Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Frezka TOS FA3U

#3286 Nový příspěvek od vitex »

Sakra Oto :friends: ,jak můžeš vědět co mám v dílně za mašinu když to nevím sám? :smich:

ota

#3287 Nový příspěvek od ota »

Teď koukám na mapu a tuhle jsem tamtudy jel s dodávicí a vlečíkem do Rajhradu! Kurňa že ten inzerát nebyl dřív. Vrazil bych frézku na vlečík a přivezl ji dom! Zatím bych ji nechal v meziskladu a třeba pro ní postavil nějakou dílničku na míru! Nalepil ji k té mojí novostavbě dílny. Aby nebyla daleko a nemusel zase někde schánět do té dílny rádio. Aby to přez otevřené dveře bylo slyšet z té původní! :D
Jo Víťo mě stačí jen malinká kukande z malinké fotky a je to jasné. Však jsem taky na FBčk dělal a krapet ji ještě pamatuju. Je to jak u té babičky. Co bylo před 20 rokama si pamatuju a co jsem měl dneska k obědu, tak to už nevím. Ta krátkodobá paměť to je problém. Tak to u Tebe z obrázku jsem poznal při manipulaci když Ti ji skládal tou ručkou z auta.

pidi

#3288 Nový příspěvek od pidi »

Tak konecne jsem si i ja poridil frezku. Je to korejka f1-250 a je na chlup stejna jak fa3u, ale napisy ma korejske. Nevite nekdo, jak to bylo z temi stroji? Skladaly se pro Koreu na vyvoz a nebo je to od tamtud dovezene? Dik za info.

winch

#3289 Nový příspěvek od winch »

Vyrábali to v Kórei v licencii, a čo som ju porovnával s mojimi FA3U, tak sú asi identické, teda aspoň na povrchu. Či sú nejaké zmeny v prevodovke, motore, alebo el.inštalácii nevedno. Možno sú tam nejaké zjednodušenia, a dielenské spracovanie je horšie ako na TOS-ke. No a mám od nich aj deličku, tak tam je to spracovanie katastrofa- nedolícované, skrutky natlčené kladivom, v odlitku množstvo piesku z formy...
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

chemic

#3290 Nový příspěvek od chemic »

kdyby mel nekdo frezku fwd 32 j a potreboval neco do vertikalni hlavy at se ozve na725 395 680

pidi

#3291 Nový příspěvek od pidi »

Tata píše:tak problém těměř odstraněn na tom přepínači jsou vačky a jsou sevřene pouze třením a mrchy se pootočily
akorád člověk musi vychytyt polohu aby se to nehadalo s tím rychloposuvem jedno je zavisle na druhem jak doštelujš rychloposuv tak potom nejde normalní fotky snad zitra
a prosím Tě, jak jsi je nakonec nastavil. Mám asi stejný problém. Dík

Tata
Kontaktovat uživatele:

#3292 Nový příspěvek od Tata »

zkušet zkoušet nic jineho natom neni
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

Petan.2101

#3293 Nový příspěvek od Petan.2101 »

Tak pánové frézka je doma v dílně (garáži) :wink: odnesla to ''jen'' zámková dlažba na dvoře :vztek: (přeci jen frézka 2,2 + vzv 4,0 t = zvlněná zámková dlažba) ... to musíme časem popravit :pistol:

Obrázek

Nakonec se za 2 měsíce všechny upínače a kuželi rozebrali (rozkradli) . Nicméně tak jak stojí a běží se svěrákem (cca 30tis. sem to ukecal :obchod: ) včetně dopravy až na místo kde je teď. Teď sháním upínače, kleštiny atd.....

Každopádně z toho mám radost a doufám že bude dobře sloužit. :friends:

DODOTRAK

#3294 Nový příspěvek od DODOTRAK »

Na parádu 8) 8) gratulujem nech ti slúži 8) Tiež by som bol rád hrdým majitelom takejto frezky :-/

kenybz

#3295 Nový příspěvek od kenybz »

tak nech maká ke spokojenosti 8) 8) 8)

Petan.2101

#3296 Nový příspěvek od Petan.2101 »

díky chlapi, snad bude :wink: teď sem si všiml, že jsou tam vidět i díly z T805, stavíme - zužujeme... jedeme makáme :rally:

pidi

#3297 Nový příspěvek od pidi »

pánové, když mám klasický upínač iso40 s přechodkou na morse nebo metrický a dám do něho frézu MK, či Me, tak se to upne jedním šroubem přes celu hlavu. Je to tak? Někdy je u těch upínačů takový šroub (vtahovač?), z jeho použitím na nástroji, to ale pak už k ničemu nepřišroubuji. Takže domnívám se správně, že ty "vtahovače" se používají jen u Mk a Me, aby se pak dal i nástroj vyrazit? No a jak rozeznat Mk od Me? Mělo by to být na nástroji vyraženo, ale někdy se stane, že to už nejde přečíst. Děkuji za reakce.

winch

#3298 Nový příspěvek od winch »

Nástroje s Metrickým kuželom majú na upínanie palcové závity, tak nepasuje metrický šrob na upnutie, a v porovnaní napr. Mk4- Me 32 trčí metrický dosť von- je o cca 0,5 mm väčší. Horšie je to u Mk3 a Me 24- sú takmer identické. Na rozoznanie stopky stačí zmerať priemer na hrubšom konci kužela, ak má 32 mm, je to metrika, a môže sa jednať iba o trny, alebo klieštiny staršej výroby. Ten "vťahovač" sme volali panenka, a z jednej strany má napr. šrob m12 na upnutie nástroja s Mk3, a z druhej strany je matica napr M16 pre upínací vretenový šrob. Pri vyrážaní zašrobujem do dna imbus a vyrazím kladivkom. Pre metrické nástroje potrebuješ redukciu s Me kuželom, a tu panenku s W závitom. Potom sú ešte predlžené vložky, a vložky ktoré majú vťahovač na automatické upínanie, a tam sa nástroj do Mk dutiny upína imbusom, ktorý je vo vnútri redukcie, a je poistený krúžkom s ľavým závitom, o ktorý sa oprie ten imbus pri vytlačení nástroja z dutiny. Zo skúsenosti viem, že ak sa používa dlhšiu dobu napr. pri hrubovaní, tak nástroj ide von veľmi ťažko.
Na redukciách býva značené napr ISO/ morse: 40 x 4, 40x 3, metrické- 40 x32, ale aj 44 x 24
ObrázekObrázekObrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

pidi

#3299 Nový příspěvek od pidi »

děkuji za vysvětlení.

Ještě prosím, když mám frézu metrickou a dutinu vřetena ISO. Fréza má na konci závit a redukce taky. Metrický jelikož je samosvorný se nijak k té redukci nezajišťuje a je třeba zajistit jen tu redukci iso k vřetenu? Nebo to musím zajistit až do té frézy, skrz tu redukci ale asi nedám šroub s tím palcovým závitem.

Obrázek

Jiřin

#3300 Nový příspěvek od Jiřin »

Ja mam ve vretenu frezky iso 40 a pri upinani frez se stopkou mk sroub prochazi pres redukci iso/mk a dotahuje se se zavitem ve stopce frezy. Mam na to vicero sroubu (delka a zavit), podle toho, jaka je pouzita redukce a jaky je zavit ve stopce frezy.

Predpokladam, ze v pripade vretena s iso 40 a metrickou stopkou frezy bude princip stejny.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“