím tak jak bylo, akorát jsem odendal vrtulku u motoru s tím krytem a napasoval tam ventylátor co je hliníkovej, býval u odsavačů v kuchyních. Bez něj nelze vrtat třeba 100 děr průměr 10 mm celé odpoledne. Motor je ohřátej jak pěťák. Ale s ventylátorem je to pohoda. Běžně na ní vrtám všechny různý průměry děr. Mám dvě sloupovky a raději používám tuhle. Je taková do ruky. Mám ji na takovém menším ponku a je pěkně vidět na stolek. Mám tam asi tři svěráky univerzálku co je třeba. Vrtal jsem na ní 1 mm díry a taky 23 mm díry. Jak říkám, nakonec to tu 23 provrtá. Ale je třeba postupně. A v klidu s citem. Ale většinou jedu tak do 13 mm. Dneska jsem na ní taky vrtal asi 6 mm díry. Výhoda je, že není veliká a dobře se na ní vrtají menší věci.
Takže na nějaké střední vrtání jak píšu do té 13 průměru vrtáku není o čem. Zatím jsem nic nevyměňoval, žádná ložiska řemenice, nic. Možná jeden řemínek. Ale původní byl Čínskej a začaly mi z něho líst takoví cáry, tak jsem koupil od Rubeny jinej a jede jako dráha. No není to na velké vrtání, ale jsem s ní spokojenej. Už udělala mrtě, mrtě děr.

ota

#734 Nový příspěvek od ota »

A co tady tenhle inzerát? To by nemuselo být špatné a není tam dlouho danej. pro mě je to z ruky ale kdo bydlí v okolí Olomouce tak by mohl zkusit!
https://stroje.bazos.cz/inzerat/6755256 ... rtacka.php

adam

#735 Nový příspěvek od adam »

To je pro mě hodně z ruky..
Po tom co jsi napsal, bych se asi tamtý nebál.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“