Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Carl_P

Re: Frezka TOS FA3U

#3181 Nový příspěvek od Carl_P »

Zdravim, u frezky MAS FU2A je nad sroubem svisleho posuvu takove lozisko ukoncene plochym talirem slouzicim jako matka a ten ma pojistny cervik, rozebral jsem to a nevim kolik se to ma utahnout.

Carl_P

#3182 Nový příspěvek od Carl_P »

Hází mi trn ve vřeteni (0.14mm na obvodu 32mm), po obarvení fixem jsem zjistil, že drhne horní centimetr, ve kuželi vřetene je na konci vidět přechod, trošku jsem to začistil šmirglem 1000 s olejem pod otáčkami. Lehce se to spravilo, ale nezdá se mi to jako optimální způsob odbrušovat cementovanou vrstvu. Co by jste poradili? Díky
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

winch

#3183 Nový příspěvek od winch »

Môže tam byť niečo nalepené, ale nemôžeš brať vážne hodnotu ktorú nameráš nejakým starým trnom, ktorý môže byť x krát narazený, a ešte je upnutý cez vložku. Na to sa používa kontrolný trn, prípadne na staršej mašine aj upínací no nový nie použitý, a skúsiť ho pootočiť o 1/2 otáčky v dutine, značiť max úchylku fixom, jak na trn, tak na spodok dutiny, a tak zistíš, čo je špatne.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Carl_P

#3184 Nový příspěvek od Carl_P »

Nalepene tam neni nic, spis to vypada, ze masina jela hodne dlouho se stejnym trnem, ktery byl navic kratsi. Trn na kterem jsem to zkousel je uplne novy morse3 a v nem ER25 hlavicka, ktera mi na vrtacce hazi do 2 stovek. Pokud jsem trn otocil o pul otacky, tak misto max vychylky hazeni vretena zustalo stejne.

vitex

#3185 Nový příspěvek od vitex »

Jestli jsi měřil trnem,který máš na poslední fotu,tak na hodnoty zapomeň.Máš v něm vloženou nějakou potvoru. Jak píše kolega winch,je na to potřeba přesný kontrolní trn.
Na jakém průměru měříš házivost vůbec nezáleží.Tisícovka šmirgl je na prd-nic s ním nespravíš,osumdesátkou s bídou vezmeš stovku a cementační vrstva je dle výrobce 0,2-0,4mm.
A pokud chceš poradit s předchozím příspěvkem,dej kvalitní fotku.

kenybz

#3186 Nový příspěvek od kenybz »

opři dotek úchylkoměru přímo do dutiny kuželu ve vřetenu aspoň na kraj a zatoč vřetenem
nevím co máš za trn od jakého výrobce ale jestli je to z kovonástroje cz tak číňani se utli trošku...
samozřejmě v tom vřetenu je schodek to je vidět i na té horší fotce a když je ve vřetenu x roků stejný trn který orezne tak to pak tak vypadá po očištění
nanes na trn berlínskou modř jen tenkou vrstvu a otiskni to do vřetena prostě rukou ten opravdu slabě obarvený trn zatlač do vřetena a pootoč barva se otiskne ve v řetenu a ukáže ti kde to chce ubrat
určitě to bude vzadu v tom užším místě kuželu
šlo by potřít kužel chemoprénem a jen na tom konci nalepit šmirgl vystřihneš si jen takový kus abys zbytečně neobrušoval jiné místo pustíš mašinu na menší otáčky a zasuneš trn do vřetena a namokro budeš vybrušovat jen tu zadní zůženou část pak vyčistit zase nanést barvu a znovu otisknout a tak furt dokola no a až bude ta zadní část srovnaná tak můžeš nalepit na celou plochu kuželu tři pásky šmirglu svisle a líznout to celé...
je to takové humpolácké ideální by bylo vymontovat hřídel vřeteníku a kužel nechat přebrousit ale dotoho se žádný brusič hned nepohrne a navíc to může i dojebat když nenastaví stůl na brusce perfektně pak ti to tam bude kvedlat...
jo a ta desetina neni žádná katastrofa už jsem viděl i horší ale co je problém že pokud ten kužel nesedí po celé ploše tak by se trn chvěl i s nástrojem a třeba tk frézy to nemají ani trochu rády

kenybz

#3187 Nový příspěvek od kenybz »

vitex

#3188 Nový příspěvek od vitex »

HonzaHorka
Kontaktovat uživatele:

#3189 Nový příspěvek od HonzaHorka »

Moc to sem sice nepatří, ale co použít za materiál popřípadě plátek na škrabák kde je tvrdost škrábaného materiálu nejméně 400HB a kde to popřípadě sehnat. Zatím škrábu plátkama co jsem doma měl, ale to je naprd pořád musím na diamantu doostřovat.
není žádné velké umění něco rozebrat ale zase to dát dohromady

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3190 Nový příspěvek od elbarto »

Diky za dotaz to si tez rad prectu. Platkovy skrabak mi kamarad zabavil, ostane byl jeho :-) Sabry ze sociku koupene na burzach to vubec neni ono. Vyroba primitivni, ale kde vzit tu desticku ?

kenybz

#3191 Nový příspěvek od kenybz »

zkůšám je hledat byly asi před půl rokem na bazoši

HonzaHorka
Kontaktovat uživatele:

#3192 Nový příspěvek od HonzaHorka »

jinak dokonce jsem se snažil poptat i u nás. Firma co má zastoupení věcí od BIAXU tak mi poslala tohle. 001 400 205 zaškrabávací destička 25x25 cena: 46,00€/kus a 200 004 401 ruční škrabák cena: 85,00€/kus a to je ten škrabák pouze ten držák bez plátku. Škrábu celej soustruh a to ustavičné broučení mě drtí. Dokonce mám i pučenej ještě ten origo totalitní škrabák a to je to samé, pořád brousit a brousit.
není žádné velké umění něco rozebrat ale zase to dát dohromady

vitex

#3193 Nový příspěvek od vitex »

HonzaHorka píše:Moc to sem sice nepatří, ale co použít za materiál popřípadě plátek na škrabák kde je tvrdost škrábaného materiálu nejméně 400HB a kde to popřípadě sehnat. Zatím škrábu plátkama co jsem doma měl, ale to je naprd pořád musím na diamantu doostřovat.
http://www.landsmann.cz/desticka-britov ... 35460.html

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3194 Nový příspěvek od elbarto »

Prislo mi tez uchylny si podobnou kravinku kupovat. Na bazosi jsem desticky videl, ale klasika pan chtel litr za kus. Potom uz je opravdu levnejsi ebay:

http://www.ebay.com/itm/HAWERA-Hartmeta ... aDKv2aTK5A

http://www.ebay.com/itm/HAWERA-HM-Flach ... 0DTiNh1W4g

redcrown

#3195 Nový příspěvek od redcrown »

vůbec tomu nerozumím, ale co takhle vzít velikou břitovou destičku a tu nabrousit. Dokonce si myslím, že jsem doma takové veliké destičky měl (odhadem 30x30mm).
HonzaHorka: Já jsem měl za to, že SU32 má kalené lože. I originál byl podle mě broušený povrch. Nemůže být problém v tom?
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“