Sloupové vrtačky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Carl_P

Re: sloupové vrtačky

#676 Nový příspěvek od Carl_P »

No 25 000Kč to je teda nářez, ty peníze mají čim dál menší hodnotu teda. Já tenhle typ (trošku novější) koupil vloni za 3000Kč od exekutora. Akorát tam házelo vřeteno, to jsem srovnal, pak i náhodou sehnal úplně nové vřeteno - háže teď do 0.02mm a potom nešly strojní posuvy, tam stačilo nasadit pružinu. No a čerpadlo chybělo, to mám z aukra za litr úplně nové. JEště vloni byla v inzerátech do 15 000Kč (ta stolní V20). Pak jsem se díval na ceny v Polsku a tam byla i za 50 000Kč, tak jsem si říkal, to zdrahne. No a zdrahlo :-D

minko4

Stojan ku vŕtačke

#677 Nový příspěvek od minko4 »

Stojan na vŕtačku, chcel by som sa vás spýtať či sa oplatí kúpiť stojan ku vŕtačke myslím tie také lacné cca do 50 € či je iba zbytočné vyhadzovanie peňazí ? :)

Pavel

Re: Stojan ku vŕtačke

#678 Nový příspěvek od Pavel »

dneska byl v kovosrotu funcni stojan na vrtačku ten starej litinak vedet to tak sem ti ho tam kopil

minko4

Re: Stojan ku vŕtačke

#679 Nový příspěvek od minko4 »

bývam aj tak dosť ďaleko tak by sa to moc neoplatilo, al tie stojany pre bežné použitie stačia či je treba stojanovú vŕtačku?

kenybz

#680 Nový příspěvek od kenybz »

stačí ale stejně budeš poslůchat uječenou ruční elektrickou vrtačku
určitá alternativa je kůpit malou čínskou sloupovku je o v podobné ceně jak kvalitní stojan a vrtat se s tím dá a je to tiché

minko4

#681 Nový příspěvek od minko4 »

čínskej vŕtačke vôbec neverím to podľa mňa za chvíľu zhorí, radšej kúpim ten stoja ak vravíte, že to má dostatočnú presnosť :)

kenybz

#682 Nový příspěvek od kenybz »

zas tak hrozné to neni debatovalo se tu o tom mockrát.
jednomu členovi rodiny jsem dovlékl starší čínskou sloupovečku ferm za 800,-
před tím měl narex ve stojanu
a to byl stojan kvalitně udělaný ne ten hliníkový odlitek ale poctivá práce ve fabrice
no a je velice spokojený nikomu to nenutím a co se týká motoru nic ti nebrání tam dat časem jiný

minko4

#683 Nový příspěvek od minko4 »

keď je to za také peniaze to by som mal asi aj o tú čínsku záujem, vieš mi nejakú konkrétne odporučiť?

kenybz

#684 Nový příspěvek od kenybz »

tak levně jedině v inzerci mám jedu čínu z lídlu a byla i se věráčkem za 1700,- ale už to podražily za ty roky tady jsem našel něco podobného http://www.ctyrkolky-pitbike.cz/Dilensk ... tek-1450W/
těm watům ale nevěř ty motorky majů reálně tak do 350W max

minko4

#685 Nový příspěvek od minko4 »

a o tejto si myslíš že je z liatiny? ..... našiel som ešte niečo takéto http://vrtacky.heureka.sk/ferm-ftb-13/

kenybz

#686 Nový příspěvek od kenybz »

všechny jsou z litiny má to nedostatky ten stolek většinou pruží sloup je tenkostěná trubka no stejně to snad dělá jedna a ta samá fabrika v číně ty odlitky jsou všechny stejné možná některé mají silnější stěnu tak jako rozhodující by mohla být váha vrtačky no ale když vemeš kolik stojí kvalitní stojan tak o moc dražší to neni

minko4

#687 Nový příspěvek od minko4 »

čiže pozerať váhu čím ťažšia tým lepšia správne? ..... keď kvalitný stojan by bol za podobnú cenu tak neoplatilo by sa predsa len naozaj ten kúpiť?

peyrak

#688 Nový příspěvek od peyrak »

dnes jsem byl zaplatit VS20A, bude od mého bývalého zaměstnavatele, moc dobře jí znám, od 2007 co jsem odešel stála ve skladu, jen jsem z té radosti ji zapomněl změřit na výšku, netušíte kolik to přesně měří? Povezu ji na stojato, pojedu s ní jen 6km, ale doma jí budu potřebovat protáhnout obyčejnýma 90cm dveřma a nejsem si jistej že to na výšku projde. Díky

ota

#689 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, jen trochu k těm malejm vrtačkám.
Mám Ferm myslím že trošku větší než je na tom odkazu. Má stolek posuvnej kličkou po hřebenu. Má ve vřetenu 2 morse. Mám ji už pár roků. Má sice nějaké vůle kolem uložení vřetena. Musel jsem na motorek naroubovat ventylátor ten klasickej hliníkovej vrtulku na motorku jsem vyndal a z plechu stočil pásek a narouboval ventylátor. No když vrtám v kuse 200, 8,5 mm děr tak se motor hřál a bylo to zbytečný ho nechat hřát. Už jsem s ní vyvrtal tolik děr, že by se jíma vydláždila silnice! :D Fakt tisíce. Různejch průměru. Když se mi to nechce tahat na větší vrtačku a jsou to třeba dvě díry tak postupně vyvrtám i 23 mm díru to je největší co 2 morse má. Teď budu vrtat asi 50, 17 mm děr. Předvrtám to 4 vrtáčkem a potom už rovnou 17 mm. Tuhle jsem vrtal nerez imbusáky skrz hlavu aby ta dírka vyšla do plnýho. Mezi závit a ten šestihran vymáčklej do hlavy. Bylo to 1,5 mm vrtáčkem a celkem 4 šroubky M 8 a v pohodě. Takže i takhle jemnou dírku v pohodě dá.
Nedám na ní dopustit, už se dávno zaplatila potvora malinkatá. 8) Ale už bych koupil tu s tím kličkou posuvným stolkem. Je to při nastavování stolku dobrá věc.

kenybz

#690 Nový příspěvek od kenybz »

jak jsem psal váha by mohla napovědět no kvalitní stojan je tu:
https://shop.boukal.cz/prislusenstvi-st ... 58dku+s+57
a pak stojany české výroby nebaly špatné ty čínské za 500 a podobně to má vůle jak hovado
http://www.nako.cz/2312-elektricke-nara ... tacky.html
při vrtání ve stojanu je potřeba o dost větší síly jak u sloupovky furt je to ale lepší ja v ruce
u sloupovky máš taky větší cit díky převodu na ruční posuv takže se ti třeba nehryzne vrták když vyjíždí z díry stojan samotný musí byt připevněný jinak ho prostě převrátíš jak talčíš na páku
a malou slopovku pristě někam postavíš a vrtáš navíc může být výhoda že ju snadno přeneseš právě z toho důvodu si ju nechávám mám veljkou sloupovku s morse 4 do 50mm vrtáku a tu čínu zlídlu jsem použil letos jen 2x zadalší výhoda těch malých sloupovek že je to prostě tiché nemá tam co na řemenovém převodu hrčet a možeš vrtat klidně v nedělu ráno

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“